Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama karmiąca kiedys piersią

KARMIENIE PIERSIĄ ROCZNEGO DZIECKA TO PERWERSJA!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość limke
swiat juz zwariowal ---- tak z oszczednosci karmialm 1,5 roku :D przeciez moje dziecko przez ten czas nie dostawalo tylko piersi :O tylko jadla rowniez inne rzeczy

Gość a dlaczego karmilas
1,5 roku?????????????????? nie stac cie bylo na pudełko mleka, czy moze bylas zbyt leniwa zeby chodzic i je przygotowywac? i jak dziecko chcialo jesc na zakupach w hipermarkecie wywalalas cycke i wsadzalas mu do buzi??????????

Gość 1111111111111
powiem Ci co mna kierowało-wolałam do 2 lat karmić piersia niz kupować mleko z woreczków a na mieszanki w proszku mnie nie było stać bo byłam w tym momencie w trudnej sytuacji finansowej i nikt na tym nie ucierpiał ani dziecko ani moje cycki ani mój mąż !!!

Gość to po co
w ogole dawalas jej piers skoro jadła inne rzeczy? na tym etapie pokarm matki jast tak samo wartosciowy jak mleko z puszki.

Gość karmiłam 15 miesięcy
karmienie piersią pomaga wrózic do wagi z przed ciązy ;) poza tym droga "mamo karmiąca kiedys piersia" skoro nikt nie wtrącał się do tego jak Ty karmiłas -Ty nie wtrącaj się do innych a tak na marginesie:Swiatowa Organizacja Zdrowia zaleca karmienie piersią przez 2 lata ;)

Gość limke
mama karmiąca kiedys piersia ---- ale ty ciagle w kolko to samo powtarzam ze ja z tego powodu nie jestem zaniedbana a moj maz mowi ze mam super cialko wiec naprwade nie wiem o co ci chodzi z tym zaniedbaniem...

Gość to moze jeszcze
nie zakladalas dziecku pampersów tylko szmaty bo bylas w trudnej sytuacji finansowej i nie wozilas w wozku tylko w taczce bo nie mialas pieniedzy?

Gość to moze jeszcze
'moj maz mowi ze mam super cialko" mężczyźni mówią różne rzeczy a ty sama spójrz w lusterko

Gość to moze jeszcze
swiatowa organizacja mowi - a co mnie to obchodzi, trzeba miec wlasny rozum, to tak jak uwierzyc co pierdoli kaczynski

Gość limke
a dlaczego karmilas --- wzyciu nie karmilam w miejscach publicznich nawet miesieznego dziecka a karmilam dla dobra dziecka poniewaz uznalam ze jezt to lepsze dla mojego dziecka niz mieszanki niewiadonego pochodzenia w ktorych co jakis czas znajdowane sa przez sanepid jakies zanieczyszczenia lub tego podobne rzeczy

Gość ewlinna
ja bede karmila przez 3 miesiace i mysle ze to dobry okres:)

" a dlaczego karmiłaś" - karmienie sztucznymi mieszankami moze być w przyszłości powodem otyłości, natomiast karmienie piersią pomaga uchronić przed ta przypadłością

Gość to moze jeszcze
ja nie uzywalam pampersow... A co w tym zlego? ;) I wozka tez nie mam...

Gość srutututuuu
to powinnaś przeprowadzić ankietę albo wywiad środowiskowy jak to dla Ciebie taki problem. Ja nie mam jeszcze dzieci, ale nie chciałabym żeby ktoś się wtrącał w moje życie jak mam je karmić, czym i po co. Do tego służy odpowiednia literatura, specjaliści, lekarze. Jeżeli to by było złe i wyrządzało krzywdę dziecku to ktoś by zabronił tego karmienia.

Gość to moze jeszcze
wspolczuje wiec twoijemu dziecku, wyrazy wspolczucia, takim powinno sie podwieszac jajowody

Gość limke
spogladam w lustro i jestem z siebie dumna wygladam lepiej niz maialam 20 lat i to nie tylko moja opinia i mylisz sie moje dziecko ma zapewnione to co najlepsze i zapewniam cie ze niczego mu nie brakowalo

Gość 1111111111111
podwieszać? no to wytłumacz mi co to takiego to może sobie podwieszę :o

Gość limke
to moze jeszcze --- a dlaczego wspolczujesz ?

pomaga zapobiegac, a nie zapobiega to po pierwsze, poza tym jesli jestes gruba i masz grubasy w rodzinie to 90% szans ze twoje dziecko takie bedzie niezaleznie czy karmisz je 24 na dobe swoja cycka

a ja swojemu w domu zakładałam pieluchy tetrowe ze względów zdrowotnych bynajmniej nie dlaatego że nie było nas stać

Gość to moze ja jeszcze...
dlugie karmienie piersia i zrezygnowanie z butelki wogole zapobiega wadom wymowy z ktorymi klopot ma w tej chwili co drugie dziecko a rodzice nawet sobie z tego sprawy nie zdaja...

to dobrze ze niczego mu nie brakowało, gratuluje i oby tak dalej, tylko nie wiem po co bylo to karmienie do srutututu jak nie masz dzieci to sie nie wypowiadaj, nikt nikomu nie mowi co ma robic, a ty lepiej zdaj sie na wlasny mozg jesli go masz, bo jak bedziesz tylko sluchala lekzarzy to w trumnie wyladujesz szybko, takie to konowaly i kazdy mowi co innego

Gość srutututuuu
teraz to już przegięcie- to może jeszcze- to najlepiej by było wg Ciebie żeby rozmnażali się tylko piękni i mądrzy a reszcie podwiązać jajowody ( nie podwiesić do ucz się albo nie wypowiadaj na ten temat jeśli nie masz o czymś pojęcia)

jesli kobieta wychodzi z zalozenia pokarmie 2 lata-dam dziecku to co najlepsze, a potem kiedy dziecko sie rozwija, trzeba wspomagac jego rozwoj intelektualny, rozmawiac z nim, taka mamusia wrzuca go do kojca z zabawkami , oglada seriale i w dupie go ma, to sie nie dziwie ze dziecko ma problemy i to jest gorsze niz jakby od poczatku karmic butelka

Gość srutututuuu
wybacz ale z lekarzami mam więcej do czynienia niż Ty, dzięki za komplement, zawsze to nowe doznanie zostać konowałem

Gość srutututuuu
a teraz spadam,po konowalić się :classic_cool:

"to moze jeszcze" - jak matka karmi przez 2 lata żeby dac dziecku co najlepsze to potem nie wrzuca dziecka do kojca i nie zlewa go z góry na dół

Gość 1111111111111
to moze jeszcze -głupoty takie wypisujesz,sama nie wiesz czego sie czepić,taka nic nieznaczacząca paplanina,nudzi Ci sie czy w Twoim otoczeniu nikt juz nie chce Cie słuchać i stad te wywpdy na forum?

Gość 1111111111111
wywody*