Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazonyyyyy

przepuklina mosznowa-pomozcie

Polecane posty

Gość dr joint
Witam. Dwa dni temu miałem operacje na przepukline mosznową. Lekarz powiedział mi że jeśli się jej nie usunie to grozi bezpłodność , ponieważ jelito wchodzące do worka naciska na jajko i w ten sposób może go uszkodzić. Czuje ból pooperacyjny. Jednak z dnia na dzień jest coraz lepiej. Zazywam środki przeciwbólowe. Rana powoli się goi. Czuję szczypanie. Operacje przechodziłem pod narkozą. Po operacji wymiotowałem. I mdlałem gdy podnosiłem się z łóżka. Ale na nastepny dzien jest o 200% lepsze samopoczucie. A dziś to już wgl extra sie czuje. Tylko ten ból mi dokucza. Pamietajcie że o blizne należy dbać!!! Przemywajcie ją raz lub dwa razy dziennie spirytusem salicynowym i zaklejajcie ją , aby sie nie ocierała o ubranie. Jeśli się ją zaniedba to moze sie wdac zakażenie , rana moze ropieć i moze łapać gorączka. To co napisałem to prawda na 100% , lecz nie znam odpowiedzi na jedno pytanie. Jak uprawiać bezpiecznie sex po operacji? Sex wiaze sie z napinaniem mięsni brzucha a jest to przeciwwskazane. Ile dni trzeba się wstrzymać z sexem? Pomóżcie...

Gość po operacji
witam, mam pytanie - nikt chyba o tym nie pisał. Co dzieje się z bardzo rozciągniętym workiem mosznowym po usunięciu z niego jelit??? Jeżeli kurczy się - to do jakiego stopnia i w jakim czasie? Od tygodnia jestem po operacji, o ranie to już w zasadzie zapomniałem ale z moszną to naprawdę mam niemały kłopot. Jest niedużo mniejsza niż przed zabiegiem i do tego bardziej uciążliwa bo jakby bardziej obolała czy coś w tym rodzaju. Czy ona naprawdę się obkurczy? Widzę, że wiele osób na tym forum już to przerabiało więc proszę napiszcie jak to było w Waszym przypadku.

Gość gość
Mój mąż w dzieciństwie miał operowaną taką przepuklinę- efekt- bezpłodność. Więc należy się zastanowić nad leczeniem chirurgicznym.

Gość gość
dodam jeszcze...ze ci co mieli taka operację- lepiej sprawdzić czy w nasieniu są plemniki...albo lepiej przed taką operacją pobrać nasienie i dać do przechowania (bo skutki po takiej operacji mogą byc bardzo nie przyjemne) a zycie bez dziecka-dzieci nie jest za wesole...chyba, ze ktos mysli o adopcji albo innym rozwiazaniu, My jestesmy sami...

Gość gość
Niestety ale tak. Im dłużej się z tym zwleka tym większy jest potem problem i poważniejsza operacja. Wiele osob się tego boi, czeka nie wiadomo na co i potem robią sobie spore problemy. Zerknij sobie tutaj: http://leczymyprzepukline.pl/ Na stronie znajduje się dobry artykuł o leczeniu przepukliny. Co można zrobić w tym celu.