Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Twardy brzuch - pomożecie??

Polecane posty

Od jakichś dwóch dni często mam twardy brzuch...jak kamień...wieczorem przechodzi, ale w dzień ogólnie czuję jakbym nosiła przed sobą coś bardzo twardego...nie pomaga już nawet magnez... Czy to może być oznaka zbliżającego się porodu albo jakieś przygotowanie do niego?Nadmieniam że dziś zaczynam 39 t.c....ostatnio też mam silne uczucie jakby parcia dziecka na spojenie łonowe.Mimo to brzuch mam wciąż dość wysoko...

Hmmm....dziękuję za informacje...w sumie to nie mam za bardzo żadnych objawów zbliżającego się porodu...nawet się nie boję:) Nie mam skurczy, tzn. czasem takie lekkie bóle jak na miesiączkę...no i zwiększona ilość śluzu ostatnimi czasy... Termin wg miesiączki mam na 1 listopada a wg USG na 24-26 pazdziernika:)

może to i w twoim przypadku oznaka zbliżającego się porodu, ale ja np. miałam przez pół ciąży brzuszek twardy ( brałam leki nato ) a poród miałam wywoływany... więc różnie to bywa... poowodzenia:)

No ja w sumie ok 20-25 t.c. miałam bardzo twardy brzuszek, lekarz zalecił mi brać magnez i nospe...brałam magnez 3 razy dziennie i jakoś potem przeszło...teraz od 2 dni znow jest twardy, ale jeszcze bardziej niż kiedyś....no i magnez już niewiele pomaga...a nospy nie chcę brać Może ktoś jeszcze się wypowie??

ja urodzilam 1,5 tyg temu :) w 38 tygodniu tez mialam twardy brzuch wiecej sluzu i takie bole jak na miesiaczke (skurcze przepowiadajace) wiecej objawow zero.... dopiero w szpitalu odeszly mi wody jak przebili pecherz , brzuch mi nie opadl ,dopiero jak mala wyszla:) wiec nie ma co czekac na objawy...bedziesz wiedziala jak cie zlapie ze to to, ja tez sie balam ze nie poznam,ale tego bolu nie da sie nie zauwazyc :) dasz rade:) powodzenia

o cześć Kochana:) Twardy brzunio to podobno oznaka zbliżającego się porodu - ja miewam twardy brzuch przede wszystkim w noc - jest wtedy jak skała. Teraz nawet w dzień sie stawia. Dziewczyny maja racje - macica ćwiczy, ale nie oznacza to, że dziś zaczniemy rodzić - może być, że urodzimy jutro, a może być, że za dwa tygodnie. Ja nigdy za to nie mam takich mini bólów miesiączkowych - ale to podobno skurcze przepowiadające - też zwiastują rychły poród, ale nie wiadomo czy za dzień, czy tydzień. Tak, że póki co pozostaje nam czekać:P

Gość guuuga
ja jestem w 23 tyg i coraz czesciej mam twardy brzuch...szczegolnie wieczorem , nie chce brac nospy bo juz tak biore luteeine,

ja urodzilam 1,5 tyg temu :) w 38 tygodniu tez mialam twardy brzuch wiecej sluzu i takie bole jak na miesiaczke (skurcze przepowiadajace) wiecej objawow zero.... dopiero w szpitalu odeszly mi wody jak przebili pecherz , brzuch mi nie opadl ,dopiero jak mala wyszla:) wiec nie ma co czekac na objawy...bedziesz wiedziala jak cie zlapie ze to to, ja tez sie balam ze nie poznam,ale tego bolu nie da sie nie zauwazyc :) dasz rade:) powodzenia

skurcze zaczelam miec o 23.30 takie lekkie i mowie eee to te przepowiadajace .. i polozylam sie i ogladalam serial,ale coraz bardziej bylo a jak o 3 powiedzialam mezowi ze chyba rodze i pojechalismy do szpitala to okazalo sie ze mam 6cm rozwarcia juz ;] gdzie nie odszedl mi zaden czop ani wody

Kurcze, też bym tak chciała:D W sumie to chyba się nie da tego przegapić, ale z drugiej strony nie chcę panikować i lecieć do szpitala i wzbudzac fałszywy alarm...poczekam jednak na skurcze:)chociaż ten twardy brzuch się utrzymuje dziś cały dzień...

Gość iuol
up

Gość KarolkaxD
Hej . Jestem miedzy 38 a 39 tygodniem ciazy ( pierwszej ) i ciagle 24h na dobe mam twardy brzuch jak kamien i po kilka razy dziennie robie kupe :-D i ciagle mam uczucie jakby caly czas mi sie chcialo wczoraj tez bolal mnie dwa razy brzuch jak na miesiaczke ale to tak bardzo ze nie moglam byc ani minuty w tej samej pozycji . Co to wszystko moze oznaczac ?

Gość emi090
hej. ja mam ta sama obawe .. jestem w 38 tyg. i mam twardy brzuch.. bylam u lekarza ale pwoiedzial ze to normalne .. a na innych forach roznie pisza .. martwie sie :(

Gość gość
Hej ja jestem miedzy 38 a 39 i czasem w dzien mam bule jak bym miala dostac miesiaczke ale to mija i od paru dni mam twardy brzuch i boli mnie kregoslup a jjest to moja druga ciaza pierwsza przeszlam ok tylko porod byl koszmarny i rodzilam caly dzien i nie wiem jak to bedzie teraz .pozdrawiam

Gość gość
może być od wątroby

Gość gość
autorko jestes w 39 tyg ciazy i masz termin na 1 listopada???????? ja tez jestem w 39 tyg i mam termin za 9 dni...tez mam twardy brzuszek ale licz sie tez z tym ze dzidzius tez juz nie ma miejsca i sie porpstu wypina :D

Gość gość
dopiero teraz zauwazylam ze temat sie z 2007 roku hehe