Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urodzony w niedziele_______

38 milionów polakow zafunduje opieke zdrowotna powracajacym

Polecane posty

Gość masz goraczke
idz do lekarza bajki opowiadasz

Gość bggfdgfdg
przeciez emigranci placa w polsce podatek od tego co za granica zarobili wiec o co ci chodzi? :O

Gość a jestes pewna ze
w tym kraju 38milionów płaci podatki?? bo chyba jednak troszkę mniej... płacimy na rolników to możemy tez na emigrantów... ja jestem za.. emigracja wcale nie jest taka fajna jak sie wszystkim wydaje więc po co ograbiac od razu tych ludzi, niech wydadza te pieniądze, otworzą swoje firmy i może bedzie lepiej w tym kraju, a przynajmniej ktos bedzie robiła na amaryture np. mojej mamy, która ma 56lat...

płacimy na rolników to możemy tez na emigrantów... mow za siebie ,a nie za wszsytkich to nie jest demokracja gdzie jedni płaca a inni nie musza to jest rozbój w biały dzien SAM TUsk namawiał by wyjezdzali za praca i obiecywał taka mozliwosc w 2005 dla tych co płaca w Polsce abolicji nie bedzie to jest demokracja ? równi i równiejsi?

przeciez jesli tak sie stanie i zwolnia ich z podatków i zusów to wtedy kazdy stad na rok wyemigruje ,by po powrocie nie płacic klika lat Skad wiec wezma kase na to co obiecuja skoro tu nikt nie bedzie płacił? moze pozycza od leppera drukarke do pieniedzy ?

Jest tez kwestia tego, że Polacy jak zarabiają za granicą, to TAM płacą podatki i tam pobierają zaświadczenia. Tymczasem po powrocie do kraju powinni teoretycznie zapłacić drugi podatek od tej zarobionej kasy. Szczerze mówiąc uważam że to jest nie fair. Skoro Polska im nie zapewniła tych pieniędzy, tylko np. Wlk. Brytania, to niech Brytania zarabia na ich podatkach, a nie Polska. Co do składek zdrowotnych, to nie wiem jak to wygląda formalnie, wiem że tam je opłacają. A ponieważ jesteśmy w Unii, to Ty tez możesz płacąc składkę tutaj, leczyć się np. w Grecji, a kasa przepłynie jakby za Tobą do tamtejszego odpowiednika NFZ\'u. Więc na razie nie widzę żadnego problemu, ale może czegoś nie wiem, nie znam się aż tak szczegółowo na tej akurat kwestii.

Gość ale przeciez ta abolicja nie
bedzie trwała wieki, teraz tez przez pierwsze 2 lata jak założysz firme to płacisz 200zł zamiast 1000...

Gość a jestes pewna ze
moja mama pójdzie na emeryturę za 10lat więc wtedy już ta abolicja nie bedzie obowiązywała i beda płacic normalne podatki...

Gość inne mamy teraz dostają
ale Zusowi grozi upadek, a jak oni wrócą to może nie upadnie bo bedzie miał go kto zasilać,...

Gość nie miał wojtek portek
jakbyscie byli niemcami, to byscie płacili na wszystkich nierobów, co im sie nie chce pracowac, bo jak dostają od państwa 1000 euro, a zarabialiby 1200, to im się nie kalkuluje - a żeby ich życie nie odbiegało od zycia przecietnego kowalskiego - ups mullera - muszą miec kompy, plazmy i czego dusza zapragnie

igrek --> podstawowa wiedza gospodarcza - na swoją emeryturę pracuje każdy sam, więc dajcie już spokój z tym kto na kogo pracuje i płaci, bo to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Było już na ten temat mnóstwo tematów, a Wy dalej swoje. Ileż można? Tak się nie da nawet dyskutować, bo najpierw trzeba by Was uświadomić politycznie i gospodarczo, żebyście wiedzieli o czym w ogóle mówicie.

Gość nie miał wojtek portek
cyniczko, ale jak nie bedzie komu za 30 lat pracować na "swoją własną" emeryturę, to dostaniesz wtedy odpowiednik dzisiejszych 200 zł, bo wiecej po prostu nie będzie no chyba że już dziś odkładasz na konto na pogodną starość

bedzie tak Polak wyjedzie na wyspy na rok wóci i bedzie go chronic przez kilka lat abolicje Po tych kliku latach znow wyjedziue na rok do UK a po roku wróci by znów miec przez kilka lat abolicje I tak w koło Macieju kto bedzie płacił skoro kazdy to wykorzysta ??ktos wie? Polacy albo beda na emigracji albo bedzie ich chronic abolicja widze ze wy na serio uwierzyliscie w te cuda

ja sama mysle nad tym aby tak zrobic czemu nie? czemu ja mam płacic a inni nie? w tej chwili prowadze działalnosc gosp i zatrudniam kilka osób płace za siebie i za nich podatki i zus dochodowy +vat +zusy to jakies 28tysiecy zł miesiecznie dlaczego mam nie skorzystac z takiej \"cudownej\" mozliwosci legalnego niepłacenia?

Zgadza się - ja sama odkładam i inwestuję w swoją "emeryturę". Jest takie dobre powiedzenie "umiesz liczyć, licz na siebie". Wszystkim polecam tą dewizę, bo ZUS lada rok może zbankrutować i nie będziecie już mieli się o co kłócić, wszyscy zostaną na bruku. A propos: przypomniała mi się pewna historia. Moja babcia po powrocie z Sybiru osiedliła się w górach na gospodarstwie. Przez całe życie płaciła KRUS, a potem zmieniły się przepisy i okazało się że jak ma areał niższy od jakiejś tam nowo ustalonej granicy, to emerytury nie dostanie. Oczywiście składek też jej nie oddano. Pytanie za 100 punktów - na kogo pracowała i płaciła moja babcia? Licytujcie się więc dalej jak macie ochotę. A ja Wam powiem jedno - ja SAMA płaciłam na moje studia, SAMA opłacam swoje składki i SAMA odkładam na swoją starość. Więc żadne z Was nic mi nie funduje.

Gość tylko że bedzie tak samo ajk z
tym Zusem 200zł dla początkujących, możesz przez 2 lata taki płacić, ale jak ci upadnie firma i chcesz założyć nową to juz musisz płacić 100% chyba , ze odczekasz 5 lat... i oczywiście te 200zł moga płacić tylko ci, którzy przez ostatnie 5 lat nigdzie nie pracowali... więc jesli PiS wymyslając coś takiego potrafił się zabezpieczyc przed kombinatorami to i PO się zabezpieczy i nie bedzie wcale tak łatwo z ta abolicją jak to opisujesz...

Myrevin --tym razem sie mylisz widziałes wczorajsze kolejki na wyspach? Własnie tylu ludzi w to uwiezryło I zapewniam sie ze \"lody \"w tej materii bedą \"krecone\" i nie tylko w tej sama skorzystam z takiej mozliwosci jesli bedzie skoro Becia sawicka Kandydat na członka Rady Nadzorczej moze mataczyc to ja bede tez to robic ---ale w swielte panujaacego prawa bo na \"wałki\"nie moge sobie pozwolic,_nie jestem w PO:D

Gość juz ci napisałam że wcale
nie bedzie tak łatwo z ta abolicja jak ci się wydaje...

Gość gość
V9PpFXNqzlii0kjVwZqVxYsz