Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sdak

Wezwanie do zapłaty....mino ze spłacam

Polecane posty

Gość Sdak

Dostałam zwykłym listem, nie poleconym wezwanie do zapłaty nalezności za 2 rachunki telefoniczne. Jeden z nich jest spłacony w całości, drugi z 1/3. Grożą mi sądem. Spłacam zaległości. Czy podadzą mnie do sądu mimo spłat? Dodam, że na pismo do nich wysłane nie dostałam odpowiedzi. Co mam zrobić? Udać, że pisma nie było tego wezwania i płacić dalej spokojnie?

Gość ponów pismo i spłacaj
zawsze wysyłają takie pismo do zapłaty jak się zalega.

Gość obskurna ta sofa
wiesz ile mi takich upomnień o zapłatę dziennie przychodzi? Nie przejmuj się straszeniem, tylko wpłacaj ile masz na daną chwilę.

Gość Sdak
ok, spłacać i yle tak? Czy jak bedę spłacać to sądu nie będzie?

Gość obskurna ta sofa
jak będziesz spłacać to sądu nie będzie.

tez tak kiedys mialam z rachunkiem za telefon,splacalam a i tak wysylali ponaglenia;-) przewaznie maja balagan w papierach,kto inny odbiera kase a kto inny wysyla ponaglenia;-) splac do konca tyle ile ci zostalo,a potem wyslij ksero albo faksem dowody wplaty, ja tez pisalam do nich o rozlozenie na raty,w miedzyczasie dostalam ponaglenie a puzniej dopiero odpowiedz na moje pismo;-)

oni zawsze strasza sadem,windykacja-bo musza jakos sciagnac kase;-)ale jesli placisz cokolwiek,to nic ci nie zrobia-bo jest chec placenia. inaczej postepuja jesli ktos wogule nie placi;-)

Gość Sdak
Dziękuję bardzo, bo juz sie bałam, że mimo spłat będę miec sprawę w sądzie.

pociesze cie,ze takich osob kture nie moga zaplacic w calosci jest duzo;-) kazdy przez to kiedys przechodzil,jak nie rachunek za telefon to pewnie za cos innego;-)

zawsze lepiej takie sprawy załatwiać osobiście niz listownie bo z listem mogąsiewykpić że do nich nie doszedł ja udałabym sie do najblizszego oddziały tlekomunikacji i uzgodniła spłaty ale jak spłacasz to nic Ci nie zrobią ważne żebyś miała wszystkie potwierdznia wpłat

Gość Sdak
mam potwierdzenia wplat:) Dziękuje raz jeszcze i miłego dnia.