Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lu_netkaaaaaaaaaa

jutro Wszystkich Swietych

Polecane posty

Gość lu_netkaaaaaaaaaa

swieto zadumy, ale czy nie macie wrazenia, ze niektorzy ludzie na maxa przeginaja. wience na caly grob, metrowe znicze, stroje, nowe plaszcze, kapelusze... szczeerze mowiac, chce mi sie wymiotowac, jak widze ludzi, ktorzy raz w roku pojawiaja sie na cmenntarzu. nie mowie o tych, co mieszkaja daleko, ale o tych na miejscu. caly rok grob w lisciach, brudzie, a dzien przed 1.11. "rozwalaja cmentarze"... ja chodze co tydzien, nie o to chodzi, bo kazdy idzie jak mu pasuje, ale zal mi tych zmarlych, ktorych tylko raz w roku lub wcale nie odwiedzaja :(

Gość lu_netkaaaaaaaaaa
taka refeksja odnosnie swietA...

nie obchodze tego swieta. czesto mysle o moim zmarlym dziadku ale tego cmentarnego chaosu nie znosze.

Gość lu_netkaaaaaaaaaa
w sumie wszystkich czworo. o przepraszam ze mną pięcioro

Gość lu_netkaaaaaaaaaa
SPADAC PODSZYWY

Gość obskurna ta sofa
Myrevin, uwielbiam Cię, dzisiaj :-P

Gość lu_netkaaaaaaaaaa
ksiądz kiedyś wyjąl grzechomierz i mi wsadzil i zmierzyl te moje grzechy i mu wyszło , żem święta

Gość lu_netkaaaaaaaaaa
myrevin potzrebuje spacjalisty

Gość BeznadziejnaOsobaHalloween
jestescie jak moja klasa pierdzielicie bezsensu :o ale smiesznie :P

Gość jeeeaaaaa
lunetka.....ale sie usmiałam hahhhahahaha super

nie lubię tego święta jak wracam z cmentarza mam wrażenie ze wszystkie samotne dusze przyszły za mną do domu:O i nie wiem o co ci chodzi autorko topiku z tym odwiedzaniem zmarłych raz w roku? przecież tam nikogo nie ma:O

Gość iiiiiiiiiiii
tez nie lubie ,faktycznie wszyscy tacy wystrojeni a ja taka bida zawsze ...:-(

Gość lu_netkaaaaaaaaaa
tzn. chodzenie na cmentarz raz w roku.... niby nie ma, ale dla osoby sie idzie, nie?

Gość iiiiiiiiiiii
waże tylko 34 kg. właśnie kupiłam sobie trampki by miec w czym iśc na cmentarz.

aaaa idze z tym chodzeniem na cmentarz, pamięc o zmarłym mozesz zachować w sercu i wspominać jej dobre uczynki mozesz \"oddawać jej cześć\". Takie jest moje zdanie. Chociaż rzeczywiscie ludzie czasami chodzą tylko raz do roku bo taki jest obowiązek czy tam tradycja. I tego nie popieram. PS. częsciej mysle o moich zmarłych bliskich niż odwiedzam ich groby. to też potępiasz?

Gość a ja tam ...
trzeba jezdzic po tych grobach i tracic czas ;/ jakby nie mozna bylo nosic wspomnien i pamieci po zmarlym w sercu ... osobiscie chcialabym byc spalona po smierci ... zeby moja rodzina nie musiala sie pieprzyc ze zniczami, myciem grobu itp. ... najlepiej zeby moje prochy wywalic np. do morza, jakiego lasu itd. Czy w Polsce jest mozliwe wywalenie czyis prochow gdzie sie chce ???

Gość a ja tam ...
glupi podszyw ...mam prawo miec takie poglady, nie wierze w Boga ...

Gość perła1
A ja lubię to Święto, choć - mam świadomość - że to dziwnie brzmi. Skłania nas wszystkich do refleksji. Moim skromnym zdaniem - także tych kupujących nowe płaszcze czy kapelusze. Płonące znicze, widok całych rodzin wokół grobów swoich bliskich, katolickie śpiewy - to wszystko wprawia mnie w zadumę nad odchodzeniem bliskich osób. Zwłaszcza odkąd nie ma mojego Taty. Nie oceniajmy tak powierzchownie - po płaszczach czy kapeluszach.

Gość lu_netkaaaaaaaaaa
ja tez czesciej mysle niz odwiedzam, ale jakos przywiozuje sie do miejsca pochowku, np. jutro tyle ludzi bedzie na cmentarzach, a to tez tylko puste miejsce jak napisalas

Gość perła 1
no i lubię się zabawic w ten dzień

Gość lu_netkaaaaaaaaaa
gipiury i kapelusze mi nie przeszkadzaja, ale czesto one i suto ustrojony grob to jest cos! jedna druga oglada, obgaduje, sasiedzi chodza patzrec co inny sasiad postawil na grobie, ot cala rzeczywisctosc malego miasta... to mnie irytuje

Gość gość
No na pewno po czesci tak jest w naszym spoleczenstwie, ja jednak tak nie podchodze do tego tak. Raczej skromnie co do wlasnej osoby. Ale w tym roku np kupilam kwiaty tutaj www.exitus.com.pl