Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aboabo

henna wax - dla niedowiarków

Polecane posty

ostatnio obcielam wlosy i postanowilam zaczac o nie porzadnie dbac. oczywiscie kupilam waxa. nie po to aby wlosy urosly, ale zeby je zregenerowac bo byly zniszczone. efekt tego taki ze musze isc znowu do fryzjera bo urosly mi tak, ze juz mi sie nie ukladaja. na moje oko urosly mi ok 3-4 cm w ciagu miesiaca :O nie wiem jak to mozliwe

Gość Zawroty głowy
środek ten jest chwalony na wielu forach, oceniany jako fenomenalny, stosowałam go przez chyba 2 lata, co 3 dni, zużyłam caaałe mnóstwo opakowań, a włosy jak były zniszczone- tak są, mimo trzymania zdrowej diety. Kazdy indywidualnie muis chyba sprawdzić skuteczneość środka, pozdrawiam

używałam Waxu na wypadanie włosów i pomagał. zależy, co rozumiesz przez zniszczone włosy. zregenerować można jedynie cebulki, na włosy na długości to mało co działa. jak włosy są zniszczone, to trzeba je obciąć. odżywki mogą jedynie wypełnić niektóre ubytki od mycia do mycia. Wax polecam do włosów osłabionych, wypadających, a jeśli chodzi o włosy zniszczone zabiegami chemicznymi itp., to lepsze będą keratynowe rekonstruktory.

Gość powiedzcie proszę
Jaką konsystencję ma ten Wax ....czy nie wysusza zbytnio suchych i cieńkich włosów, czy łatwo go potem spłukac i czy potem włosy się łatwo rozczesują ?! To proszek czy taka mazista pasta ?

Gość 31latka
moej wlosy po zastosowaniu wax byly bardziej przesuszone niz przed...wiec to nie dla wszytskich jest tak rewelacyjne..

Gość błękitna__laguna
o jeny a jak często go używałaś że tak szybko ci włosy urosły????

Gość niebieskooookaa22
tylko podobniez trzeba 3mac waxa max.20min... bo je "wyzera" czy cos... włosy staja sie ciensze... ja nie zaryzykuje dłuzej:P :D

uzywam ok miesiaca. co 3-4 dni po myciu nakladam waxa, na to worek, worek ogrzewam suszarka i na to czapke zimowa ktora tez ogrzewam suszarka. siedze z tym na glowie od 1 do kilku godzin. mialam wlosy do polowy plecow, scielam je do ramion. zawsze mi w miare szybko rosly, ale teraz to juz przesada ;) mi to akurat nie na reke, bo nie mam kasy zeby chodzic co miesiac do fryzjera, ale z drugiej strony wlosy po waxie sa swietne

niebieskooka, naprawde nie powinno sie tak dlugo trzymac? kurcze jak nakladam w weekend to potrafie z tym czasem pol dnia na glowie chodzic. chyba zaczne sie stosowac do tego co jest napisane na etykiecie ;)

Gość błękitna__laguna
A jesteś w stanie powiedzieć ile cm mogły ci urosnąć??Ja obcięłam włosy na krótko i bardzo mi zależy żeby jak najszybciej odrosły

Gość niebieskoooookaa22
o jeny :) no jednak nie trzymaj dłużej niż max.20-30min. ... wiesz przezornego... . ;) czytałam gdzieś, ze dziewczyna trzymając wax na głowie po pół dnia parę razy w tyg., zniszczyła sobie włosy, bo stały się cieniutkie, osłabione itd. :o podobniez po waxie jest też wzmocnione wypadanie włosó, ale spowodowane tym że na ich miejsce wyrastają nowe włsoy- no cóż... mam mieszane uczucia

Gość błękitna__laguna
a mi ani nie wypadają ani nie rosną.... :(

Gość Zawroty głowy
justa, zniszczone- czyli- cienkie, polamane, rozdwajajace sie.. nie uzywam suszarki ani prostownicy,a ni pianek do wlosow zadnych, stosuje dobre szampony i odzywki milama dlugie wlosy- obcielam do szyji te, ktore mi wyrastaja,- powinny byc zdowe i piekne, a jakie sa?- takie, jakbym farbowala je na blond 20 razy..