Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iziizi22

porod naturalny jest obleśny!!!

Polecane posty

Gość gsafdgfg
mać --> dla Ciebie może i najlepsza... dla mnie raczej nie. fajna madchen--> ile masz lat? jeste ciekawa :)

Gość Kakusiaaaaa
haha pasztet to jestes z charakteru tempa blazo juznei rżnij takiej porządnej

Gość ladniee
dziewczyny zawsze mowia ze oblesne to i tamto i wogole bez sensu ale kiedy ktoras z nich zachodzi jednak w ciaze to się obnoszą z tym i robia wszystko odwrotnie do tego co "sadza i radza" na forum :O

Gość Kakusiaaaaa
Nie da sie ujac bo niewiem jak napisac abys skumala haha

Gość ///////////////
4 lata temu mialam cc na zyczenie bylam naprawde bardzo zadowolona polecam wszystkim kobietom ktoras z dziewczyn podala min takie argumenty przeciwko cc "w trakcie porodu naturalnego dziecko podczas skurczu ma oczyszczane płuca z płynu owodniowego-przy cc to lekarz oczyszcza drogi odechowe ale nie tak skutecznie jak skurcze" to zalezy ja lezalam z kobieta ktora rodzila przez sn i jej dziecko jeszcze 2 dni po porodzie krztusilo sie plynem owodniowym i musialo byc co jakis czas odsysane moje nie mialo zadnych problemow "kobieta nie odczuwa bólu podczas cc ale za to po porodzie siłami natury szybciej dochodzi do siebie" ja wstalam 12 godzin po cc i funkcjonowalam normalnie a dziewczyna obok po sn strasznie cierpiala nie mogla chodzic ani siedziec bo ja szwy ciagnely "po porodzie siłami natury juz nic nie boli natomiast po cc kiedy przestanie działać znieczulenie ból jest paskudny" po sn boli tylko co innego przy cc rowniez jest bol ale nie jest on bardzo dokuczliwy i jeszcze po cc nie ma problemu z wysikaniem sie z wyproznieniem (przy sn dziewczyny mialy powaznie problemy z tym) nie ma bolu przy porodzie cc trwa 20 min wszystko sie slyszysz widzisz nie slyszalam tez o dodawaniu kazdej kobiecie antybiotyku przy cc ja nie mialam i pierwszy raz slysze ze nie mozna zrobic w polsce cc na zyczenie!

Gość ladniee
to juz teraz wiecie skad ta "madrosc" wypowiedzi u kolezanki :O "DOROSŁEJ"

Gość kobitka po cesarce 5 lat temu
dlaczego tak sie uczepilyscie fajnej madchen?jakie bzdury waszym zdaniem ona pisze? ze chce miec cesarke i ze to wygodne czy jak? fajna madchen co ty tam powypisywalas?czytalam caly watek od samego poczatku i nawet nic nie przeczytalam zeby ktokolwiek jakies bzdury pisal.wszystko to sa opinie kazdej z was. ja mialam cesarke choc kazali mi rodzic naturalnie.i trudno mi porownywac cesarke z porodem naturalny,poniewaz naturalnie nie rodzilam.ale ogladalam porod naturalny i nie chce tego przechodzic.nie wiem czy bede miala jeszcze inne dzieci w przyszlosci,ale jesli zajde w ciaze,to bede znowu marzyc o cesarce. ale wiem za to jak sie odbywa caly ten porod naturalny,wiem jakie sa straszne bole...no i bol po cesarce jest 100 razy lzejszy niz moje bole porodowe.

bo tu sa same matki polki ktore chca przekonac ze sn jest super, swietne i pieknie wszystko jest a cc jest be.. kazda kobieta moze inaczej sie czuc po cc tak samo jak po sn to logiczne ale ja widze wiecej pozytywnych stron cc niz sn

Gość mać
no tak to ja juz wszystko rozumiem ... Ja jak mialam 18 lat tez inaczej odbieralam porod naturalny:) Fajna kiedys jak ogladałam film z porodu to myslałam ze zemdleje tak to dla mnie strasznie wygladalo a teraz :) Dzis ogladnelam ten filmik od autorki topiku i najgorszy moment w ktorym słabo mi sie zrobilo to był wtedy jak doktor wkladal rurke do nosa temu niemowlaczkowi. Juz sie nie boje porodu ani bolu

poza tym ja nie wiem co to za argument ze po rodzac cc mozna miec najwyzej 3 dzieci a co wy ile chcecie miec tych dzieci?? 7 czy jak?? w tych czasach wydaje mi sie ze 2 to naprawde wystarczy bo roznie to bywa z kasa, dzis jest a jutro jej nie ma

Gość ///////////////
fajna madchen --- calkowicie cie popieram w tej kwestii

Gość ladniee
fajna madchen widzisz teraz napisalas calkiem normalnie a nie w stylu"wiadro miedzy nogami"... kazdy moze sie wypowiedziec ale liczy sie tez kulturka ;)

mac tylko wiesz ja bym chciala miec juz teraz dziecko naprawde chcialabym zajsc w ciaze i urodzic nie wiem czemu ale od jakiegos czasu czuje ze tylko teraz i to nie jest tak bo dziecko slodkie i w ogole ja czuej ze moglabym temu podolas:)

Gość ///////////////
a i chce dodac ze mialam wowczas 30 lat :)

Gość gsafdgfg
fajna madchen to mlodziutka jestes :) pozdrawiam was dziewczyny i spadam juz 🖐️

a czy wiadro pomiedzy nogami to brzydko?:P ja tylko zacytowalam slowa jednej z kafeteriuszek:) i to nawet nie jednej bo wiele sie pod tym podpisalo

wiem ze mlodziutka ale nie glupiutka:P jak wiele bab sadzi:P wiek nie swiadczy o czlowieku, oczywisicie w jakims sensie tak ale 18latka moze byc powazniejsza i odpowiedzialniejsza niz 30latka:) ale dla wielu bab jak ktos ma 18lat to gowniara i debilka a jak ktos ma 26 to mozna traktowac powaznie i normalnie..

Gość a gdzie jest autorka

Gość mać
fajna przeciez nikt Cie nie namawia do rodzenia naturalnego przynajmniej ja TO tylko i wylacznie twoja sprawa :) ale nie przekonuj mnie ze CC jest lepsze . No chyba ze dla Ciebie

Gość -000
STANOWCZO zgadzam sie ze porod naturalny jest oblesny. ja bede rodzila przez cc i nic innego nie wchodzi w gre.

ale ja napisalam ze nikogo nie chce przekonywac:) kazdy ma swoje zdanie i argumenty i niech tak zostanie tylko wiesz wyzywanie od pasztetow i gowniar to nie na miejscu i to pokazuje ze jak tkos nie ma argumentow to za wyzywanie sie bierze ale to juz temat na inny topik:P:)

ceny moze i sa wysokie ale powiedzcie mi czy normalnie jak idzie sie nie rodzic kobiety tez daja kase zeby sie czuly lepiej i zeby mialy lepsza opieke

Rodziłam siłami natury ponad 4 miesiące temu, także pozwólcie, że także wezmę udział w dyskusji. Owszem, nie było lekko, 12 godzin w bólach, przebijanie pęcherza płodowego, w ostatniej godzinie oxytocyna, a na koniec wypychanie dziecka przez 2 lekarzy jednocześnie... Zgadzam się ze stwierdzeniem, że poród sn to koszmar, ja do dzisiaj mam po nim traumę. Długo dochodziłam do siebie. Bardzo ciągnęły szwy po naciętym kroczu. Przez 2 tyg. nie mogłam siedzieć. Nawet nie chce mi się tego wspominać :( Nie zgodzę się tylko z jednym argumentem, który próbuje przeforsować m.in. fajna madchen. Pochwa po porodzie wraca do swoich rozmiarów sprzed ciąży. Nie mam żadnego \"wiadra\" miedzy nogami, a seks nadal sprawia mi przyjemność :P Miesiąc po porodzie odważyłam się obejrzeć sobie cipkę w lusterku i wiecie co? Nie widać wcale, że rodziłam!

Gość ///////////////
ja placilam 1500 zl za wykonanie cc i 300 zl anestezjologowi a za porud sn przy ktorym obecny bylby moj lekarz prowadzacy zaplacilabym 1000 zl wiec roznica w sumie zadna

to powiedz mi dlaczego kobiety pisza ze pochwa nie wraca do tego samego stanu?? nie pamietam na ktorym topiku to bylo ale tam glownie dziewczyny sie zalily ze seks nie jest taki sam, aha to chyba bylo o plastyce krocza po porodzie o ile dobrze pamietam tam nawet pisaly babki ktore raz rodzily ze sie na to zdecydowaly! czyli o czyms to musi swiadczyc

Gość ///////////////
porod * :O

Gość MagdiTTTTTTa- aa
fajna madchen=> popieram to co napisałas, a te laski które po tobie jada same co jakies.. hmmm :D masz inne zdanie po prostu..., a "pytam pytam" to sie wielce zbulwersowała , i chciała ci pojechec maksymalnie i miec niby ostatnie zdanie...poczułas sie mała jak to przeczytałas???? hu hu hu!! :D podniecają sie jakby było czym...pozdro 4 U!!!