Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adarka

alergia na chrom i inne metale

Polecane posty

Gość adarka

Czy ktoś ma jakieś dożwiadczenia...są sposoby na odczulenie???

Gość adarka
Na prawdę nikt nie ma alergii na metale??....

Gość Al_a
Moja koleżanka ma na nikiel. No i ma z tym ciężki żywot. Kolczyków, pierścionków i innych ozdóbek nosić nie mósi, ale np. klamki to otwiera łokciem. Metalowe guziki, suwaki odpadają. Długopisy i pióra muszą być tylko plastikowe - na złote jej jakoś nie stać. Obie pracujemy w służbie zdrowia i nasze obowiązki polegają głównie na wypełnianiu setek papierów. Komputerem tego się zrobić nie da. Nikiel jest wszędzie... W kuchni, łazience, komunikacji miejskiej itp.itd. Biedulka ciągle na dłoniach ma łuszcząco- sączące się zmiany. Niby dostaje jakieś "niby odczulacze" i maści, ale w KLINICE ALERGOLOGICZNEJ usłyszała że na metale nie stosuje się takiego prawdziwego odczulania!!!!!! Trzeba unikać kontaktu z niklem (dobre sobie!) i nauczyć się Z TYM żyć!!!!! :(:(:(:(:(:(:(

Gość adarka
W testach wyszedł mi bardzo silny poziom alergii,aż deramtolog był zaskoczony zmianami./chrom i nikiel/ Na razie tego nie odczuwam zbyt mocno...zauwazyłam jedynie ,że od czasu do czasu mam powazne problemy z oczmi i skórą wokół oczu. Łzawią ,powieki puchna a po chwili skóra się zaczyna prawie łuszczyć....czy może być jeszcze gorzej.Jakie u Was były początki???

Gość adarka
Nikt nie ma takich doświadczeń???..czy jest coś co pomaga??? neutralizuje alergię???