Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mirabelka1

2 kreska na teście po czasie

Polecane posty

Gość jeśli test pokazał choćby
obok będziesz miała podane normy więc nie będzie problemu z odczytaniem wyniku:)

mirabelka, na pewno powiedzą ci to w przychodni, nie mam norm przy sobie, ale to jakos jest tak ze dla kobiet nieciężarnych norma jest chyba do 2. powyzej to juz ciąża :) beta rosnie bardzo szybko, więc raczej nie bedziesz miała takiej sytuacji ze wynik bedzie np.3 czy 4. jesli jestes w ciąży to powinien byc duzo wyższy.

znalazłam normy z mojego laboratorium, nie bede pisac wszystkich tyg tylko te początkowe. kobiety niecięzarne-----------0-2,7 mlU/ml ciąża 1-2 tydz.-----------------16-156 2-3 tydz-------------------------101-4870 3-4--------------------------------1110-31500 widzisz jak szybko to moze rosnąc:)?

Nie sądzę żeby była ciąża. Po urodzeniu Wojtka, mimo że brałam cały czas tabletki anty, miałam wrażenie że coś mi jeździ po brzuchu i kopie, więc zrobiłam test. Odczekałam 3 min jak przystało w instrukcji, nie wyszły 2 kreski, zostawiłam go na stole i po godzinie z niedowierzaniem pokazały się wyraźne 2 kreski. W ciąży oczywiście nie byłam, bo w instrukcji wyraźnie pisze że test jest ważny do 3 min. Potem mogą wychodzić na nim różne rzeczy. Miałam bobo test

wtedy pojawila sie druga kreseczka bo nastapily reakcje chemiczne.Poprostu jesli nie pojawila sie odrazu to lipa i juz:( Nie mozna dlugo czekac,do3-5minut nie dluzej!

Ja także zrobiłam test i dopiero po czasie pojawiła się druga kreska. O dziecko staramy się 1,5 roku. Ostatni @ miałam 7 grudnia 2012 cykle 30 dniowe. Termin @ na styczeń to 5. Test, który był pozytywny (po czasie) zrobiłam 12. stycznia. Czy to ciążą? Pytanie może głupie, ale podobno test czytany po czasie jest nieważny. Czy któraś z was tak miała i okazało się, że jest w ciąży?

Gość jestem ciekawska
ja mam bardzo nieregularny cykl zawsze dłuższy niż 37 dni, ostatnio był 51 dni więc stwierdziłam no że teraz to już musi być to. w 52 dniu dostałam okres ale i tak zrobiłam test wyszła jedna kreska od razu , w ciągu kolejnych 15 minut nic więcej sie nie ukazało więc wyrzuciłam test, ale po jednym dniu obfitego krwawienia , bolesnego krwawienia okres sie skończył . czy to mogło być poronienie a nie okres?