Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iziizi22

porod naturalny jest obleśny!!!

Polecane posty

Gość ///////////////
a i jeszcze jeden argument za cc w pozniejszych latach u kobiet po sn wystapic moze nietrzymanie moczu

Gość mariola***
jestem położną, cc to zabieg operacyjny chirurgiczny, ze wszelkimi możliwymi powikłaniami, tak jak po kazdym zabiegu operacyjnym. najgrożniejsze są powikłania zatorowo - zakrzepowe, które mogą skończyć się nawet smiercią - dlatego w państwowych szpitalach nie ma tzw cc na życzenie, są natomiast niestety cc za pieniądze. pracuję na bloku operacyjnym, wiem jak to wygląda od "kuchni'. Rodziłam naturalnie, polecam, pozdrawiam

teraz jest kulturalna rozmowa a brakuje tych wstretnych jadaczek... ktore nie umieja kulturalnie rozmawiac:):P ja rozumiem ze mozna sie wsciec, wyzwac itp ale nie caly czas!

mariola to teraz naisz jakie moga byc powiklania po naturalnym porodzie bo tez sa i nawet ich jest duzo a nikt nic o tym nie mowi tylko caly czas o minusach cc to moze teraz o minusach normalnego porodu:P

Gość -000
wiesz te co po tobie jadą to takie "matki polki" ja mam tez takie w pracy. godzinami sie licytują ktora miala ciezszy porod i jak cierpialy i wogole. na sile robia z siebie cierpietnice - jak to one sie poswiecily. a po co skoro nie trzeba??!! mozna zrobic cc. a jak odezwiesz sie o cesarce to cie zadziobią

Gość a gdzie jest autorka
fajna - bo dzieci już poszły spać i teraz można porozmawiać

a moga sobie dziobac:D i tak nie beda lepsze bo cierpialy:P ja chce byc szczesliwa mama i chce miec dobre i mile wspomnienia z porodu:) ale co kto woli:D ludzie juz o mnie topik jest zalozony co kto o mnie sadzi:P pewnie to ktoras z tych wrednych bab ktore nie umieja rozmawiac normalnie:D

Gość laosjfskkfhnsk
Fajna tak czytam co ty wypisujesz i mi się żygać chce. Jesteś jak ta Jola z BB głupia i pusta. Cesarka to gorsza rzecz niż poród naturalny, no ale kiedy trzeba to trzeba. Pisałaś wcześniej ze mama ci cos tam opowiadała o cc, ale kiedy to było? Medycyna idzie do przodu. A poród to najpiękniejsza rzecz na świecie. Co z tego że cię nacinają, że boli ? Patrzysz potem na dzieciaczka i zapominasz o całym bólu.

Gość izóchna
fajna....przeczytałam ten topik pobieżnie co prawda...i przeraża mnie to, w jaki sposób - jakby nie było - kobiety - zwracają się do ciebie...Ja rodziłam sn...bardzo się bałam, ale muszę przyznać, że nie było tak źle - mimo bardzo drobnej budowy ciała - urodziłam bardzo szybko i bez komplikacji. I nie zauważyłam jakiś zmian w anatomii pochwy - zero luzów , itp. Jakoś Bóg pomyślał aby nasze krocze miało megazdolności do... chacha ...rekonwalescencji. Ale szanuję twoje zdanie i Twój świadomy wybór - uważam, że masz prawo decydować o sobie i o tym, jak chcesz rodzić...niestety poród naturalny nie wygląda najładniej - ale wiadomo - każdy człowiek tak się urodził. Myślę, że problem tkwi bardziej w tym, że my kobietki musimy rodzić w otoczeniu obcych ludzi, musimy obnażyć się niestety często też przed studentami medycyny - i nikt nas nie pyta o zgodę , tylko wprowadza się studentów na sale w ostatniej fazie porodu, kiedy wiadomo - kobieta nie jest w stanie się sprzeciwić. A takie sytuacje są dopuszczalne tylko w klinikach, w każdym innym szpitalu obowiązkiem personelu jest zapytanie o zgodę rodzącej. Kolejna sprawa to podejście położnej do rodzącej...my nie wiemy, jak się zachowamy, co się wydarzy - mamy post jednej pani, której dawano szansę na poród sn...wyzywanie od suki - to chyba najgorsze co może się zdarzyć..Pani ta powinna skierować skargę do dyrektora szpitala w którym rodziła...powinna zrobić więcej - zgłosić ten incydent do Izby połoznych i pielęgniarek... Zapraszam wszystkie panie do korzystania ze stronek Akcji Rodzić po ludzku - poczytajcie - jakie macie prawa i co możecie zrobić w razie naruszenia waszych praw przez personel szpitala... Rodzicie - a nie cielicie się - chociaż uważam, że nie jeden weterynarz potrafi okazać więcej szacunku dla zwierzęcia niż pseudopersonel obsługujący Panią, która tu opisała swój poród...

Gość MagdiTTTTTTa- aa
"najpiękniejsza rzecz na swiecie" :D nie ma to jak naciągać rzeczywistość do swoich potrzeb i jeszcze dorabiac ideologie ...

mama mi cos o cc opowiadala?:o boze jaki pustak jestes:D gdzie ja napisalam ze o cc mi opowiadala??:P ja napisalam ze tylko o porodzie mi mowila a ty pustaczku juz sobie dopisujesz swoja wersje:P jak ci sie zygac hcce to se zygnij:P ulzysz sobie:D a ja mysle ze jola nie jest pusta, to co z tego ze tak wyaglada? tez na poczatku myslalam ze taka jest ale okazala sie najmadzrejsza ale co ty mozezs wiedziec? co z tego ze boli? nie chce byc matka polka i chce rodzic bez bolu i naciecia -tyle i co to za bzdury ze zapominasz o calym bolu?? tak sobie to tlumacz ale tak nie zawsze jest

Gość ///////////////
laosjfskkfhnsk --- a po cc tez patrzysz na dzieciaka tylko z ta roznica ze nie musisz o niczym zapominac

Gość mariola***
mam tylko chwilkę powikłan po porodzie naturalnym jest znacznie mniej niż po cc

ale napisz jakie to powiklania bo po cc to opisalas obrzernie a czemu nie chcesz tak samo opisac po normalnym porodzie??

Gość highlan
moja kolezanka niedawno temu rodzila dziecko sn, nastapily komplikacje, dziecko utknelo w kanale rodnym, czy jakos tak, urodzilo sie niedotlenione, z wybitym barkiem i w ogole tragedia. Na brzuch w czasie porodu naciskalo dwoje lekarzy. Jezeli chodzi o jej pochwe, to powiedziala, ze tylko operacja plastyczna tych miejsc jest ja w stanie przywrocic w stan przed. Mówi, ze naprawde ma tam "wiadro" zle ja pozszywali itp. Nie ma zadnych przyjemnosci z seksu, jej partner także. Generalnie rodzina przezywa kryzys. W kazdym przypadku sa mozliwe komplikacje, zarowno sn jak i cc, trzeba wziac wszystkie za i przeciw. Ja wzielam i wybieram cc. Pozdro:)

dobra przyznam sie ze nie wiedzialam jak sie akurat rzygam pisze:P:) a gdzie sa teraz te drace sie mordy ktore wrzeszczaly ze po sn pochwa wraca do anturalnego wygladu i stanu?? oczywisicie niektore kobiety maja wszystko w porzadku i na miejscu ale niektore nie.. no lekarko gdzie jestes?:P

Gość -000
i znow ja..... mam znajomą ktora miala porod naturalany-bardzo dlugo trwal - potem zle ją zszyli i pół roku ponad sie z tym bujała. teraz znow jest w ciązy i juz wykupila sobie w prywatnej klinice cc-bo nie ma zamiaru przez to przechodzic drugi raz. ja nie upieram sie ze cesarka jest cudowna itp ale uwazam ze nie ma co gloryfikowac porodu naturlanego. jest koszmarny i nie ma co oszukiwac sie ze jest inaczej. kobiety powinny miec wybor miedzy cesarka a naturalnym

Gość ///////////////
mojej sasiadki dziedko podczas porodu sn mialo uszkodzona raczke chlopczyk ma 7 lat i ma niewladna prawa reke

Gość -000
ale swoja drogą nazywanie naturalnego porodu "najpiekniejszą chwilą w zyciu" co nie raz slyszalam to juz grube przegiecie jest ;-)))) załamka ;-)))

czesto sie zdarza niedotlenienie, wybite barki czy krwiaki... ja nie chce takiego czegos:( masakra jest jak dziecko sie rodzi i dowiadujesz sie ze sorry, ale lekarze zwlekali z cc i masz dziecko chore...

Gość -000
wiec slowem fajna madchen masz moje poparcie ;-))

Gość ///////////////
a ile jest uszkodzonych dzieci po sn

no to sie ciesze:) dziwi mnie to ze niektore kobiety ktore sa za porodem naturalnym umieja kulturalnie uargumentowac dlaczego akurat sn:) a niektore to dra mordy i wyzywaja... dlaczego dzwon jest glosny? bo w srodku jest pusty - tyle na temat tych bab:P

Gość -000
cos w tym jest ;-))

Gość izóchna
W szpitalu w który ma ja rodziłam lekarka za późno podjęła decyzję o wykonaniu cc...kobieta rodziła sn..dziecko urodziło się w fatalnym stanie...ma porażenie mózgowe, nie idzi, i nie pamiętam co jeszcze....lekarka została skazana za błąd w sztuce...ale to dziecku nie zwróci zdrowia...a rodzice? całe życie będą walczyć o maleńką poprawę stanu zdrowia ich żywej roślinki... nie zniechęcam...ja urodziłam szczęśliwie...ale nie potępiam kobiet, które boją się rodzić sn. I nikt nie ma prawa za to nikogo potępiać!

to jest tak ja sobie mysle ze argumenty sie koncza i zaczyna sie darcie i mordy i wyzywanie:/ a przeciez jak ktos inaczej mysli to nie zanczy ze jest gorszy

ja tez sie tego boje:( a najgorsze wlasnie jest to ze nawet jak ta lekarka np musi im zaplacic jakies odszkodpwanie to moga je przeznaczyc na rehabilitacje ale to zdrowia nie zwroci a lekarka zapewne i tak nawet jesli zostala zwolniona to pracuje gdzies indziej gdzie znowu moze dojsc do tragedii..