Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deborah22

mój kotek jest chory!!!!

Polecane posty

Gość deborah22

w nocy zwymiotował, potem przez dzień jeszcze 3 razy.ma 4 miesiace, byl odrobaczany, kiedy mial 2 miesiace, nie wychodzi na dwor nie ma kontaktu z innymi zwierzetami. co moglo mu zaszkodzic? mozliwe, ze to od karmy? kupilam mu w puszke z biedronki bo nie bylo akurat tej ktora zawsze jadl, poza tym czesto daje mu surowe mieso, wczoraj zjadl sporo piersi z kurczaka surowej.jest troche ospaly, caly czas spi nie chce sie bawic, widze, ze cos z nim nie tak.jutro jesli sie nic nie zmieni pedze do weterynarza.boje sie!😭 co moze mu byc?????

Gość qwemn
Zmień mu dietę:( Małe kociaki nie powinny jeść surowego mięsa. Jeżeli już, to zwilżone masłem lub olejem. Być może zaszkodziła mu puszka z biedronki:(, co jest wielce prawdopodobne.

Mój pies jak zawsze zje tania karmę z puszki to wymiotuje! pewnie się zatruł karmą, a może tak coś zjadł przez przypadek, ale jak nie przejdzie to idź do weterynarza, to może da jakieś zastrzyki! A czy to była karma dla małych kotków??

Gość deborah22
ale myślisz, że nic mu nie bedzie? nie wiedzialam, ze nie moze jesc surowego miesa, kiedys na tym forum pytalam o to i powiedzieli mi, ze nawet powinien a on bardzo je lubi wiec mu dawalam czesto mam nadzieje, ze to tylko zatrucie zawsze o tej porze bawil sie i latal a teraz spi taki smutny😭

Gość deborah22
zauwazylam, ze ostatnio podjada kwiatki w doniczkach, moze mu cos zaszkodzilo? mam nadzieje, ze nic mu nie bedzie co powinnam mu teraz podawac? tylko wode czy przegotowane mleko a moze jakas kasze manna? co radzicie bo niedawno zjadl whiskas w saszetce i zaraz zwymiotowal

Gość qwemn
Jeżeli mu nie przejdzie, to koniecznie jutro pójdź z nim do weterynarza. Jeżeli chodzi o surowe mięso, to są różne opinie na ten temat. Ja swojemu kociakowi nie daję mięsa.

Gość qwemn
Może zjadł liść jakiegoś kwiatka? Najbardziej niebezpieczne dla małych kociąt są draceny i inne sukulenty:( Nie dawaj mu mleka. Tam jest ciężkostrawna laktoza. Podaj mu świeżą, przegotowaną wodę(zimną ma się rozumieć:)

Gość deborah22
a do jedzenia narazie nic mu nie dawac?

Gość nic do jedzenia nie dawaj
w końcu zdechnie i będzie po kłopocie :D

Gość wiecie co smutne ale prawdziwe
czym prędzej do weterynarza,jutro moze byc za późno

Gość spokojnie powoli
najwyżej jednego wszawowca będzie mniej do szczania po piwnicach

Gość to nie żarty
Powinnaś natychmiast jechac z nim do weta. Jak jest młody to jest bardzo wrażliwy i jesli to powazne zatrucie to moze sie skończyc nawet jego smiercią. Piszę serio !!!! Młode kotki są bardziej wrażliwe na odwodnienie, więc możliwe że bedzie musiał dostac kroplówkę jeśli nie pije i nie je a wymiotuje. Ma biegunkę albo inne objawy ? Kaszel kichanie, wydzielinę z nosa lub łzawiace oczy ?

Gość qwemn
Skoro wymiotuje wszystkim co zje, to nie dawaj mu nic do jedzenia. Najważniejsze żeby się nie odwodnił. Niech sobie na razie wodę popija.

Gość qwemn
Miejmy nadzieję, że to nie kocia grypa...

Gość miau miau miau
miau miau khe khe khe..... kaput :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość to nie żarty
do weta z nim nich sie nie męczy....lekarz przynajmniej da mu coś na wzmocnienie

Gość to nie żarty
skąd się tacy nieczuli idioci biorą ?! rodzice ich nie przytulali w dzieciństwie czy co ?

Gość miau miau miau
coś ty kotku miał? rozwolnionko kotek miał? miauuuuu rzygi w pysku kotek miał? miauuuuu ciężką i bolesną śmierć kotek miał? miauuuuu

Gość deborah22
Nie ma kataru ani biegunki, lzawiacych oczu tez nie.Jest poprostu spokojnieszy niż zwykle.do weterynarza dzis juz nie pojde bo w okolicy nie ma zadnego czynnego o tej porze.narazie spi, mam nadzieje, ze to tylko zatrucie, odwodniony chyba nie jest bo sika.

Gość miau moze wybierzesz sie do
psychiatry ?! co ?!

to od tej karmy z biedronki. Twój kotek jeszcze jest młody a te tanie karmy są paskudne. Kiedyś ja też dałam swoim półrocznym kotom tą karme z biedronki, wymiotowały, dawałam im nifuroksazyd przez 2 dni i przeszło. A to ze kot podgryza trawe czy kwiatki to normalne potrzebne mu to do oczyszczenia organizmu z sierści, która dostaje się gdy liże swoją sierść.

Gość deborah22
ja tez podejrzewam, ze to od tej karmy bo on wlasnia nia wymiotowal nie straszcie mnie, ze moze mu sie cos stac😭

Gość to nie żarty
Kot moze jeśc trawę bo tak oczyszcza żoładek ze złogów sierści, ale na pewno jedzenie roslin doniczkowych nie jest dla niego zdrowe, wiele z nich jest trujących np Diffenbachie.

Gość deborah22
nie oddycha :(:( siedzę i ryczę :(:( kurwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :(

Gość to nie żarty
Dzisiaj nic nie jadł ? Nie wiem co poradzic bo raczej powinien obejrzec go lekarz i dac mu antybiotyk. To może byc też jakiś wirus. Gdyby to było tylko zatrucie pokarmowe i biegunka wystarczyłaby gotowana marchewka i ewentualnie rozkruszona tabletka węgla leczniczego.

Gość to nie żarty
Mam nadzieję, że ktoś nie bawi się naszym kosztem :-( Żal mi każdego sierściuszka, któremu dzieje się krzywda.

Gość deborah222
biegunki nie ma teraz przyszedł do mnie na kolanka i zacza sie bawic, podgryza mnie w palce moze nic mu nie bedzie, mam taka nadzieje😭 nigdy wiecej szajsu z biedronki! ps. ktos zaczernil moj nick, mam nadzieje idioto, ktory wypisujesz, ze moj kot zdech, ze sam niedlugo zdechniesz bydlaku!

Gość to nie żarty
No kurcze, a już mi się tak potwornie smutno zrobiło. W sumie powinno mi byc żal podszywaczy bo skoro odczuwają satysfakcję sprawiając przykrośc innym to znaczy że mają albo poważne zaburzenia emocjonalne, albo wiele przeszli w życiu i mają przez to zaburzona psychikę.