Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tika Waylan

Transylwania!

Polecane posty

Tika Waylen - wyjęłaś mi to z ust:p:D a poważnie transylwania to fajne:classic_cool: bo inne miejsce, ja też nie chcę zwiedzać krajów gdzie jadą wszyscy żulowaci polacy bo to nie to, a do transylwani polacy nie jezdzą często, bo tak jak ( fatamorganie )kojarzy się z surowym klimatem i deszczem gorszym niż ten w angli (niestety):(

Gość wampirkaaaa
1. światło słoneczne. Wampir wystawiony na działanie światła słonecznego zaczyna puchnąć, dymić i płonąć, aby już po chwili zamienić się w garstkę prochu. Aha - zaznaczmy tu także, iż wampiry są dziećmi nocy, mogą więc wychodzić na zewnątrz tylko o tej porze. 2. Kołek z drewna - wbity w pierś wampira (dokładnie w serce) skutecznie pozbawia go życia, ale w przeciwieństwie do metody numer 1 pozostawia martwe ciało, które ponownie nabiera cech ludzkich zwłok (znikają kły, bladość - co może byś trudne do wyjaśnienia policji). 3. Krucyfiks, woda święcona, hostia, czosnek - oto akcesoria przydatne do odpędzenia istoty z mroku, ale niezdolne jej zabić.

Rosja czy Rumunia nie jest szpanem, bo kraje te są jeszcze stosunkowo słabo rozreklamowane pod względem atrakcji turystycznych (zwłaszcza Rumunia, która z Rosją nic wspólnego nie ma), dlatego teraz jest najlepiej tam pojechać, bo nie ma ludzi, bo jest tanio (bogaci Niemcy jeszcze się nie pozjeżdżali), bo można poczuć prawdziwy klimat i odpocząć od Polski.

Ja polecam jazdę \"w ciemno\". My w ten sposób zwiedziliśmy kaaawał Rumunii i było rewelacyjnie. Brak rezerwacji miał ten plus, że spędzaliśmy więcej czasu tam gdzie nam się spodobało, mniej tam gdzie nie było przesadnie ciekawie. Noclegów jest od groma. Jak jechaliśmy przez Węgry, to łapaliśmy nocleg w przypadkowym hoteliku o godzinie 2 w nocy i się dało.

Gość wilkołak
Długoróg Rumuński- Długoróg ma złote błyszczące rogi, na które nabija swoją ofiarę, aby ją upiec swoim ognistym oddechem. Sproszkowane rogi są cennym składnikiem do warzenia eliksirów. Jego łuski są koloru ciemnozielonego. Ojczyzna długorogów jest obecnie najważniejszym i najsławniejszym rezerwatem smoków, w którym czarodzieje wszystkich narodowości mogą badać różne ich rasy. Długorogi zostały poddane programowi intensywnego rozrodu, ponieważ ich ilość w ciągu ostatnich lat zastraszająco spadła, , głownie z powodu handlu ich rogami, które są teraz sklasyfikowane jako materiały handlowe klasy B.

jakim smokiem rumuńskim? Haris coś ci się popiermandoliło. I jakie wampiry:P Transylwania po prostu mnie ciągnie:) nie zależy mi na gorących klimatach i różowym bikinii, duzo bardziej wolę łazić po górach zwiedzać rózne dziwne miejsca a poza tym lubię straszne historie:D

Po rumuńsku \'dracul\' = smok:) Haris ma trochę racji;) Stąd ksywa Draculi, który naprawdę nazywał się Vlad Tepes (Palownik). Zresztą w tamtych czasach nabijanie ludzi na pal było ulubiona metodą uśmiercania, a Drakula zasłynął nie tyle samą metodą, co częstotliwością;)

Gość strasznieee tam
Transylwania ? okropnośc i do tego odcieta od świata , aż ciary przechodzą :o

Rumunia jest naprawde pieknym krajem no i ludzie sa przyjazni dla obcych ,kiedys bylo tam b tanio ale teraz po wejsciu do unii wszystko strasznie zdrozalo ,ale mimo wszystko warto poznac ten kraj