Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UlotnaChwila

Dni cyklu...odwdziecze sie pomoca dpradze

Polecane posty

Gość UlotnaChwila

nie wiem jak to z tymi cyklami...pomoze mi ktos?? dostalam okres 1 i trwal 4 dni . Jak sie liczy dzien cyklu ja mam zazwyczaj tak ze jak doatane 1 pazdziernika to potem 3 listopada a potem 5 grudnia cos takiego a wspolzylam 12-13 pazdziernika bez zabazpieczenia czyli nieplodne??

\"Jak sie liczy dzien cyklu\"1 dzień cyklu to 1 dzień krwawieniaTo, czy dni były niepłodne - to nie wiadomo.Po pierwsze dni płodnych się nie wylicza, tylko się je obserwuje, bo faza przedowulacyjna jest ruchoma i owulacja może się dowolnie przyspieszyć lub opóźnić.Po drugie w ten sposób (wyliczając) można tylko określić dni płodne cyklu, który już się zakończył (bo nie wiesz, czy aktualny zakończy się w tym terminie - kiedy to przewidujesz_.Po trzecie: Owulacja występuje na 10 do 16 dni przed miesiączką.

Gość UlotnaChwila
wiem ze to tez sie obserwuje sluz tak?? No a podczas dni plodnych jaki jest sluz?? Nie wiem czy u kazdej kobiety taki sam;/

Podczas dni płodnych śluz wysoce płodny ma przynajmniej jedną z cech - przejrzystość, śliskość, wodnistość, rozciągliwość.ALE śluz tylko zapowiada owulację, która NIE MUSI sie odbyć. W cyklu oże być kilka faz śluzowych i jeśli nie mierzysz temperatury, to nigdy nie będziesz wiedziała, że już po owulacji.

Gość UlotnaChwila
nie wiem co mam myslec:( strasznie bola mnie piersi a do okresu 11 dni a wspolzylam 10 dni temu bez zabezpieczenia;/ hm

1. Piersi bolą z powodu zmian hormonalnych (także na okres!)2. Każdy cykl jest inny i w każdym cyklu może wystąpić coś, co jeszcze nigdy nie wystąpiło3. Jak szukasz objawów, to się doszukasz

Gość UlotnaChwila
wiem ze piersi bola przed okresem bo zazwyczaj mnie bola ale tak 7-6 dni przed a mnie bola juz od jakiegos tygodnia;/ czyli tak z 2 tygodnie przed okresem;p no nic zobaczymy..hehe