Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szatynka111

zasiłek wychowawczy

Polecane posty

może ktoś wie czy to prawda ze aby skorzystać z prawa do urlopu wychowawczego to trzeba koniecznie uzyskać zgodę pracodawcy?

chyba tak, bo jak składałam papiery musiałam mieć papierek od pracodawcy od kiedy do kiedy trwa urlop.

Jak najbardziej.Pracodawca ma prawo odmówić Ci urlopu wychowawczego.Jak składasz papiery o dodatek do zasiłku to musisz mieć od kiedy do kiedy zakłąd udziela Ci tego urlopu.

dzięki za rady. szkoda ze to jednak prawda....będę mieć wobec tego problem.....więc kto to wogóle nazwał mianem prawa do urlopu skoro to leży tylko w sugesti i dobrej woli pracodawcy

szatynka masz jakiś problem z pracodawca? rozmawiałaś już znim na ten temat? faktycznie to prawo jest beznadziejne... to kobieta powinna móc decydować o tym czy chce iść na wychowawczy czy nie, a nie prosić się pracodawcy....

nie jeszcze nie rozmawiałam ale u nas brakuje wydajnech pracowników( zabrzmiało troche nieskromnie za co przepraszam}więc jeśli pracodawca ma prawo odmówić to myślę ze raczej będzie chciał z niego skorzystać... A pozatym każda rozmowa z pracodawcą to dla mnie takie nerwy ze nie wiem czy dochodzę w spokoju do końca tej ciąży

Szatynka to dobrze, że pracodawca Cię ceni :) życzę wytrwałości i jak najmniej stresów do końca ciąży :) 🌼

Pracodawca musi ci udzielic urlopu wychowawczego,nie moze go odmowic.tylko musisz napisac podanie i zaniesc mu do podpisania.ja jestem na urlopie wychowawczym na 3 lata i pracodawca mial obowiazek mi go udzielic.

zeby dostac zasilek trzeba miec mniej niz 504 zl na czlonka rodziny brutto czy netto??

Gość a u mnie
co wy mówicie! Pracodawca musi przyjąć twój wniosek o urlop wychowawczy.Musi go tylko dostać min. 2 tygodnie wcześniej

Gość a u mnie
mój też mnie straszył,ale księgowa go uświadomiła.I wiesz czego chciał spróbować? udawał,że nie składałam żadnego podania.Zapomniał tylko ,że kazałam mu podpisać to w 2 egzemplarzach i jeden był dla mnie.Było mi przykro ,bo przepracowałam tam 5 lat i myślałam,że ich znam ale..............

zeby dostac zasilek trzeba miec mniej niz 504 zl na czlonka rodziny brutto czy netto?? ponawiam pytanie , bo nie znalazlam nigdzie tej informacji...

Pracodawca ma obowiązek udzielić urlopu wychowawczego. Wiadomo trza napisać jakieś podanko, no i chyba dwa , trzy tygodnie przed planowanym powrotem do pracy ( tzn, po macierzyńskim i wypoczynkowym). Ja pisałam podanie jednym cięgiem o macierzyński, wypoczynkowy i wychowawczy. 504 to jest dochód na członka rodziny netto

Gość szatytnka111
dziekuję wam wszystkim za informacje uspokoiłam nieco się co do przyszłości po macierzyńskim....