Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gocha1277

Okres, ciąża, dni niepłodne?

Polecane posty

Gość Gocha1277

Mam mnóstwo pytan do Was dziewczyny, prosze o szczere odpowiedzi :) 1)Czy mozna zajsc w ciaże na dzien przed okresem i miec ten okres normalnie? 2)Dni niepłodne zawsze wystepują przed okresem? nawet tym nieregularnym, ktorego dostałam 7 dni wczesniej? 3)Zapłodnienie może wywołac wczesniejszy okres? 4)Po ilu dniach od stosunku test jest wiarygodny? dodam że minęło 20dni no i miałam ten okres normalnie na drugi dzien wieczorem po stosunku, choć myslalam ze dostane za tydzien... 5) od ok tygodnia mam mdłosci i czasem kreci mi sie w glowie i czasem dostawałam temperatury, w tym tygodniu chorowałam przez 2 dni i mialam 38stopni gorączki i dreszcze, JEST MOŻLIWA CIĄŻA?

1. Nie. pod warunkiem, że to okres a nie krwawienie śródcykliczne (nie obserwując organizmu nigdy nie masz pewności - stąd biorą się mity \"zaszłam ze stosunku na dzień przed miesiączką, która wystąpiła\").2. Dni niepłodne zawsze występują PO OWULACJI czyli przed okresem ale jeśli się nie obserwujesz to nie wiesz, czy owulacja już była i czy na pewno wystąpi okres wówczas, gdy Ci się zdaje, że wystąpi (faza przedowulacyjna jest ruchoma i może się przesuwać dowolnie - wraz z owulacją - przesuwa się termin wystąpienia miesiączki bo liczba dni od owulacji do miesiączki jest względnie stała i wynosi prawidłowo 12-16 dni).3. Sprecyzuj pytanie4. Po 3 tygodniach w przypadku negatywnego wyniku - w przypadku pozytywnego - jest wiarygodny niezależnie od tego kiedy wykonany5. Zrób test, my nie wróżki :-)

Gość Gocha1277
Dzieki za szybką odpowiedz Chce dodac ze mój cykl trwa 34 dni, a wlasnie ostatnio dostalam okres w 28 dniu cyklu choć wczesniej mialam raczej w 34dc. To jest mozliwosc ze to było krwawienie śródcykliczne?? dodam ze bylo normalne i trwało jak zawsze 6 dni. pozdrawiam

Gość Gocha1277
3) Zapłodnienie może wywołac wczesniejszy okres? Chodzi mi o to że, gdy dojdzie do zaplodnienia, to moze byc taki przypadek że przyspieszy to dostanie okresu a nawet go wywoła choć go nie powinno byc??

Mała możliwość ale nigdy tego wykluczyć nie można, jeśli przebycie owulacji nie zostało potwierdzone.Bardziej skłaniałabym się jednak ku temu, że po prostu owulację miałaś wcześniej.Gdyby było to krwawienie śródcykliczne - to ponownie dostałabyś krwawienia po 12-16 dniach od poprzedniego.

3). Jeśli dojdzie do zapłodnienia to nie będzie okresu - jest to zwyczajowo pierwszy objaw ciąży :-)Ni czytasz mnie dokładnie - faza od owulacji do miesiączki jest stała. Czyli jeśli wynosi u Ciebie 14 dni, to znaczy, że okres nie wystąpi 8 dni po owulacji, tylko standardowo.Tylko I faza (przed owulacją) - jest ruchoma i może się skracać i wydłuać.

Gość Gocha1277
Dzieki, rozwiałaś moje wątpliwosci ale zrobie test na wszelki wypadek, denerwuje sie tymi mdłosciami, choć ostatnio sie odchudzałam i nie jadlam rano ale teraz to nawet jakbym chciala to nie moge jesc, dopiero obiadek. POZDRAWIAM

Gość jeśli sie odchudzasz to
jest to raczej pewne w 100%, że od tego okres Ci się przesunął, najwyraźniej stosujesz zbyt restrykcyjną dietę, ktorej nie powinnaś stosować, bo doprowadzisz do zaniku miesiaczki

Gość Gocha1277
Zrobiłam test, wyszedł negatywny :) mogę mu wierzyć skoro zrobiłam go po południu, pijąc tylko filiżankę cappuccino?? Dodam ze od stosunki minęło dokładnie 20 dni.