Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolkajajolka

PILNE!!! POMOCY! TEMPERATURA

Polecane posty

Gość jolkajajolka

Słuchajcie!!! Pilne pytanko! Przy jakiej temperaturze (na 2 dzień po szczepieniu) należy dziecku włożyć czopek paracetamolu???? Ma 37,4. Lekara kazała się ewakuować do przychodni przy 38. Już??? Dziecko ma 7 tygodni

Gość jolkajajolka
No ale przy 38 to mam jechać do przychodni już ;/

wiglotne akrpetki i mokry chłodny (nie zimny !!) okład na główkę. Temp sama spadnie. Szkoda dziecko faszerować lekami. Obiecuje że temp spadnie :D ;)

paracetamol jak bedzie mialo 38 i do przychodni jesli lekarka chce go zobaczyc - pewnie chce sprawdzic czy nie ma dodatkowych reakcji na szczepionke. PS - wiesz, ze jak mierzysz w temp w pupie to odejmujesz 5 kresek?

Gość jolkajajolka
Dziękuję Wam za wypowiedzi. A co ze spacerkiem i kąpaniem? normalnie? czy sobie darować?

Gość yta
Przeczytałam w ostatnim "M jak mama", że: " temperatura ciała zdrowego niemowlaka nie zawsze wynosi 36,6. Za prawidłową pediatrzy uznają temperaturę do 37,5 (mierzoną w odbycie). Jeżeli temperatura rośnie, ale nie przekracza 38, mówimy o stanie podgorączkowym. Dopiero gdy słupek rtęci przekroczy tę wartość, mamy do czynienia z gorączką.

Gość jolkajajolka
W pupie nie mam odwagi ;). Mamy termometr w smoczku. Coś dodaję lub odejmuję wtedy?

Gość jolkajajolka
No ja wiem, że różnie z tą temepraturą ale mój bobasek zawsze ma ok 36,6 36,8 więc to już wiem, że 37,4 to ponadnormatywnie u nas.

w piątek mój mały tez po szczepieniu dostał temperature, okazało się, że to początek przeziebienia :( ale lekarz kazał zbijać temperature pow. 38.5 st

Gość jolkajajolka
Bardzo Wam dziękuję. Przestraszyłam się nieco :). Poczekamy jeszcze :). A co z kąpielą?

Gość jolkajajolka
I czy do temperatury mierzonej w buźce się coś dodaje albo odejmuje ? w sensie jakąś wartość?

Gość jolkajajolka
podnoszę