Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turystkaUK

Mieszkam w UK i moge sobie pozwilic na wiele rzeczy...

Polecane posty

Gość wpisz w google
the women's center uk pokaze ci w jakich miastach sa te placowki :)

Gość jak mozna ............
odswiezam

Gość u mnie nie ma tego centrum
sprawdzalam w necie - tak myslalam zreszta bo przeciez mieszkam tutaj ponad 3 lata wiec bym wiedziala jesli cos takiego by istnialo. Ale dzieki za porade. a jesli chodzi o dzieci tutaj maja obowiazek nauki do 16 roku zycia - jak maja wiecej to nikt ich nie bedzie zmuszal, zeby sie uczyly. A jak Twoje dzieci nie mowia dobrze po angielsku a sa juz dosc duze to bedzie ciezko... ale zycze powodzenia

Gość yardleyka
Masz szczęście zadowolona Jolu, że w Twoim mieście jest Women Center, w moim tez jest...ale dla Azjatek . Stawka 8,50/1 godz. bardzo przyzwoita, nawet mój Mąz takiej nie ma. W biurze pracujesz?

Gość no widzisz 000
women center nie jest dla azjatek.:) to ze sie tam zglaszaja to inna bajka. to jest dla KOBIET>angielek i wszystkich innych. Idz i zapytaj! W moim centrum tez jest duzo hindusek i pakistanek ale tez sporo polek, wloszki, bulgarki, turki, ruski, czeszki...

Gość upppppodnosze

Gość abcdefgahc
a w jakim miescie w UK jestes?ja tez planuje sie tam wybrac z chlopakiem bylam juz kiedys i jest dosc fajnie.fakt faktem teskni sie ale kiedys trzeb aulozyc sobie jakos zycie a w Polsce nawet z wyzszym wyksztalceniem nie jest latwo

Gość WATFORD
pod Londynem na polnoc :) pozdrawiam.

Gość nauczycielka z uk
Nie nalezy przekreslac swojego wyksztalcenia zdobytego w Polsce jesli wyjezdza sie do Anglii. ktos wczesniej madrze powiedzial, ze trzeba wspinac sie po szczeblach, po kolei. Ja zwyksztalcenia jestem nauczycielem. Na poczatku jak tu przyjechalam bylam sprzataczka, potem healh care assistant a teraz pracuje w zawodze jako nauczyciel, nie jako asystent nauczyciela, ale jako glowny nauczyciel. Juz na poczatku moglam sobie na wiele pozwolic, ale teraz to juz chyba na wszystko.To takie mojae doswiadczenia na dodanie wam wszyskim otuchy.

Gość dobree-dobree
stac mnie nawet na Harrodsa :) mozna sobie raz na jakis czas cos luksusowego zafundowac :)

Gość I zapros sir eltona johna
Z mezem.

Gość bogata dziolcha
mnie tez tam nic nie brakuje. niedawno bylismy w polsce i po wizycie w sklepie jeszcze tylko bardziej sie upewniem ze nie ma co wracac do kraju.... wszytko takie drogie a beznyna to w przeliczeniu nawet drozsza niz na wyspach a pensje... szkoda gadac. Czy dozyjemy zeby w naszym kraju bylo kiedys normalnie?

Gość Lilut
W Belgii benzyna też tańsza. W ogóle Polska diablo droga się zrobiła! Napiszcie mi proszę, jaka jest średnia stawka na h w UK. Chciałabym porównać z Belgią. Zazdroszczę wam tej Anglii ze względu na język :)

Gość achakacha
Napisze jaka jest minimalna 5.72 brutto moj chlopak jezdzi na wozkach i ma £8 /h co daje jakies £1000 to poza Londynem

Gość skad sie urwalas
minimalna stawka to 5.52 funta na godzine wiec prosze najpierw sie upewnic zanim wprowadzasz kogos w blad. generalnie jak chce sie wyjechac do UK to trzeba trzymac sie jak najdalej od Londynu bo w wiekszosci przypadkow zarabia sie tyle samo gdzie inndziej a zycie jest o wiele drozsze (mowie o cenie za mieszkanie i przejazdach komunikacja miejska)

Gość spaggia.
Aby w UK zyc na normalnym poziomie trzeba zarabiac o wele wiecej niz minimalna krajowa. Za minimalna mozna jedynie wegetowac.

Gość glupoty piszeszss
jak w UK masz minimalna stawke to panstwo daje ci cala mase dodatkow - nie musisz placic za council tax, doplacaja ci do wynajecia mieszkania, masz darmowe leki, mozesz sie doksztalcac za darmo, a jak masz dziecko to juz w ogole nie musisz sie o nic martwic. takze nie pisz glupot ze jak sie zarabia min to sie wegetuje bo jesli mowisz to ze swojego doswiadczenia to jestes bardzo nieobrotna osoba bo nie umiesz sobie zalatwic tego co mozesz dostac

Gość a widzisz wiele
jest takich rzeczy o ktorych ludzie nie wiedza a pozniej narzekaja - jak masz niskie dochody to mozsz sie starac o zwolnienie z placenia CT a jesli masz naprawde niskie to jeszcze beda Ci doplacac do czynszu za mieszkanie - nie wazne czy masz mieszkanie socjalne czy od prywatnego landlorda. A z receptami to jest tak ze jak masz bedefit to lekarz zaznacza ze masz ja za darmo - moze nie wszysktie benefity sie na to lapia ale nie mam akurat zadnej recepty wiec nie przytocze dokladnie jakie

Gość Jak czytam
te wszystkie zalosne wypowiedzi zazdrosnych ludzi siedzacych w Polsce i z frustracji wypisujacych i ublizajacych Polakom mieszkajacym za granica to mnie szlag trafia a jednoczesnie widac prostactwo narodu,czyli nasz cudny kwiat. Ilekroc przyjezdzam do Polski to widze i slysze na ulicach,ta mentalnosc zacofanie i prostactwo co niektorych,to nie wierze ze kiedykolwiek dojdziemy do jakiegokolwiek poziomu,zawsze bedziecie wiesniakami ktorych nikt nie lubi,psujacymi opinie. Ciesze sie ze mieszkam za granica miedzy innymi dlatego wlasnie...ze nie mam z takimi nic wspolnego. Choc i tez przyjezdzaja tacy....:( i opinia idzie.... A tym frustratom polecam zamiast czekac w dlugiej kolejce po zasilek bezrobotny w Polsce ruszycte cztery litery i wziac sie za prace jak nie macie co robic ze sobą tylko z zawiscia pisac bo my mamy i dorobilismy sie czegos a wy nie macie niczego kompletnie!!!,a jak jestescie tacy nieudacznicy(co nam zarzucaja ze nimi jestesmy) ze sobie porzadnej roboty w kraju znalesc nie mozecie to wyjedzcie ...albo NIE! lepiej NIE, bo i tak mamy wystarczajaco przez takich opinie zryta,im mniej prostakow przyjedzie z naszego kraju za granice pracowac tym lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jrve ndcKJNC V
hehehheheheeee :D porownywac zycie w UK do zycia w PL..:D to jak porownac fiata 126p do mercedesa.

Gość to ja dam taki zarcik rodem
z USA Czym sie rozni biedny mieszkaniec Kalifornii od bogatego?? Biedny sam myje swojego Cadillaca :D :P:P:P:P:P

Gość a co ma suszarka do prasowania
ja tez nidzie sie z UK nie wybieram - nie dosc ze w polsce zimno jak ... Wlasnie zaczelam macierzynski - beda sobie siedziala rok w domku, pieniazki beda wplywaly na konto - zyc nie umierac :) a na co moga liczyc matki w polsce? na 20 tyg macierzynskiego i zwolnienie z pracy jak tylko sie w niej pojawia....

Gość wojownik
Zesraj się jeszcze

Gość gość
EU81xYAGf7xf3A7I0EFPA5Um