Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evinka24

dni plodne -mozliwa ciaza???

Polecane posty

Gość evinka24

nikt mi nie odpisal jak sie dolaczylam do innego topiku wiec zaczne nowy..a wiec:D teoretycznie, czy mozliwe by bylo zajscie w ciaze kochajac sie w dni plodne, (dokladnie ostatni raz na 2 dni przed owulacja) ale nie w dzien owulacji..miesiaczka spoznia sie tydzien, ale piersi wciaz mnie bola przy dotykaniu tak jak by okres mial zaraz byc..czy to juz moje schizy??

ja ci odpisałam :) oczywiście że tak. nie musisz się kochać w dzień owulacji, gdyby tak było to badzo bardzo trudno byłoby zajść w ciążę i praktycznie nie potrzebna byłaby antykoncepcja. plemniki mogą przeżyć w sprzyjających warunkach (odpowiednim, płodnym śluzie) nawet 7 dni. radzę zrobić test

Gość evinka24
a tak juz czytalam, hehe to moja niecierpliwosc:D dzieki, :) tylko co z bolem piersi?? bola mnie tak jakbym miala dostac okres a tu nic..

Jasne, że możliwe. Nie wiesz kiedy dosżło do owulacji - chyba, że byłaś u ginekologa na monitoringu. Żadna domowa metoda nie zezwala na wykrycie owulacji - można tylko określić przedział, w którym owulacja wystąpi. Równie dobrze więc mogłaś trafić idealnie w owulację.Dni płodne to około 7 dni przed owulacją i doba po owulacji. MINIMUM 8 dni. A nie \"tylko\" dzień owulacji.Jak najbardziej możesz być w ciąży.Zrób test.

jakbyś zaszła w ciążę, to to może być jeden z objawów. radzę iść po test :) każdaz nas czasem jest strasznie niecierpliwa :D

Gość aniulka 333333
oczywiście że mogłaś zajść! plemniki żyją w drogach rodnych kobiety około 2-3 dni. A skąd wiesz dokładnie ze kochałas sie na 2 dni przed owulacją? moze tym razem miałaś ją np 1 dzień wcześniej....lub 3 dni wcześniej...

Gość evinka24
aaa ide po test dziewczyny bo nie wytrzymam, po waszych wypowiedziach juz calkiem oszaleje:P mam nadzieje ze sie nie rozczaruje :) musze jeszcze wysuszyc te cholerne wlosy i lece..jak przyjade to napisze wynik:)

Gość evinka24
no i jestem w ciazy:)

Gość rentka
Kiedy pojawiły się pierwsze objawy???

Gość evinka24
o to chodzi ze u mnie zadnych chyba objawow nie ma..oprocz tego ze mi sie zatrzymal okres to chyba to wszystko, w weekend chcialo mi sie sledzi w smietanie i ogorkow konserwowych ale to chyba od taka zachcianka jaka ma kazdy od czasu do czasu, no i zatwardzenie przez ostatnie 2 tygodnie , kotre trwa do dzis, ktos napisal o kolorze sluzu, u mnie to wyglada jak biale skape uplawy..to wszystko...

Gość evinka24
bez, u nas to byla '' wpadka kontrolowana'' oboje chcielismy ale chyba nie chcielismy sie do tego przyznac..i tak sobie sie bzykalismy bez niczego..:D

Gość ..marylenka.....
No to gratulacje :) Jestem tu nowa, dziewczyny jak sądzicie? Jeśli okres mialam tylko 2 dni *a zawsze mam prawie caly tydzień to co to może oznaczac? kocham sie z mężem bez zabezpieczeń ale on nie kończy we mnie...kurde mogla zdarzyc się wpadka? zaznaczę, ze nie pamietam czy kochaliśmy się w dni plodne...nie pamiętam. cykle natomiast mam regularne.

A czy test zrobiony dokladnie w spodziewanym terminie miesiaczki(30 dzien cyklu) 12 dni po stosunku,rano mozna juz uznac za wiarygodny?Wynik negatywny,wczoraj mialam termin okresu,a tu nie ma.....:(

Wynik negatywny będzie wiarygodny po min. 20 dniach od stosunku. Wykonany wcześniej test - będzie wiarygodny tylko w przypadku pozytywnego wyniku - negatywny ciąży nie wykluczy,

Gość evinka24
mar -gerita, mieszkam w Anglii i kupilam najtanszy test z Superdrug, jest czuly i mozna go robic o kazdej porze dnia, ja na swoj wynik nie musialam czekac nawet minuty, jak bylo napisane na opakowaniu.. 2 kreska pokazala sie w kilka sekund..jestem w szoku kurcze..:) nie wiem czy ja mam sie cieszyc czy plakac czy co..

Gość ..marylenka.....
evinka ciesz sie jesli dziecko chcialas :D gratulacje! ja nadal nie wiem co ze mna hmmm...wieczorami mi nie dobrze...teraz jest wlasnie ten moment :-? jest mi nie dobrze...nie wiem czy ten dwudniowy okres cos oznacza...moze tez test zrobie

Gość wiola456
Mam pytanie mój cykl trwa 28 dni mam ciagle regularnie, kochałam sie z mężem w 11 dzień cyklu, czy moge być w ciąży?

No wlasnie... mi nie pekla gumka, wszystko bylo ok...,,niby,, okres spoznia mi sie juz 2 tydzien... tydzien po stosunku mialam normalny okres... ale teraz nie ma...nie ma i nie ma:/ okresu nie mam nigdy co do dnia regularnie, ale nigdy nie opoznial mi sie az 2 tygodnie... Niby to powinien byc w takim razie juz poltora miesiaca a ja nie mam zadnych objawow ciazy..tzn zadnych nudosci, mdlosci itd. Bola mnie tylko od wczoraj piersi... Troszke sie stresuje, ale wydaje mi sie to niemozliwe:/ pomozcie...

------------->marylenka, to ze mialas okres krotszy niz dotychczas nie musi o niczym swiadczyc. Ja tez przez wiele lat mialam dlugie 7dniowe okresy i nagle w jednym miesiacu \"zrobilo sie\" 2,3 dni i to duzo mnij obfite i juz tak mam od kilku lat. Nie powiem, zeby mnie to specjalnie martwilo :D.

Kasiasek \"Nie powiem, zeby mnie to specjalnie martwilo\"A powinno, nieobfita miesiączka, która trwa krócej niż 3 dni - to nieprawidłowość, którą należy zbadać.

Gość do evinki24
ciesz sie!!!!! na placz przyjdzie jeszcze czas. wielkie gratki i powodzonka.

Gość Juleczka009
Hej dziewczyny kochałam się 10 grudnia z mężem a miesiaczke miałam 30 listopada. Oczywiście dni plodne . Czy jest szansa na zajście w ciążę ? Bardzo bym chciala

Gość gość
Cześć, kochałam sie z chłopakiem w dni płodne, moj cykl trwa 28 dni. 9 kwietnia powinnam dostać miesiączki jednak pojawiła sie 6 kwietnia, trwała przez 5 dni ale była bardzo skąpa i w większości był to brunatny śluz z odrobina krwi. Dodam ze zawsze mam obfite miesiączki. Mam 18 lat. Mogę być w ciąży czy to bardziej spowodowane okresem dojrzewania i hormonami? Proszę o szybką odpowiedź

Gość gość
A zabezpieczaliście się? Robiłaś test?

Gość gość
Niezabezpieczaliśmy się. Zrobiłam dzisiaj wynik wyszedł negatywny. Ale dalej mam obawy. Kochaliśmy sie 2 tygodnie temu. Mam wierzyć testowi czy nie?