Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martulka82 D

hemoroidy w ciazy

Polecane posty

Jestem w 39 tc , od miesica zauwazylam ze zaczely pojawiac sie hemoroidy , i niestety sa coraz wieksze a podobno przy porodzie wyjda jeszcze bardziej. Czy schowaja sie pozniej spowrotem czy juz mi tak zostanie??? Powiedzcie jak bylo u Was??? I jak je leczycie ????

Ja mam ten sam problem niestety :( stosowałam maść Avenoc i czopki Proktogryvenol czy jakos tak ale nic mi nie pomogło. Może zna ktoś jakieś sprawdzone leki na hemoroidy w ciąży?

ja mojej bratowej wysyłałam z Anglii żel o nazwie Preparation H bo podobno niegdzie w warszawskiej aptece nie mogła tego dostać a opinie o tym żelu były bardzo pochlebne. Może zapytajcie się w swoich aptekach i Wam sprowadzą, wiem że ona nie mogła dosytać bo nie było go w hurtowniach ale to już jakiś czas temu. Pozdrawiam!

martulka, ja ci nie odpowiem bo ja hemoroidów nie miałam ale mojej bratowej wyszły podczas porodu a nie w czasie ciąży (na pocieszenie dodam że dopiero podczas 3 porodu;) )

Gość heheznam to
Ja tez mam ten problem od 6 miesiaca ciazy:O Pojawily mi sie takie 2 "wisnienki":O i nie chca wejsc z powrotem a juz mam 9 miesiac...:( Po porodzie lekarz powiedzial,ze to sie nasili na 99%,i jezeli stracily moznosc samoistnego chowania sie do srodka,bedzie trzeba je leczyc u proktologa.Mialam isc do proktologa,ale stchorzylam,bo okazal sie nim byc jakis 30latek (przystojny niesamowicie,ze takie badanie byloby dla mnie bardzo krepujace) Wiem tylko,ze najlepiej je potem wysuszyc ,dostaje sie tam zastrzyki i one same odpadna.... Mam do Ciebie pytanie intymne,czy uprawialas sex,ze mogloby by byc tzo tego przyczyna,czy tylko ciazy zawdzieczasz to swinstwo??

Hahaha ale usmialm sie z tym lekarzem , choc faktycznie masz racje takie badanie na pewno nie nalezy do przyjemnych i pewnie ja tez nie szybko wybiore sie do lekarza. A co do przyczyny mojej dolegliwosci to mysle ze zawdzieczam to ciazy bo pojawilay sie dosyc pozno a wczesniej nie mialam z nimi problemow. Nadal jednak nie wiem czy schowaja sie po porodzie - zadna z mam nie chce sie wypowiedziec.

Gość to sem ja
kochana poczekaj do rozwiazania a pozniej umow sie na zabieg proktologi

Ja w ciąży i zaraz po niej uzywałam posterisan i pomogło po kilku dniach.Po porodzie nie masz co liczyc ,że sie schowaja musisz to leczyć.

Gość tylko spoookojjjnie
Po ciazy, guzki ktore wypadly w trakcie niej raczej juz nie schowaja sie do srodka.Racja POSTERISAN H to super masc,nawet dla kobiet w ciazy-guzki jakby "wiedly" ,ale nie chowaja sie do srodka.

Gość a ja koncze medycyne
Pomimo,ze jestem facetem znam sie troche na tym,bo koncze medycyne.Kobiety,uwazajacie bo nie zawsze te guzki sa hemoroidami,czasami jet chory tzw.splot odbytu,gdy bardzo bolsenie to szczelina.Na oddziale-praktyce co 5 kobieta po porodzie miala hemoroidy przez nacisk macicy na narzady.zycze zdrowia!!!

Ja miałam to świństwo, wprawdzie bardzo małe, taka jakby lekko wypukła żyłka ale zginęło przed porodem i potem nie wróciło.

Gość justynaa0
Ja leczyłam się za pomocą Anurexu. Poleciła mi go siostra. Po kilkunastu dniach krioterapii w domu udało mi się zakończyć ten niezbyt przyjemny rozdział mojego życia i do tej pory nie miałam żadnego nawrotu. Gdyby któraś potrzebowała to macie tu adres www.anurexworld.com Pozdrawiam

Gość no niestety
po porodzie homoroidy mi zniknely

a ja polecam korę debu. W aptece jakieś 3-4zł. Zaparza się i nie robi nasiadówek bo w ciąży może ich by c zakaz a podmywanie lub moczenie po prostu pupy w ciepłym wywarze. Mi pomogła po niecałym tygodniu! Ale na początkujące a nie zaawansowane hemoroidy w ciązy