Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MLODA MAMA16

czy sa jakies mlode mamy??

Polecane posty

Trzeba przyjąc do wiadomości, że 16 lat to nie czas na dzieci. I niech nie piszą jaki to heroizm wychowywanie dziecka, bo robi to za te \"młode mamusia\" ich mama, tak samo jak utrzymuje bo raczej tacy smarkacze nie pracują :O

Gość ladnieee
ja obawiam sie mimo ze mam meza i nie ma 16 lat.ale kocham tą dzidzie ktora rosnie w moim brzuszku.obawa to chyba normalne najwazniejsze to sie postarac i wierze ze mlodziutkie przyszle mamy tez kochaj a te malutkie istotki bo wkoncu mlody wiek ni eoznacza braku uczuc prawda??

Dokładnie młody wiek wcale nie oznacza,że ktoś będzie złą matką. Wiadomo,lepiej by było jakby to dziecko przyszło na świat za rok,dwa a nie teraz,ale jeżeli już się zajdzie w ciąże to trzeba odnaleźć tego dobre strony,

Gość mloda mama 16
prawdziwa swieta wincento.. to jak sie wychowuje dziecko wiem bo mam malutrka siostre przy ktorej siedzialam i siedze.. od poczatku jej istnienia i ikt za mnie dziecka wychowywac niemusi;/ a utrzymywac... chlopak ma prace

Gość ladnieee
caly czas o tym mowie teraz nie ma co liczyc 16 lat 18 czy 25 ciaz jest ciaza.pewnie mogla byc za rok,dwa czy za dziesiec lat i tez bylaby ciaza...wole slyszec bede matka w wieku 16 lat niz.. usunelam dziecko bo bylam za mloda albo bo tak bylo wygodniej :O:O:O

Opiekować a wychowywać to dwie rózne sprawy :O I ile może zarobić chłopak, który ma 19 lat? Całe życie będzie tyrał na budowie bo nie podejrzewam, żeby w tym wieku miał ambitniejszą prace. Ty sobie chyba nie zdajesz sprawy ile kosztuje utrzymanie się a niemowlaka to już w ogóle. Ale cóż, jak urodzisz to pozbędziesz sie tej błogiej nieświadomości :O

Gość MadziaMama
MLODA MAMA nie kloc sie i nie spieraj one wiedza swoje Ty wiesz i Ja wiem swoje ..:] 16 lat nie odpowiedni wiek...18 tez nie...najlepiej jakbys miala 40 heh...to nie wy decydujecie kiedy po pierwsze..a po drugie stalo sie i tyle nic tylko zyczyc szczescia i gratulowac. Dziecko jest tym szczesciem..:) i powiem wam ze ja mam gdzies wasze smieszne opinie.To nie topik dla was.ciezko to zrozumiec co nie? Nie macie swojego zycia durne baby i popisujecie sie na forum wspolczuje waszym chlopakom-o ile istnieja:P ciekawe jak szybko byscie zdanie zmienily gdyby w wieku 16 lat zaszla w ciaze wasza siostra , przyjaciolka albo wy same hehe...smiech na sali :D:D:D

Gość mloda mama 16
dokaldnie madziaMAMA ciekawe gdyby w mojej sytuacji musial sie ktos stawic co nie;> ale przeciez ja jestem glupia i nic nieiwem heh.. niebede sie z nimi sprzeczac. a ty masz dziecko??ile masz alt?

Gość ladnieee
wtedy wyp;owiedzialaby sie ze sie zdarza gdyby to w jej rodzinie albo cos podobnego ale teraz zgrywa taka i taka..ja tam nie neguje.. mogla zajsc pozniej ale zaszla teraz no i co ... jest w ciazy to jej dziecko i napewno bedzi eje kochac tak jalk starsze kobiety bedace matkami.

Gość MadziaMama
to jest topik dla mlodych mam ktore chca podzielic sie swoimi przezyciami albo udzielic kilka rad a nie dla zawistnych kobiet ktore nie maja z kim i o czym gadac i sie wcinaja w nie swoje sprawy.Ktos kto uzywa slow"daja dypy gowniar..."... itd itp... sam pokazuje kim jest i jaki jest.mi byloby wstyd takie rzeczy gadac pisac a nawet i myslec. Bo rozne rzeczy sie zdarzaja ..o wiele straszniejsze..rozczulajcie sie moze nad tym nbad czym powinnyscie.bo to zalosne jak z ust kobiety moga wyjsc takie slowa:/ ochyda ...! a te drugie ktore chca uswiadamiac jak bedzie ciezko itd..ehm poo co sie wysilac pisac o tym? to czy bedzie naprawde ciezko i strasznie OKAZE SIE. u mnie nie bylo i nie jest zle.kocham mojego synka i jest dla mnie wszystkim. ok ide na cmentarz z moimi chlopakami trzymaj sie MLODA MAMO🌼

Gość mloda mama 16
dzieki za dobre rady madziaMAMA:):) tez sie trzymaj:P

Wy jesteście tak ograniczone, że nie widzicie tego co każdy normalny widzi- 16 lat to jeszcze dzieci i nie czas na rodzenie dzieci tylko naukę i korzystanie z młodości. Ale te nawiedzone mamuśki nigdy nie zrozumieją że papranie sie w kupach nie jest najprzyjemniajszą rzeczą na świecie :O Oczywiście dla nich tak bo instynkt macierzyński miały już w wieku 10 lat a w wieku 15 już planowały ciąże. Żałosne jesteście. Zamiast pomyśleć nad sobą i tym jak łatwo dla was niektóre rzeczy przychodzą to jeszcze pyskujecie i uważacie że to cudownie jak idzie dziewczyna w wieku 16 lat w trampkach i z plecakiem na lekcje do gimnazujm :O

Gość mloda mama 16
sluchaj wiem ze to nie najlepsze ze w tym wieku bede miec dzieko.. i pisalam to milion razy ale jak jestto je wychowam i bede kochac . i powtarzam jestem juz w szkole sredniej a nie w gim!

jestem zdania, że w wieku 16 lat jest się niedojrzałym do bycia matką i nikt mnie nie przekona do faktu, że dziecko (bo 16-latki, to są jeszcze dzieci) może czuć jakiekolwiek instynkty macierzyńskie.

Gość mloda mama 16
nikt tu nie mowi ze ja czuje instynkt macierzynski.. ale to ze urodze ne zmienia faktu ze go niepoczuje

Gość mamaMadzia
uwierz mi ze poczuujesz:) ja na poczatku bylam w lekkim szoku niewiedzialam co ijak ( i nie piszcie zaraz ze dlategpo ze mam 19 lat bo to niezalezne od matki ktora rodzi pierwsze dziecko!) a potem to juz z gorki...:)

Gość mloda mama 16
instynktu wlasnie sie nieczuje chyba od wieku.. zreszta wazne ze sie dziecko kocha i potrafi wychowac:))

Gość MamaMadzia
pewnie:) to ci przyjdzie samo-zobaczysz.w nocy kiedy sie slysze nawet jak Maly sie przepraca na drugi bok albo jak zaplacze lekko..inni tego nie slysza..kiedy placze a ja wezme go na rece zaraz sie uspakaja a kiedy ktos inny ma go na rekach rozglada sie czy jestem obok-to jest to. Samo przyjdzie bo to poprostu tak jest.Najwazniejsze ze nie usunelas nie zalamalas sie i zdecydowalas sie urodzic i pokochac:)powodzonka

Gość mloda mama 16
czy sa jeszcze jakies mlode mamy??

Gość nooooooo
ale się pieprzą praktycznie od przedszkola

duzo jest mlodych mam na kafe ja mam 21 lat i 19 miesiecznego synka niedlugo obchodzimy 2 rocznice slubu pozdrawiam 🌻

Gość bejbiiiiiii
ta duża ilośc to właśnie świadczy o tym, że w naszym kraju prim wiedzie seks .... seks.... a nie nauka i praca. Ale mamy mnóstwo gówniarzy bez wychowania

Gość Chcę ważyc 52kg.
Wiecie co.. ja czesto widze takie "mamusie" . I jaki to jest typ lasek? Smiac mi sie chce.. Ani to ładne, ani mądre, zachowujące sie chamsko, ubrane na bazarze i wysmiewajace te "lepiej ubrane". Ja znam ten typ doskonale. Sama mam 20 lat i jak widze takie gowniary to az smiac mi sie chce:D i pchaja sie do lozek kazdemu;) (oczywiscie kolesie tacy rowniez sa niezbyt rozgarnieci:D chamscy, typy młodych żuli:D) . I tak powstaja rodziny;) Po prostu BOSKO:] Prawdziwa sielanka;) Ok, seks seksem, ale zabezpieczajcie sie !!!!!! A nie upije sie taka i juz nogi w lozku rozlozone.. a pozniej łapie chlopaka na dziecko.. Oczywiscie, sa wyjatki. Szkoda ze ja takich "wyjatkow" normalnych osobiscie nie znam.

Gość Chcę ważyć 52kg.
a i chciałam dodac, ze rozumiem jesli ktos wpadnie bedac z kims pare lat;) to jeszcze da sie usprawiedliwic. Pozdrawiam

No tak ja też uważam ze 16 lat to nie wiek na dziecko,moja kuzynka ma tyle lat i jakos nie wyobra,żam sobie jej w roli matki.Ja mam 18 lat i czuje sie za młoda na matke wiadomo ze fajnie miec bobasa ale gdy siedze z mama ciocia dziadkami to czuje sie dzieckiem nie chciałabym jeszcze dziecka mimo ze miałabym pomoc od rodziców no ale co poźniej??Przeciez nie bede rodzicom podsować dziecka a maz?? 2 lata starszy chłopak i co ?? Mimo ze ma prace to nie bedzie przecież tyrał naćymi dniami i nocami zeby nas utrzymać........:( to jest polska i prawda jednej autorki wypowiedzi ze taki młody to tylko na budowie moze pracować. Ja gdybym teraz wpadła no to nie wiem przecież nie jest nas stać urzymać dziecka........a dom?? rachunki?? jedzenie??

Gość mloda mama 16
do chce wazyc 52 kg: słuchaj dla niejasnosci chce Ci wytlumaczyc kilka rzeczy istotnych.. urodę mam - to raz. Bo jakoś wyglądam i powodzenie miałam, glupia widocznie nie jestem skoro uczę się w technikum - to dwa. Nie zachowuję sie chamsko bo mnie wychowano - to trzy. Nie ubieram się na bazarze i nikogo nie wysmiewam - to cztery. A nawet jak z bazaru to widocznie jesteś nie tolerancyjna bo każdy się ubiera na co go stać. Nie pcham się do łóżek każdemu bo w swoim życiu miałam 1 jedynego z którym właśnie będę miec dziecko i mój chlopak pracuje wieczulem nie jest. I nie pije alkoholu tak apropo. i widze ze to ty jestes niewychowana chyba bo mimo mojego mlodego wieku jestem widze madrzejsza od Ciebie o milion razy. Pozdrawiam :]

Gość matylda 18
podziwiam...niezdecydowałabym sie w zadnym wypadku na dziecko....na to jest całe zycie.... teraz mam maturke....która chce zdac... jak bede miec 20 kilka lat moge miec dziecko chodz to nie szczyt moich marzen ....mysle ze 27 28 teraz zdecydowanie nie .....zeby miec dziecko musiałabym miec dom męża ...i zabezpieczenie finansowe....a co teraz mozna dac dziecku ....:/zawiodlabym rodziców.... i siebie samą.... Nie mówie Ci ze masz zle w głowie.....wrecz przeciwnie pozytywnie myslisz....ale to co uwazam pozostawie dla siebie a Tobie zycze powodzenia młoda mamo

Gość nastolenia mama
mloda mama 16 - przepraszam bardzo ile masz lat?? wiem że za pewne pisałaś ale nie chce mi się czytać całej rozmowy