Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tika Waylan

Transylwania!

Polecane posty

był ktoś z was może? polecacie jakieś noclegi w okolicy? zamierzam się tam wybrać niedługo, ale w necie cieżko znaleźć informacje na ten temat. Więc proszę o pomoc tych, którzy byli. Może coś polecicie do obejrzenia? i ogólnie praktyczne informacje by mi sie przydały:D dzieki 🌼

Gość hmmnmm
no i pistolet oraz naboje ze srebra.

Gość fatamorganna
A dlaczego tam? to nieciekawy :o raczej kraj a rejon jeszcze bardziej Interesujesz się wampiryzmem czy jesteś zwykłą turystką.

onomatopeja...wysilam się i szukam już od kliku dni, ale konkretnych informacji nie mogę znaleźć, co najwyzej odsyły do jakichś przewodników, a na temat noclegów to pustki:O Rumunia jest nieciekawym krajem? dziwne, ja słyszałam coś zupełnie innego. A jadę tam bo chcę po prostu i tyle, chyba nie muszę się tłumaczyc. PYTAM TYLKO O PRAKTYCZNE INFORMACJE a nie o ocenę moich zamiarów.

Byłam tam przeszło dwa lata temu, jest pięnie a zamek bran to cudo Razem z chłopakiem nocowaliśmy w małym hoteliku, jest ich tam wiele (nie mają stron internetowych) płaciliśmy 40 euro za dwójkę ze śniad. Powodzenia;)

Gość fatamorganna
Nic nie sugeruje ale moi znajomi byli tam kiedyś i mile nie wspominają:o Ten kraj jest ponury:o,szkoda pieniędzy.no dobra zamek,jakieś stare miasteczko podobne do wsi w pl, studnia , lasek i tyle. Zwykły człowiek wybierze np grecję,tunezję,cypr itp a nie zamgloną krainę wampirów.

fatamorganna jedź do tej tunezji czy na cypr i razem z 20 tysiacami innych polaków tłoczcie się na plaży i opalajcie swoje ciastowate ciała depcząc po sobie nawzajem.

Rumunia jest ciekawa ale nie jest pięna i tu zgodzę się z fatamorgana to bardzo ponury kraj a transylwania to prawie groteska nic dziwnego że Bram Stoker wybrał właśnie ją.Też nie lubię tych popapranych krajów afrykańskich wolę skandynawię:p

Tika---> fajnie ci, mi się marzy Rumunia, ale to może w następnym roku:) Podobno piękny kraj, i sympatyczni ludzie, mam sporo znajomych Rumunów i tylko ciągle mnie do siebie zapraszają:) Chcę się też nauczyć języka:) Rumunia rulez:-D

No właśnie, wszyscy Polacy walą zawsze na południe - Włochy, Tunezja, Turcja, Hiszpania. Kraje fajne, ale nie gdy depczesz po Polakach idąc plażą, a nocą słuchasz wydzierania się pijanych rodaków. Ja wolę miejsca, gdzie jeździ mało ludzi - w planach mam Rumunię, i Skandynawię (ale to droga wycieczka:( ), lub przynajmniej łotwę czy estonię.

Haris, bo taka niestety prawda. Ci co jeżdzą na cypr czy do grecji to w większosci typ człowieka następujacy: gruby prezes hurtowni drobiu, przesiąknięty już nawet od środka dymem tytoniowym, jeżdzący audi wzietym w leasing. Jedzie tam po to, zeby potem opowiadać ludziom. A będąc juz w tej grecji za cholere nie umie się dogadać bo nie zna języka, przeca skończył tylko zawodówe a teraz ma 45 lat i już za późno na nauke a zresztą po co...czego miał się dorobic to się dorobił. No więc ten biznesmen idzie potem na plażę i wpasowuje swoje ciało o konsystencji i wyglądzie ciasta chlebowego, pomiędzy mu podobnych polaczków. po 2 tygodniach wraca do kraju z jakąś młodą tam poznaną polką z wystajacymi zębami i w tandetnych ciuchach, on sam spieczony na buraczka. Świeci w uśmiechu pożółkłymi zębami i następnego dnia podjeżdża pod firmę rozpowiadajac wszędzie jakie to miał wakacje. To by było na tyle, bom sie rozpisała

Gość do Tika
szkoda tylko, ze nie na temat i tak zgryzliwie :O:P

Tika - rozumiem o jakim typie czowieka mówisz, ale nie generalizyjmy niektórzy lubią sobie po prostu wypocząć w miłym klimacie, a ich zainteresowania nie kończą się na piachu plazy :)

Ale jak prawdziwie.... Niestety taka jest prawda:-O W Polsce istnieje dziwne przekonanie, że na wakacje powinno się wyjechać do grecji, turcji czy innej hiszpanii, smażyć dupę na plaży i wrócić opalonym na heban - to oznaka że ci się dobrze powodzi;)

eee, obawiam sie ze przy obecnych naprawde atrakcyjnych cenach wojazy po Europie grecją nikomu nie zaimponujesz malediwy itp to jest szpan