Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 27letniamama

I znowu o paznokciach-proszę o pomoc

Polecane posty

Gość 27letniamama

Witajcie dziewczyny. Jestem mamą i brak mi czasu na pielęgnacje paznokci.Zawsze miałam krótkie i zwykłe paznokcie.Nawet nie myślałam o tym aby zrobić sobie tipsy.No ale jak zobaczyłam u jednej pani takie ładne krótkie,naturalne aż mnie coś tknęło na tipsy.Postanowiłam spróbować.Zdecydowałam się na żelowe ale nie mam bladego pojęcia(czyt.totalna ciemnota)o paznokciach. Chciałbym bardzo dowiedzieć się od doświadczonych kobiet o co w tym chodzi.Żeby wyjaśnić o co mi chodzi ujmę to w pytaniach: -czy można od razu zrobić krótkie paznokcie? -czy krótkie starczą na miesiąc? -czy takie paznokcie się obcina i piłuje? -czy można zrobić na stałe francuski maniukur? -czy trzeba ciągle je malować lakierami żeby były ładne? -co dzieje się z naszymi paznokciami? -co się robi jak rosnąte prawdziwe? -co ile trzeba uzupełniać? -ile kosztuje mniej więcej żelowe +zdobienia?(może ktoś jest z Opola) -ile kosztuje uzupełnienie?chodzi mi o miesięczny koszt utrzymania paznokci?nie wiem czy zdecyduje się ze względów na koszty z tym związane -jak wygląda pozbywanie się sztucznych paznokci? -co ile trzeba robić na nowo tipsy?bo czytałam,że co 2 miesiące trzeba zrywać i robić nowe? Oj sama już nie wiem o co chciałabym zapytać,poprostu chciałabym wiedzieć wszystko,dosłownie od a do z.Taka właśnie ze mnie mamuśka-nic nie wiem:( Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam pa

mozna zrobic od razu rkotkie paznokcie , jak ci dobrze zalozy to ci nei odpadna i starcza na miesiac, jak ci szybko rosna paznokcie to uzupelnisz , takie paznokcie mozna pilowac nei obcina sie , mozna zrobic na stele frnacuski , rzecz jasna trzeba czasem uzupelniac bo ci zrosnie ten french nie trzeba malowac lakieram , zel ma sie blyszczec jak psu jaj...ca :D mozesz malowac wedle zyczenia ,na zelach lakier sie dluzej trzyma , nasze paznokcie troche cierpia , robia sie ciensze, klej jest dla nich szkoldliwy (klej pod tipsy) , jak rosna te prawdziwe to mozna skracac do porzadanej dlugosci i uzupelnaic zelem , a jak nei chce sie miec juz zeli to sie je zdejmuje u stylistki najlepiej, uzupelniac trzeba srednio raz na m-c , w zaleznosci jak szybko rosna , mnie jwiecej kosztuja zele od 70 - 120 zl , uzupelnienie ok50-60zl pozbywanie sie polega na spilowywaniu , aby nei uszkodzi wlasnej plytki dobrze jest to zostawic stylistce , tipsy regularnie uzupelniane nei musza byc zdejmowane , wystarczy uzupelniac , zele moga miec okragly albo szpadlowaty ksztalt jak kto woli , trzeba jednak mimo wszystko pamietac ze to sztuczne paznokcie i nei nadaja sie do wyjmowania gwozdzi ze sciany czy zdrapywania farby z okien po moga tak sie polamac ze uszkodza wlasna plytke paznokcia i to boli ;) nalezy nauczyc sie pracowac wiecej opuszkami , chyab ze krotki to nei sa tak narazone na uszkodzenia, pozdrawiam 🖐️