Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

od kiedy miód?

Polecane posty

Od jakiego wieku dzieci moga jesc miód? Wiem ze ejst alergizujący wiec od kiedy powinno sie zaczac go podawać? I co z chlebem? kiedy mozna podać pierwszy raz chleb? Taki zwykly najzwyklejszy chleb?

wiesz MaMani ja odaje chleb od 6 miesiaca, tak po malusim kawaleczku, bo ma juz 2 zeby i moze go pomemlac :D a co do miodu to nie wiem, ale chyba dosc pozno sie wprowadza, szczegolnie u alergikow i u dzieci z podejrzeniem alergii

pytalam sie pediatry i odpowiedzial, ze absolutnie nei przed trzecim rokiem zycia, grzyby tak samo.. i to tyczy sie zdrowych dzieci, bez alergii w rodzinie badz podejrzen o te chorobe..

no ja dzis dalam Mani odrobinke chleba z miodem i sie oblizywała strasznie jej smakowala i się zastanawiam... Też ma 2 zęby ale raczej gryzienie jej nie wychodzi. wiecznie sie dlawi a tym sie wcale nie dląwila ladnie pomemlała w buzi i polknęla.

to mozesz dawac jej chlebek lub buleczke spokojnie a jesli po miodzie nie bedzie alergicznych wypryskow ani c zlego sie nie bedzie dzialo, to mysle ze od czasu do czasu mozesz jej dac troszke czytalam gdzies t na kaffe ze jakas mama od rodzenia dawala dziecku wode z miodem i nic sie nie dzialo ;)

Gość nie rob se jaj
to uwazaj to miod moze wywolac botlice a to wstrzas tokszyczny, ktory powoduje smierc niemowlecia!!!

nie do 3 roku??? dlaczego??? mój satrszy miodek wcina już dawno, młodsza dopiero po okruszku chleba ale po jej minie wnioskuje że chętnie by się do niego dorwała :)) nigdy nie trzymałam się siatki żywieniowej czy jak to się tam zwie... :))

Gość nie rob se jaj
a ja znam matke, ktorej dziecko jadlo miod i bylo wszystko ok, az umarlo i co? zalezy jaka partia sie trafila.. ja miodu nie daje, ryzyko jest za duzo - po co pozniej pluc sobie w ..?

a mam jeszcze jedno pytanie wyczytalam w poradniku zywieniowym że od 6 miesiaca mozna podawac dziecku zoltko. jak je podawać? wlewać do zupki czy najpierw ugotować a potem zetrzec na miazge i dodac do zupki ... nie wiem jak to zrobic?

Miód to w ogóle jest specyficzna substancja. Ja dostałam kilka dni temu gryczany od taty, strasznie mnie kusi, ale prawda jest taka, że miody mają w sobie tyle związków aktywnych, że trochę strach się bać :) Patrząc na nazwy tych substancji to naprawdę miałam wątpliwości, czy kobiety w ciąży powinny jeść :) A u dzieci wchodzi w grę alergia, a także botulizm, bo w miodzie lubią występować bakterie Clostridium Botulinum czy jakoś tak. W mojej mądrej książce (\"Pierwszy rok życia dziecka\") jest napisane, że są 2 szkoły - jedna zaleca od 8. miesiąca, inna każe czekać do ukończenia roku. Ale i tak w porównaniu z tym, co tu piszą dziewczyny, to pikuś :)

Gość 1111111111111
MaMani śliczna masz ta córke ale proszę Cię bądź ostrozna z tym żywieniem bo łatwo utuczyć dziecko

wiecie co ,moje dziecko ma prawie 3 lata.Spróbowałam jej dać miód niedawno i więcej na razie nie spróbuję,bo mała nie mogła kupy kilka dni zrobić ,a nie jest alergikiem i na nic nie ma uczulenia.Ja myślę,że jak się nie spróbuję to się nie przekona :)Ale Półrocznemu maluchowi bym nie dała

111 dziekuje bardzo ja narazie bym chciala zeby zaczela jesc cos innego niż mleko bo jej probuje rozne rzeczy dawac a efekt jest ten sam. wszystko nie papu i najlepsze mleko.

malutka de dzem ejst dla niej za kwaśny i nim pluje :P już sprawdzilam. Kurcze wszystko jej daje skosztować takie ociupinki i powiem wam ze niewiele rzeczy lubi. Najbardziej jej smakują slodkie ( to chyba normalne) a niecierpi ziemniakow nawet jak dodam do zupki ziemniaka to sie krzywi...

Gość 1111111111111
no więc widzisz dziecko samo wybiera co mu pasuje a co nie i samo w końcu dorośnie do takich czy innych potraw,można powoli próbowac ale nic na siłę a co do miodu to moja pediatra zalecała podawanie wody z miodem jako pierwszy posiłek po nocy jak moje dziecko miało kłopoty z wypróżnieniem ,miał wtedy 1 miesiac ale było to kilkanaście lat temu i powiem wam,że nawet nie wiedziałam wtedy,że miód może alergizować albo wywołać jakąś chorobę,na szczęście nic mu nie było :o

Moje dziecko od pół roku nie pije nic innego jak wode z miodem (ma teraz 2 lata) Do roku nawet nie próbowałam jej dawać, a co do zaparć po miodzie to on działa właśnie odwrotnie:) Szklanka wody z miodem z rana działa cuda:):)

Gość 1111111111111
:o to moze ta moja lekarka jakas niedouczona była,mówiła,że woda z miodem reguluje przemiane materii

Gość dr hiacynt
Miod to zlo. Mozna zapasc na miodoze i zejsc szybciej niz to sie wydaje. Dzieci i miod to mieszanka wybuchowa. Straszne ryzyko. Zaczyna sie do wysypki, potem rozowieje jezyczek (w gardle), dziecko ciezko w nocy oddycha az... karawan. Nie dawac!

moj maz mi kupil wczoraj miodek i jest na etykietce zeby nie podawac niemowletom poniżej 12 mca, wiec chyba od 1 roku juz mozna

Gość gość
Bardzo dobry jest miód z propolisem. Zamawiam go z Apteki pod Smokiem. Niskie ceny i szybka realizacja.

Gość gość
Ja dawałam odrobinkę po roczku. Nic się nie działo z alergii.

Gość gość
synek skończył 8 miesięcy a od jakichś 3 daje mu po troszke do serka białego bo inaczej nie chce jeść