Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziex

Rodzice... Kontra chłopak...

Polecane posty

Gość Madziex

Jestem z facetem już ponad rok... Na początku wszystko było ok - moi rodzice go zaakceptowali, polubili. On niestety nie ma w domu zbyt kolorowo - rowiedzeni rodzice, którzy kiedyś mieli problemy z alkoholem... W ciągu tego roku wiele się u niego zmieniło: mama narobiła sobie długów, ma ogromne problemy z bratem... Ogółem - w jego domu zrobiło się strasznie... :-( Zawalił szkołę, przeniósł się do zaocznej, żeby móc iść do pracy... Ciężko mu bardzo... Ale się nie załamał - daje jakoś radę, wię, że musi stanąć na własnych nogach... Moi rodzice dowiedzieli się od kogoś o problemach z jego bratem... I wogóle... :-( Teraz zaczynają się na mnie krzywo patrzeć... Bo mój K. ma rodzinę taką, jaką ma :-/ Nie wiem co mam zrobić, bo jestem między młotem a kowadłem... Przecież na początku - jak go poznałam, było u niego całkiem inaczej ;-( A teraz nagle zaczynam czuc presję i niewypowiedziane słowa: "On nie jest dla Ciebie..."... Łatwo to powiedzieć :-( Boli mnie to... I co ? Mam mu nagle powiedzieć, ze koniec z nami, bo masz taką rodzinę ? Czy może mam na siłę szukać pretekstu... ? Nie potrafię... ;-( Mam walczyć... ? A może się poddać... ? Poradźcie, proszę...

Gość hsdjfnsjf
A Ty nie masz własnego zdania dziecię?

Gość ty z nim bedziesz miała
dziecko,rodzine,wspolne zycie do konca zycia czy twoi rodzice?

Gość joina123
Musisz sama podjac decyzje. Nikt za Ciebie nie wybierze, jezeli jestes silna psychicznie i czujesz sie na silach walczyc o Ta milosc - WALCZ! Ja mialam inna sytuacje ale rowniez rodzice nie akceptuja mojego mezczyzny. Pomimo to jestem z nim i walcze z przeciwnosciami. Momentami jest BARDZOOOOO CIEZKO. Bywaja kryzyse. Ja sie nie poddaje. To ja wybralam i podjelam sie tej walki. Przeciez to jest moj wybor i ja biore odopiwedzialnosc za moje zycie.. za moje szczescie. Owszem rodzice staraja Ci sie o Ciebie, probuja kierowac co jest dobre a co zle.. Jezeli jestes pewna ze to TEn, ze to z nim chce spedzic zycie. WALCZ! Jak to moja siostra okreslila: Jezli tworzy sie cos na bolu i cierpieniu, kiedys utworzysz cos pieknego i godne twojego szczescia. Trzymaj sie goraco. Podejmij taka decyzje dzieki ktorej osiagniesz szczescie.

Gość To tylko twoja decyzja
A co oni mają do gadania?To Twoje życie! Nie potrafie zrozumieć ludzi,którzy myslą że jak ktoś ma złą rodzine to tez taki musi być,albo "co ludzie powiedza"... Za kudły i do więzienia aż zmądrzeją z takimi!

Gość Madziex
joina123 - Twoja wypowiedź podniosła mnie na duchu, dzięki :-) Cały czas wiedziałam, czego chcę, aż nagle dopadł mnie jakiś kryzys... Zawsze miałam wspaniałe kontakty z rodzicami i tym gorzej mi z tym wszystkim :-/ Rodziny się przecież nie wybiera i też jestem zdania, że nie powinno się kogoś dyskwalifikować z tego powodu :-/ Ale wiem sama, że rodzicom to ciężko zrozumiec, bo się martwią - nawet kiedyś mama mi powiedziała, ze nie chce, żeby jej dzieci były w przyszłości nieszczęśliwe...