Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myslicie

lepiej kochac czy byc kochanym???

Polecane posty

Gość jak myslicie

odpowiedz krotko uzasdnij;)

Podobno dla kobiety lepiej jest być z mężczyzną który ja kocha, niz z tym którego ona kocha...

Gość jak myslicie
moim zdaniem kochac, bo wiesz po co i dla kogo zyc.

Gość jak myslicie
uważam że byc kochaną to znaczy miłosc od tyłu. a kochac to klasycznie. mam rację/

Gość jak myslicie
ech...z niektorymi nie mozna normalnie pogadac:O

KOCHAC!!!!Zdecydowanie!!! Kiedys czytałam takie przepiękne opowiadanie, o chłopcu, ktorego matka w dniu chrztu wybrała jako zyczenie dla niego, aby go wszyscy kochali. Chlopak dorósł, wyjechał na studia, był ubóstwiany przez wszystkich, ale nie był szczęśliwy-zepsuty, rozpieszczony, niezdolny do dania ko0mus choć cząstki siebie. Kiedy dane mu było wybrac jakies zyczenie dla siebie raz jeszcze, zdecydował, ze zamiast byc kochanym, chce kochac. I choc tym wszystkim jego wielbicielom spadły tym samym klapki z oczu, dziewczyny malo go nie rozszarpały, wierzyciele przyparli do muru, wszyscy inni zmieszali z błotem i opluli, on ich kochał:) I jeszcze \"Pokój Marvina\". Takie historie sa dla mnie niezbitym dowodem na to, ze kochać innych jest najwyższą miara człowieczenstwa:)

\"Czy \" - wybór z uzasadnieniem: lepiej kochać - wtedy czujesz życie :) jestes kochany (i nie odwzajemniasz) - możesz nic nie czuć. No może czasem opórcz nachalności ;)

Gość guta
i jedno i drugie.Do :jak myślicie"- fajna definicja tyle,że gramatyczna! tzw. strona czynna i bierna-tez do dalszej dywagacji

Gość ooIga
Kochać oczywiście. Naturalną potrzebą człowieka jest potrzeba kochania, nie bycia kochanym...

Gość jesli kochasz
jestes kochany