Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

game over baby

W niczym nie moge liczyc na rodziców...

Polecane posty

Ucze sie w ostatniej klasie, wtym roku matura,potrzebuje wielu dodatkowych materialow do nauki,anie mam nawet wszystkich potrzebnych ksiazek przedmiotowych typu j.polski,geografia....Nie chodza na wywiadowki, jak wyswietla sie im nakomorka ze dzwoni moj wychowawca to nie odbieraja.pozniej ja mam przerabane w szkole,nie jezdze na wycieczki, nie placxe na skladki bo mi nie daja...Nie kupuja mi ubran, obuwia...Mowia zenie maja kasy...ale w ostatnim czasie kupili nowy telewizor za gotowke,juz oplacili siostrze zimowisko szkolne,kupili jej nowy plecak,choc ten z zeszlego roku mialaw swietnym stanie...Duzo pomaga mimoj chlopak ktory juz pracuje...Kupil mikurtke jesienna,jakas bluze do szkoly, ale glupuiomiod niego brac bo wiemze sam ma niewiele...Nie wiem jak sobie z tym wszystkim radzic...:(((

Gość Lolitka26
To bardzo przykre, co piszesz, i jednocześnie niesprawiedliwe. Musisz porozmawiać ze swoimi rodzicami, szczerze i spokojnie powiedzieć im co widzisz i jak się z ty czujesz. Jeśli teraz ego nie zrobisz, to bedziesz miała żal całe życie do nich i do siorsty, uwierz mi. Poza tym radzę Ci zatrudnij się gdzieś na weekendy (jakieś sprzątanie, rozdawanie ulotek, McDonalds czy prawa w weekend na kasie). U nas w mieście jest kilka firm, które zajmują się pośrednictwem w pracy dla młodych ludzi.

Gość AlinA.
Lolitka, ale ona ma maturę w tym roku :O A Ty chcesz, żeby poszła do pracy.

Hej:) Nie przejmuj się .Mozesz byc dumna z siebie , ze dajesz sobie swietnie rade bez ich pomocy ... Masz wspaniałego chłopaka-gratuluję. Mysałas o jakimś dorabianiu w weekendy? Np. promocje? Z drugiej strony moze warto byłoby z nimi spokojnie porozmawiac , ze nie chcesz ich wykorzystywac i ze rozumiesz,ze nie mają lekko , ale niektóre rzeczy są Ci po prostu niezbędne. Zaoferuj jakąś pomoc ze swojej strony w zamian za jakiś zakup... Poproś ich o pomoc?Nie boli ich serce, jak widzą ze ich dziecko nie ma butów a mają na nowy telewizor?:(

Gość Martusiek
To bardzo przykre, co się dzieje w Twoim domu... My możemy się tylko domyślać, jaka jest tego przyczyna, ale prawdy nigdy nie poznamy, dlatego Ty musisz porozmawiać ze swoimi rodzicami oraz z siostrą. Nie wiem, jaki masz z nią kontakt, ale powiedz jej, że jest Ci źle z faktem, że jest przez rodziców lepiej traktowana od Ciebie. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Gość swinkowaaa
AlinA ja pracowalam w klasie maturalnej. i nie uwazam, zeby to, ze sie ma mature w czymkolwiek kolidowalo. game over baby nie przejmuj sie. nie ma co sie zadreczac, porozmawiaj z nimi i poszukaj jakiejs firmy poszukujacej kogos do promocji. to sa najlepsze pieniadze i wystarczy , ze pracujesz w weekendy. bedzie dobrze :) pozdrawiam cie bardzo

Gość tttttttttttttttttttttttttttt
niebieska linia