Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iziizi22

porod naturalny jest obleśny!!!

Polecane posty

Gość pytam pytam i pytam bo mnie za
no strasznie milo, az sie dziwie:P

Gość puszka maruszka
co do tego traktowania kobiet w polsce jak krowy to mam watpliwosci....wiele moich kolezanek rodzilo w polsce i byly bardzo zadowolone..a to ze ktos rodzi w niemczech to nie znaczy, ze tu bledu nie popelniaja..ja rodze w dojczlandzie bo tu mieszkam, przeciez nie bede sie ekstra na 9 miesiecy przenosic do polanki...a to ze koleznka w lape daje ..to daje dla tego, ze ma okreslone wymagania..gdyby miala wskazania do cesarki, to by jej ja zrobili bez dawania w lape...a tak na marginesie..uwazam dawanie lapowek za naganne i nie chodzi mi tylko o lekarzy...poprostu przyzwyczaja sie takiego delikwenta, ze za to co nalezy do jego obowiazkow, dostanie jeszcze wynagrodzenie w postaci lapowki..aha jeszcze jedno odnosnie cesarek..roznie z nimi bywa..sa osoby, ktore na nastepny dzien po cc ida pod prysznic, a sa takie, ktore przez tydzien nie moga glowy podniesc....wiec najlepiej jak na iziizi22 powie jak bylo..

Gość qrka wodna
rodzic mozna bez naciecia krocza, ja urodzilam moja core wlasnie tak i bez znieczulenia a miala 4,38 kg, i krocze zagoilo mi sie bez problemu. A nawet jesli to jak mozna porownywac episiotomie do przeciecia macicy? Poza tym istnieje cos takiego jak znieczulenie zawnatrzoponowe wiec nie trzeba rodzic w bolach. Placenie za cesarke dlatego ze porod naturalny uwaza sie za oblesny uwazam za brak wyobrazni, no ale coz kazdy sam decyduje za siebie...

Gość iziizi22
nie przesadzajcie a co do cesarki to bede miala za miesiąc to napisze dokladnie, ale napewno zdania nie zmienie i nie urodze normalnie. wole miec pocięty brzuch niż krocze... tak tak drogie Panie.. no ale kazdy lubi co innego:classic_cool:

Gość iziizi22
nie tylko obleśny, ale i dziecko się męczy przeciskając tam, i matka się męczy... i pochwa już nie ta... niestety tylko nie bujajcie ze wraca do pierwotnych rozmiarów... bo co niektóre pisały ze mają nawet ciaśniejszą...

ja tez w to niewierze i to nie jest tak ze dziecko sie przeciska kilka sekund... to moga byc np minuty a to juz duzo i pochwa nigdy nie bedzie taka sama po porodzie ja czytalam topiki gdzie kobiety pisaly doslownie ze czuja pomiedzy nogami wiadro i po pierwszym dziecku.. szok! nawet sami ginekolodzy mowia ze lepsze jest cc ale nie na glos oczywisicie bo kto ci zrobi cc za darmoszke w polsce kiedy nie masz jakichs przeciwskazan do rodzenia naturalnie?

Gość Kakusiaaaaa
Glupie gadanie wy chyba nie wiecie co to znaczy cesarka !! Jak maszokazje rodzic normalnie to z tego korzystaj A cesarka to pojscie na latwizne w czasie porodu ale to tylko w czasie porodu bo potem jest gorzej a mimo twojego zlego samopoczucia i bolu silnego opiekujeszsie twoim dzieckiem i pielegniarki to nei obchodzi ! tym bardziej jakzalatwiasz cesarke Albo wybiera sie porob bol w czasie i spokoj albo cesarke w czasie porobu spokoj a za to potem sie meczysz i wcale nie jest tak latwo jak Tobie sie wyobraza :)

Gość po co w ogole
zachodzilas w ciaze? duzy brzuch tez jest oblesny! i te rozstepy...

jakie pojscie na latwizne? czy czujesz sie lepsza matka i bardziej spelniona bo rodzilas w bolach? smieszna jestes poza tym takie gadanie o latwiznie, to rodz sobie w domu bo do szpitala jechac to latwizna kobiety przeciez rodzily setki lat w domu i jakos bylo dobrze... taki sam tok myslenia... jesli kobieta ma wybor to dlaczego ma sie meczyc?? poza tym wy zapominacie o najwazniejszej sprawie - dla dziecka cc jest lepsze, nie musi sie meczyc tak dlugo... kazdy gin to powie.. a jezeli chodzi o bol to roznica taka ze przy normalnym porodzie meczysz sie dlugo dlugo przed urodzeniem i nawet po urodzeniu jak ci krocze super zszyja, a przy cc meczyc sie po..

Gość cc kontra poród naturalny
w trakcie porodu naturalnego dziecko podczas skurczu ma oczyszczane płuca z płynu owodniowego-przy cc to lekarz oczyszcza drogi odechowe ale nie tak skutecznie jak skurcze podczas przechodzenia przez kanał rodny dziecko podlega dekompresji o której nie mam mowy podczas cc kobieta nie odczuwa bólu podczas cc ale za to po porodzie siłami natury szybciej dochodzi do siebie po porodzie siłami natury jyz nic nie boli natomiast po cc kiedy przestanie działać znieczulenie ból jest paskudny jest jeszcze masa argumentów przeciwko cesarce na życzenie ale jak dla mnie najsilnieszy jest ten: gdyby kobieta miała rodzić przez cesarskie cięcie to urodziłaby się z suwakiem na brzuchu

Gość Kakusiaaaaa
fajna madchen => Smieszna to moze Ty jestes bo gadasz a niewiesz jak to jest !! A pojscie na latwizne to chodzi w przypadku wlasnie cesarki zalatwianej bo niektore sa konieczne a to inna sprawa Naucz sie czytac a potem wymadrzac

"poza tym wy zapominacie o najwazniejszej sprawie - dla dziecka cc jest lepsze, nie musi sie meczyc tak dlugo... kazdy gin to powie.." żaden gin tak nie powie ani pediatra

kakusia okiej to dla mnie pojscie na latwizne to jest wtedy kiedy cos cie boli a ty bierzesz tabletke:/ a z tym suwakiem na brzuchu to nawet tego nie pisz:/ gdyby bog chcial to by nie bylo chorob, nie byloby smierci, itp!!

Gość Kakusiaaaaa
cc kontra poród naturalny - bravooooooooooooooo !!!!!! Dokladnie teztak mysle Zreszta jak to wyzej kolezanka wszechwiedzaca fajna madchen napisala ze cesarka jest lepsza gdyby byla to bylaby na 1 miejscu a potem porod naturalny a jest odwrotnie

Gość nie chce miec bo wszystkie
fajna madchen jak zwykle sie wymadrza...

tak zaden tak na glos nie powie poza tym powiedzcie dlaczego lekarze dostajac lapowke decyduje sie na cc? przeciez to takie zle dla matki i dziecka... kasa to nie wszystko na cc sie decyduja a na aborcje np nie...

Gość Kakusiaaaaa
Widac zagielo Cie to ze mieszasz inne sprawy Trzymaj sie tematu i argumentow z tematem a nie szukaj smierci i tabletek itp

Gość pytam pytam i pytam bo mnie za
brawo madchen, juz mnie rece bola od obsypywania brawami twoich argumentow :P

Gość Kakusiaaaaa
Piszesz takjakbys mieszkalaw Madrycie i nie wiedzialaco to jest Polska i pieniadze tu !

Gość mać
jak to nie za kase, jak chcesz ,to zrobi Ci niejeden lekarz aborcje

Gość mać
nie kazdy ale niejeden.....

lekarz robi cc za łapówkę bo za to siedzieć nie pójdzie a za aborcję tak

Gość gfdss
Wiecie ja napisze tak: ciesze się, ze jestem sama i pewnie juz nigdy sie nie zakocham (bo moja najwieksza milosc mnie porzucila), bo przynajmniej oszczedze sobie tego cierpienia - porodu i wychowywania dziecka :) jedyny plus z tego, ze nie jestm juz z moim bylym :)

a ja mysle ze nie poza tym niech kobety sobie robia cc nie chca rodzic naturalnie to niech nie rodza ich zycie jesli beda lepiej czuly to chyba normalne i logiczne ze tak lepiej niz by mialy pozniej cierpiec i miec jakas traume po normalnym