Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierpiąca124

Czy komuś tez rosną zeby ósemki???

Polecane posty

Gość bleblus
mi rosna i chowaja sie juz od paru lat

Gość a wiecie co... mnie to
ostatnio wyleczyla kanalowo 7, szostke rozwiercila zeby sprawdzic i zaplombowala.. a teraz mnie boli!! osemki mi wychodza tak, ze kilka dni wychodza pozniej miesiac spokoju.. boli!! co jest?@!?!?

zapomnialam dodac ze nie wiem co mnie boli! gdzies tam... ale nie wiem konkretnie co:(

Gość bleblus
boli zapewne dziąsło przy wychodzeniu najczesciej ono boli

kurcze, sorry ze wam azawracam glowe:( ale mnie boli tak jakby mnie bolala 7, przeciez juz martwa... dodam, ze dostalam jakies przeciwbakteryjne leki.. cos jest na rzeczy z tym, ze moze to wypelnienie 7 sie tam "dostoswuje"?.... jej, nie chce wam katowac, ale strasznie sie boje dentystow i.. niepotrzebnego wiercenia..

Gość bleblus
czasem jest tak ze jelsi jest martwa to mogła wdac sie infekcja i to cie boli a czasem jest tak ze za trzecie zeby czyli 2 razy wychodza stałe zeby

dzieki za odp. jak nie przestanie to w pon znow do lekarza:( mam dosc. mam tylko nadzieje, ze 8 nie bede musiala wyrywac... bo nie wytrzymam... ostatnio 3 sdrowe wyrwane, włókniak, teraz ta kanałówka.. :(:(

Gość bleblus
z zebami tzreba szybko bo jesli to cos powazniejszego jak zakazenie lub zapalenie to moze pzrejsc na kosci szczeki i wtedy jest duzo wiekszy problem pros o mocne znieczulenie

Ja mialam taki problem z prawą 8 - nie mogla się mówiąc fachowo \"wyrżnąć\" ;) Dopadly mnie 2 stany zapalne tak bolesne, że myślalam, że nie wytrzymam tego bólu. W końcu poszlam do dentysty, który uświadomil mnie, że powodem tych stanów zapalnych bylo to, że ta 8 nie mogla przebić się przez dziąslo. Usunęlam ją, po zejściu znieczulenia trochę się nacierpialam, ale teraz jest już wszystko ok :)

Gość cierpiąca124
kurcze juz ponad tydzien cieprię. nie wiem ile wytrzymam. denstysta powiedzial ze na to nie ma leku:( jakie mieliscie sposoby. ten rosnący ząb juz mi uszkodzil caly policzek. jzu przygryzam sie jak cos jem

Gość tak mam tak na kimie
mi juz pol osemki widac... takze. hmm, mysle, ze to moze od tego wypelnienia w 7. moze ono tam rozpiera zeba.. ale przeca on jest martwy. moze naciska na to pod zebem.. a juz mialam miec spokoj:o

Ja mam 21 lat i wszystkie mozliwe zeby madrosci:) bolalo strasznie , ale masowalam dziaslo uciskajac zeby pomoc w wyrznieciu sie zebow bo byly z tym spore trudnosci i smarowalam kremem przeciwbolowym do dziasel ktore stosuje sie u zabkujacych dzieci :) pomoglo, ale przez tydzien prawie nie moglam otwierac buzi tak bolalo ( czulam sie jakby brakowalo mi na te zeby miejsca) , ani jesc ( wyrzynaly mi sie dwa jednoczesnie - cudowny zbieg okolicznosci ;) Teraz juz wszystko jest ok, tylko szczotkowanie zajmuje mi 15 minut, bo mam trudnosci z dotarciem do tych zebow szczoteczka

Gość znijigbiyhyt
mnie sie wyrzyna juz pare lat. Miałm ją prześwietlana i na zdięciu widać że ząb rosnie poprzek.W przyszłosci czeka mnie chirurgiczne usuwanie, ale póki nie boli to nigdzie nie ide.

Gość nieszczczesna osemka
Ja mam.. a raczej miałam 4 ósemki (pozostały mi trzy - narazie). ;) ach te osemki.. zawsze z nimi problem.. od samego początku. Najpierw jak rosną, ogromny ból, trudności z gryzieniem... jak już wyjdą szczęsciarz ten kto ma duzą szczękę... szerzej może otworzyc a co za tym idzie wygoniej jest je wyczyscic... pozostali muszą sie namęczyć a i tak nie zawsze dobrze sie je wyczysci i są one znakomitym źródłem próchnicy, szybko się psują. A kolejną wadą jest że strasznie rozpychają pozostałe zęby co za tym idzie mogą sie wykrzywić...zwłaszcza te z przodu... a najgorzej jest jak ósemka postanowi nieco sie "zdrzemnąc" :P a tak serio - wyrastać pod kątem... tak aż może zaczepić o korone 7mki .. wielkie z nimi utrapienie.. tak wiec jednej się pozbyłam,.. czekają mnie conajmniej dwie.. zastanawiam sie jeszcze nad jedną (ale to juz operacyjnie bo nie wyrżneła sie i nie wyrżnie się do konca)