Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hulaj hulaj noga

Staw skokowy - pomocy!

Polecane posty

Gość Hulaj hulaj noga

Biegłam do autobusu, buty oczywiście na obcasach i już pomijając ten dramat i porażkę jak się musieli ludzie na mnie patrzeć, to źle stąpnęłam w jednym momencie (mamy przeniesiony przystanek i muszę zasuwać po takich górkach :o) i mi się tak trochę jakby wykręciła noga :( Trochę bolało ale cały dzień w pracy wytrzymałam, ale patrzę teraz - spuchnięte i boli nadal. Nie wydaje mi się to bardzo poważne jednakże boję sie, że jutro nie włożę buta na tą stopę... Obwiązałam w bandaż, ale co jeszcze mogę zrobić?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:P ja robilam sobie oklady z lodu :D

Gość kajagogo
Okład z lodu jak najbardziej , ale ocet to niekoniecznie, to lepiej już faktycznie ultrafastin w żelu, opuchlizna zejdzie i nie będzie tak boleć, bo to szybko działający środek, nie śmierdzi , w ogóle jest bezzapachowy i ci pomoże.

Gość Hulaj hulaj noga
Ale tutaj leci to wszystko migiem! Nie mogłam odnaleźć mojego tematu :P No więc obudziłam się rano, patrzę - zamiast kostki bania :o Zebrałam się szybciej do pracy, żeby wstąpić do apteki (przy okazji wiem, że nie mam żadnych porządnych sportowych butów i musiałam założyć miękkie kozaczki z zamszu (liczyłam na to, że deszczu nie będzie). W aptece pani wyłożyła mi na ladę kilka żeli na kontuzje i opuchlizny ale mrugnęła okiem na Ultrafastin (tu już coś kojarzyłam, bo weszłam wcześniej na forum) i Fastum, ale polecała bardziej ten pierwszy, bo podobno szybciej działa. Nie wiem, gdyż drugiego nie próbowałam, ale ten jest super. W pracy się nasmarowałam (duża zaleta - nie śmierdzi - miałam kiedyś żel ze żmii czy coś takiego i cuchnęło potwornie) i do wieczora opuchlizna jest wyraźnie mniejsza a ból to już prawie zniknął całkowicie. Jeszcze na noc zastosuje, obwiążę i myślę, że ok. Okłady z lodu wczoraj robiłam a octu nie mam w domu, więc nawet nie miałam jak próbować, ale dzięki za rady ;)

Gość Hulaj hulaj noga
Kajagogo, dzięki za rady, właśnie się produkowałam, jak się dalej me losy potoczyły i zgadzam się z Twoją wypowiedzią (już z autopsji mówiąc) ;) Pozdrawiam!

Gość kajagogo
No proszę;], ultrafastin o tyle lepszy od innych, że zawiera sól lizynową ketoprofenu i dzięki temu szybciej się wchłania i szybciej działa, no i fakt, zapachu to praktycznie nie ma żadnego. To teraz będziesz ostrożniej stąpać;]