Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiasek

Gdy w końcu wygra PO...

Polecane posty

Gość Varsovia
Akurat znam się troche na ekonomii i wiem jak działaja zagraniczne przedsiębiorstwa. jedan musisz wiedzieć ze 80% naszego PKB nie wytwarzają koncerny tylko małe i średnie przedsiębiorstwa. To one decydują o sklai bezrobocia i o rozwoju gospodarki. I co zrobil dla nich PIS? pPoza tym że nazwał ich boatymi wykształciuchami ? Co zrobił PIS dla tych setek tysięcy małych firm? A co do płacenia podatków przez biednych na rzecz bogatych to pamiętaj ze to PIS zablokowało reformą KRUS i obiecało że nic w nim nie zmieni Teraz jest tak że człowiek który ma 800 zł pensji musi płacić składke na rolnika który ma 90hektarów i dziesiątki tysięcy dotaciji Uwązasz że to jest spawiedliwe społecznie?

Gość uwaga uwaga uwaga...
po wygranej PO,przyjada pracowac w Polsce emigranci oraz kilka milionow angoli skuszonych wysokimi pensjami, bedzie mial kto stadiony budowac

Gość podstawowy argument PO
on-wawa wałesa japonczyk i tusk irlandczyk juz sie kieys spotkali i ustalali co nie co pamietasz nocna zmiane w celu obalenia rzadu Olszewskiego ? Gdyby wtedy sie Olszewskiemu udało dzis juz by nie było tylu karierowiczów w sejmie takich jak Po czy SLD chwasty trzeba wyrywac!

moze znasz sie na ekonomii, ale za ciula na polityce. Juz kazdy- wraz z PO, PiS i LiD obiecal ze nie ruszy niczego, co dotyczy ulg dla rolnikow. Tylko UPR ma w planach tego rodzaju likwidacje. Elektorat wiejski to potezny elektorat- duzo bardziej zdyscyplinowany niz mieszczuchy.

Gość Kasiasek tylko nie popuść
z przejęcia moherowa panienko

Gdyby Polakom zechcialo sie wysilic i poczytac historie, LiD mialby poparcie w granicach progu wyborczego, a PO ok. 15 %. Ale nam sie wydaje, ze jak co kadencje radykalnie zmienimy orientacje polityczna, to w koncu bedzie dobrze, a MILIONY POLAKOW w koncu odetchna z ulga.

jejuuuuuuuu ludzie nauczcie sie dyskutowac a nie obrzucac blotem :o wymagacie tego od politykow a spojrzcie na siebie

LOL, to jedyne argumenty jakie ma wyborca PO :D. Doprawdy zalosne. Idx juz ustawiaj sie w kolejce po tansze kurczaki.

Gość Varsovia
zgadza się ale PO jako jedyne deklarowało że chce zmienic KRUS jak nasz słuzba zdroiwa ma byc w dobrymn stanie skoro 1/3 obywateli utrzymuje pozostałych? Wiesz że na wsi jest ciężko, ale nie wszystkim, sa tacy którzy naprawde zyja na wysokim poziomie Dlaczego żyja kosztem biednych Dlaczego dotację mają od każdego ha, ale składki wszyscy maja takie same To jest chore Ide zajarać bo się zdenerwowałam :)

Gość on-wawa
No właśnie. Jak Donek mówi: "Polacy mają dosyć rządów PiS" to co to oznacza ?!!! Ja mam inne zdanie, a jestem Polakiem, pracuję, nie kradnę, nie chuliganię, czyż nie jestem Polakiem ?!!! A może to Tusk nie jest Polakiem ?

Vaesowia jestem włascicielem małej firmy własnie i wiem co zrobił dla mnie PO w necie jest wglad do wyników głosowan nad ustawami wiec to mozna sprawdzic wiesz co to było? Przegłosowali ustawe która chroniła małe przedsiebiorstwa przed natłokiem szarej strefy i kolosów z zachodu bo to sie w ich przekonaniu panstwu bardziej opłaca panstwu moze i tak ale nie polskiemu moze i ty sie na ekonomii znasz -nie podwazam tego PO sie zna ale "inaczeJ"---chyba wiesz co mam na mysli

Gość Kasiasek wzorowy elektorat
płyta ci się zacięla głąbie, wypierdalaj agitować na forum polityczne pustaku, bo WSZYSCY POLACY tutaj mają cię w dupie

Gość lisisko
Samochwała w kącie stała I tak rok podsumowała: Zdolny jestem niesłychanie, Mam na świecie poważanie, W kraju - same osiągnięcia: Dłuższe życie (od poczęcia), Koalicja - wzór współpracy, Z Sejmu - dumni są Rodacy, Rząd najlepszy od półwiecza, Skupił się na wielkich rzeczach. Kompetentni ministrowie, Każdy poseł - ideowiec, Z zasadami, jak husaria: Bóg, Ojczyzna, Honor(aria). Dla Narodu - becikowe, Nowy peron we Włoszczowie. Lepiej żyje się rodzinom (Jednej mamie i dwóm synom). Okno na świat - otworzone, Turystyka - w jedną stronę, Lepsza praca, wyższa płaca (Zwłaszcza, jeśli ktoś nie wraca). Gospodarka rozpędzona: Są mieszkania (trzy z miliona), Jest kilometr autostrady, Ład moralny i zasady. Politycznej wzrost kultury (Nurt plebejski, przykład z góry), Nie ma WSI (choć jeszcze trochę, A zrobimy wszędzie wiochę). Cały naród żyje w zgodzie. IPN - i po narodzie. CBA - udane akcje, Super MEN - co rusz, atrakcje. W szkołach nie ma już Darwina, Będzie dryl i dyscyplina, Nie podskoczy żaden gieroj! Tolerancji nie ma! Zero! Żadnych gejów, Ferdydurek, Jest amnestia i mundurek! Wolność słowa i pruralizm (Bo rządzących wolno chwalić). Jest religia na maturze, Wierny Lud na Jasnej Górze. Nie rozumie tylko Unia: Rząd z Warszawy, czy z Torunia? Krótko mówiąc: Rok udany! Tylko naród...do wymiany.

nie za bardzo w to PO wierzę, ale co robić? Lepsze to niż Piś. ponoć mam więcej zarabiać, he he każda partia obiecuje nauczycielom godziwe zarobki, a później wielkie gówno. Tak czy inaczej trza wybrać mniejsze zło i kuniec.

PO jako jedyne deklarowało że chce zmienic KRUS alke w czasie kampani zmienili zdanie mało tego obiecuja nawet emigrantom zwolnienie z ZUSu to jest obłed!!! jakim prawem ja mam płacic zus (robie to juz 20 lat) a ktos kto mył naczynia w anglii ma byc z tego zwolniony ? to jest liberalizm?? to jet jakis zart raczej!!!!

PO moze deklarowala chec zrobienia czegos z KRUS, ale tu musialo byc gruuuuubo przed kampania wyborcza. Co innego mowil Tusk na spotkaniu z rolnikami. Ja rowniez uwazam, ze rolnicy maja za dobrze, ale zadna partia z nimi nie zadrze- to za duzy elektorat. A co do tego, ze PO to \"mniejsze zlo\" to ja bym sie mocno klocila. Poslanka Sawicka juz nam dala przyklad tego, co bedzie jak tylko przejma wladze.

ponoć mam więcej zarabiać, PONOC -dokładnie ponoc wszsytkim ma nawalic siana moc co my z ta forsa bedziemy robic??????

Eheheheh, tak tak. Juz pisalam wyzej - od razu w listopadzie kazdy dostanie podwyzke, \"musimy tylko wygrac te wybory\". Jakby pieniadze na podwyzki same sie drukowaly. Swoja droga ciekawe co zrobi PO, jak do Polski wroci w tydzien 1,5 mln emigrantow i z nadmiaru miejsc pracy zrobi sie nagle 15% bezrobocia ;)

Gość Varsovia
Wiesz jestem z wawy kiedyś wawa rzadziło Po które zasklyneło z afer Po tym aferalnym rzadzie warszawy zostały nam dwie stacje metra, dwa mosty i jeden tunel Później przyszła nowa władza z PISu przyszedł ład i porządek. Walka z systemem i korupcją po tej władzy zostało nam muzeum Niech każdy przeanalizuje co wazniejsze dla przeciętnego obywatela gadanie i walka z systemem czy praktyczne postanowienia i działanie

Gość oni nie wróca
zadałam pytanie jednej z nich na forum wklejam odpowiedz: jestem "poza granicami" od 1986 roku i moj dom jest tutaj. Ale zycie jest pelne niespodzianek ..... ale na pewno powodem mojego powrotu nie bedzie kto wygra wybory. Nawet nie wiem co to za partie PIS i PO....

Gość ha ha ha ........
Nelly Rokita - PiS nie dojrzał do samodzielnego rządzenia 14:23 Tak walczy pisiowy elektorat "PiS absolutnie nie dojrzał do samodzielnego rządzenia - stwierdziła nieoczekiwanie w Kontrwywiadzie RMF FM Nelly Rokita, doradczyni prezydenta ds. kobiet i kandydatka PiS-u do Sejmu." buehehhehe

Gość oni nie wróca
ja sobie nie pozwole na to aby skorumpowane PO kradło to co ja wpłacam do budzetu w podatkach jedni maja wpłacac a iinni moga krasc w swietle prawa moze jeszcze?

oczywiscie, ze nie dojrzal. Trudno rzadzic samodzielnie nie majac 231 poslow w sejmie :>. Ale mysle, ze odpowiednie nasaczenie PiSu glosami wystarczy dla odpowiedniego dojrzenia do samodzielnej wladzy

Gość jak czytam wypowiedzi
Kasiasek to mam odruch wymiotny Idiotka cytuje ciągle spoty wyborcze albo onet :o Wypierdalaj pryszczu ziemniaki zbierać!!!

Gość Varsovia
ktoś jakis czas temu fajnie wyliczył ile warszawski podatnik stracił na przekrętach PO w latach 90 tych Wyszło 180 mln zl przezs 3 lata Później wyliczono ile ten sam podatnik stracił poprzez zaniechania rzadów PIS (most północny który miał byc w 2005 roku a jeszcze nie ma prjektu) Most krasińskiego i obwodnica śródmieścia, remonty Pułwaskiej i torowiska w Alejach Jerozolimskich Generalnie wyszło że Warszaweiacy z powodu zaniechać PISu stojąc w korkach tracją 8 mln miesięcznie czyli 288 mln w trzy lata Wiec sie pytam co lepsze dla obywatela stracić 180 mln czy 288 mln wiem ze to analiza na pograniczu etyki ale jakże praktyczna i prawdziwa

Ehehehe, tak tak, non stop cytuje, nawet przecinki i kropki. Moj nick to tez cytat- z Pana Tadeusza. Ale ty jestes za cienki Bolek, zeby podjac mertoryczna dyskusje.

Gość a czy mozna bedzie
prawdziwa?? taka prawdziwa jak cuda PO?

Gość on-wawa
Tuskiem, kieruje tylko chora ambicja, ciekawe czy tylko po ewentualnej wygranej PO, zostanie premierem, czy tak jak Krzaklewski, będzie sie migał, aby zostać prezydentem. Bo to jego prawdziwy cel. No bo jak zostanie premierem, to za 2 lata będzie klapa i z prezydenta nici. I on o tym wie i ma dylemat. Bo mowa o tym że chleb, masło itp. drożeje przez PiS, a więc za PO, wszystkie ceny staną w miejscu, a płace nauczycieli, lekarzy, pielęgniarek, policjantów, pójdą w górę; TO BZDURY. GŁOSUJCIE NA KOGO CHCECIE, ALE NIE WIERZCIE W OBIETNICE TUSKA, BO śREDNIO INTELIGIENTNY PRZEDSZKOLAK BY SIĘ Z TEGO UŚMIAŁ. CUDA CZYNIŁ TYLKO CHRYSTUS, DOSTATEK W KAŻDYM PAŃSTWIE TRZEBA WYPRACOWAĆ. PUSTE GADANIE FIRCYKA TU NIE POMOŻE!!!!!!