Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komubrzuszek

u kogo szybciej widac brzuszek? szczupłej czy pulchnej?

Polecane posty

Gość komubrzuszek

bo tak sie własnie zastanawiam. osoba szczupła ma z reguły mocniejsze mięsnie brzucha. grubsza ma sadełko które moze maskować ciążę. a moze się mylę? moze u grubszej szybciej bedzie widać? jak to jest?

Gość 1111111111111
to normalne,że u szczupłej będzie widać szybciej

ja z tych pulchnych :) koncze 3 miesiąc i nie ukryję juz ze jestem w ciąży. brzuch wyskoczył jakies 2-3 tyg temu i sobie rosnie :)

Gość 1111111111111
a może poprostu utyłaś? dziwne,żeby w 2 miesięcznej ciąży było widać brzuch:o

ja jestem z tych srednich nigdy plaskiego brzuszka nie mialam ale nei mialam też na nim sadła ... zaczęłam właśnei 7 miesiąc ciąży ... kolezanka powiedziala ze gdyby niewiedziala pomyslalaby ze perzytylam troszke .... a brzuszek pojawił się w polowie 5 miesiąca tak w polowie wrzesnia :) narazie mieszcze sie w spodnie sprzed ciąży ... zapnę sie w nich i wogle, ale dla własnej wygody tego nie robię ... :P:)

czasem tak jest ze brzusio widac juz w 3 miesiącu ... u mojej kolezanki jak byla w 3 to rtak brzuszek wyskoczył ze nie dalo sie ukryc ze jest w ciąży... to jest bardzo indywidualna sprawa

a moze to genetycznie? moja mama była chuda jak szczapa przed ciążą, i tez było u niej widać w 3 miesiącu. do 11111111, tez sie zastanawiałam czy to tłuszcz sie nie odkłada, ale nie, na początku ciaży schudłam 4 kg, bo wymiotowałam strasznie, na razie odzyskałam tego 3 kg, wiec i tak jestem 1 kg do tyłu. moze będą bliźniaki :)

kinsky, 7 mc i spodnie sprzed ciąży? niezle, ja od kilku dni biegam w ciążówkach, w moich juz mi było ciasno na brzuszku. chyba bijesz jakis rekord małego brzucha :)

Gość 1111111111111
minimonia hehehe no bliźniaki niewykluczone ;)

Gość grubaaaaaaa
Ja jestem w 20 tyg i mam brzuch jak po dobrym obiedzie a jestem normalnej budowy,przy wzroscie 175 waze 56 kg,w spodnie sprzed ciazy spokojnie sie mieszcze sie mieszcze, natomiast w staniki nie,z malego B skoczylam na pelne C

nie ma reguly :) chuda dziewczyna w jednej ciąży moze mieć brzuszek prawie od początku a w drugiej ciąży dlugo długo nic. Oprócz miesni brzucha gin coś mi kiedyś tłumaczył o umiejscowieniu ciąży - że to też ma wpływ.

Ja jestem chudziną, mam silne mięśnie brzucha. Widoczny brzuszek pojawił mi się dopiero pod koniec 6. miesiąca. Mam wrażenie, że mięśnie go \"trzymały\". Gdy już puściły, to nikt nie miał wątpliwości, że jestem w ciąży :) Od razu balonik. U pulchnej kobietki chyba wszystko bardziej się rozmydla, lekka krągłość może być wzięta nie za ciążę, tylko za chwilowe przybranie na wadze, tłuszczyk troszkę maskuje rosnącą macicę. Nie wiem, czy moje obserwacje są słuszne, tak po prostu zaobserwowałam :) Pozdrowionka!

nie wiem czy dobrze wkleiłam fotke, sprawdzam. jesli dobrze, to obaczcie jak wyglądał mój brzuch na początku 11 tc, teraz koncze 12, jest minimalnie większy.

chyba nie ma reguly, ja jestem b. szczupla (mam lekka niedowage) i bylam 3 razy w ciazy - za kazdym razem mialam za maly brzuch wg wykresu lekarza i ludzie nie widzieli ze jestem w ciazy jak bylam w 6-7 miesiacu (wystarczylo, ze ubralam kamizelke albo luzniejszy sweterek za pupe). CZesto komentowano, ze nie wygladam jakbym byla w ciazy mimo ze to byl 5-6 miesiac. Do konca bylam mniejsza niz przecietna - dzieci wage mialy ok 3, 3 i pol kilo.

No coś tam widać, minimonia, ale czasem babki nie-w-ciąży mają większe brzuszki :) Fajna kuleczka Ci się zanosi :)

przed ciążą ważyłam 55 kg ... w 9 miesiącu ....75 :O Brzuszek miałam malutki ....ale byłam grubaśna ! szczególnie na buzi i w ramionach piersiach .... teraz waze 52 kg ....i brakuje mi tych fajnych cyckow ...:P ale szczerze mówiąc lepiej się czuje ze swoją filigranową figura ;)

ja przy 170 wazylam 58 kg wiec bylam raczej srednia a brzuszka dlugooooooo nie bylo widac, pierwsze spodnie ciazowe kupilam dopiero w 7 mies ciazy ale to chyba dlatego ze u mnie zamiast isc do przodu szedl w boki :-P serio, mialam bardzo splaszczony, zero pilki itp jak szlam rodzic to mialam 105 cm w najszerszym miejscu

Gość sylwia8686
ja naleze do tych bardzo szczupłych jestem w 31 tyg ciazy a brzuszek mam jak niektóre kobiety w 4 bardzo malutki

Minimonia, jestem pod wrażeniem brzuszka. Ja jestem w 14tc i praktycznie nic nie widać. Ale moja koleżanka, również w 14tc, ma taki brzuszek jak Ty na zdjęciu. Nie wiem, od czego to zależy, bo oboje jesteśmy średniej budowy ciała.

Minimonia, jestem pod wrażeniem brzuszka. Ja jestem w 14tc i praktycznie nic nie widać. Ale moja koleżanka, również w 14tc, ma taki brzuszek jak Ty na zdjęciu. Nie wiem, od czego to zależy, bo obie jesteśmy średniej budowy ciała.

Minimonia, jestem pod wrażeniem brzuszka. Ja jestem w 14tc i praktycznie nic nie widać. Ale moja koleżanka, również w 14tc, ma taki brzuszek jak Ty na zdjęciu. Nie wiem, od czego to zależy, bo obie jesteśmy średniej budowy ciała.

Gość guuuga
ja jestem drobna osoba i u mnie brzuszek bylo szybko widac

Gość Ja jestem przeciętnej budowy
raczej szczupła i bardzo długo nie było widać brzuszka. Może to kwestia tego, że ogólnie jest nieduży jak na wiek ciąży. Znajoma, jak byłam na początku 7 miesiąca powiedziała, że wyglądam gdzieś na 4, max 5. Wszystko też zależy od tego podobno które to dziecko, jesli pierwsze widać później, a przy kolejnych szybciej.

Gość Ja jestem przeciętnej budowy
Evi, ja zaczynam 8 miesiąc a w najszerszym miejscu mam 99, więc też nie za dużo:), za to jest teraz piłeczka:)

Gość 1111111111111
chinka... w pierwszym miesiącu mówisz? wtedy to lekarz mało co na usg widzi a ona brzuch juz miała? :D

Gość mam kolezanke z 4 dzieci
jak byla w ciazy z nieplanowanym 4. dzieckiem, to brzuszek jej widac bylo zanim poszla do lekarza w 6 tyg. ciazy! I chociaz nie chciala tego upubliczniac, ze jest w ciazy kiedy bylo jeszcze tak wczesnie, kazdy kto ja blizej znal pytal ja o to czy jest w ciazy ZANIM lekarz oficjalnie potwierdzil ciaze. Tak od razu bylo widac. (nie brzuch jak u grubszej osoby ale wlasnie ciazowy - wyraznie. Jest wysoka, rozm 38). Ona zawsze miala brzuszek od razu w pierwszych miesiacach, a przy 4. dziecku to juz normalka. (u niej przynajmniej). Urodzila zdrowe dziecko, po trzech corkach synka, wiec wszyscy sie z nimi ciesza.

Gość gość
Jestem w 5 miesiącu ciąży i teraz dopiero widać ciąże :) dodam, że jestem szczupła :)