Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlody1245

moja dziewczyna mogla zwymiotowac tabletke

Polecane posty

Gość mlody1245

czesc szukam pomocy, czy mozecie mnie objasnic? moja dziewczyna okolo 1,5 roku bierze tabletki w tym cyklu moglo sie zdarzyc ze 7tabletka zostala zwymiotowana, dziewczyna zmywiotowala okolo 3godz po wzieciu tabletki, tabletki bierze rano, a dzien wczesniej kochalismy sie wieczorem, do tego jeszcze okolo 2-3 dni po tym tez doszlo do stosunku - ale juz przerywanego! wiem ze tabletki sa po to by nie bylo jajeczkowania i wogole, ogolnie dni plodne u dziewczyn wypadaja okolo 14 dnia przed okresem, poweidzcie mi czy jak tabletka sie nie wchlonela czy to moze doprowadzic do wczesniejszych dni plodnych? czy jest mozliowsc aby zawsza w ciaze? bardzo prosze o Wasze zdanie! dzieki wielkie

owszem mogło dojść do zapłodnienia- jesli nie weźmie sie jakiejs tabletki lub ją zwymiotuje to owulacja moze sie odblokować w kazdej chwili, nie ma co liczyc 14 dni przed okresem. widać ze Twoja dziewczyna nie czytała ulotki ;/ nalezało albo- wziąć od razu po zwymiotowaniu nastepną tabletke i wtedy wszystko byłoby ok tylko dzien wczesniej skonczyłaby opakowanie, albo nie brac dodatkowej tabletki i stosować dodatkowo gumke przez 7 dni... a wy jeszcze 2-3 dni po tym uprawialiście seks bez zabezpieczenia (tak, przerywany to żadne zabezpieczenie) wiec liczcie sie z tym ze mogła zajść w ciąże. póki co radze byc dobrej mysli bo 3 h to jednak sporo wiec jest prawdopodobienstwo że sie wam uda bo tabs zdążył sie wchłonąć aczkolwiek nie ma pewnosci. jesli krwawienie w przerwie nie pojawi sie lub bedzie bardzo skąpe- niech dziewczyna zrobi test ciązowy.

Gość mlody1245
a czy biorac tak dlugi okres czasu tabletki, tak latwo zachodzi sie w ciaze? jestesmy troche przerazeni ta sytuacja, akurat dziewczyna wyrzucila ulotke i nie mogla nic na ten temat poczytac :( roznie zrodla mowia, niektore ze trzeba wziasc dodatkowa tabletke inne ze nie trzeba znowu co do czasu wchlaniania, 3-4godz, a lekarz mow 2-3 i gdzie tu jest prawda? jej wymioty nie byly jakies duze, o 9.30 wzial tabletke, poszla spac, o 12.30 zwymiotowala ( napila sie soku i go zwrocila, nie jakies duze wymioty ) ale jednak wymiotowala....

wiesz ulotke powinno sie przeczytac ZANIM zacznie sie brac cokolwiek wiec dziewczyna powinna miec jakiekolwiek pojęcie co zrobic w tej sytuacji, poza tym w internecie dostępna jest uniwersalna ulotka do pigułek- wystarczy wpisać w google. cóż. bądźcie dobrej myśli na waszą kozysc działa fakt ze dziewczyna faktycznie długo bierze i pewnie ma duze stężenie hormonow we krwi, a dwa ze czas wchłaniania tabletki moze byc podany z \"górką\" teraz i tak nic nie zrobicie wiec nalezy czekac do krwawienia. radziłabym zrobic test nawet jesli ono sie pojawi (oczywiscie nie w trakcie) tak na wszelki wypadek.

Gość mlody1245
a czy test zrobiony przed okresem moze dac pewnosc? powiedzmy 2tygodnie po tym zdarzeniu?

2 tygodnie mysle że tak... jednak w przypadku wyniku negatywnego radze powtórzyc test jeszcze później

Gość mlody1245
ranym, boje sie ze moze zostane tata, poniewaz juz sam nie wiem, ktora tabletke mogla zwymiotowac( nie wiem dokladnie czy to byla 3,4 czy 7), okres zaczal sie w poniedzialek, trwal do srody, a tabletka o ktorej mowa byla zazyta w niedziele, w sobote bylismy tez na imprezie, troche drinkow wypila :( jednak powinno przeciez stezenie hormownow byc na tyle duze w organizmie ze nie doprowadza do owulacji, tabletki bierze juz bardzo dlugo, do tego ma tylo zgiecie macicy, kurde no...

Gość no tak ja wam współczuje
ludzie ile Wy macie lat?? zadajesz takie pytania, jakby dostęp dot ego typu informacji był szczególnie chroniony... jednym słowem uważam, że wykazujecie się z dziewczyną totalnym brakiem odpowiedzialności i ignorancją!!! jak mozna nie przeczytac ulotki, zaczynając cos brać? a biorąc długi czas nie pamiętac co się w takiej sytuacji robi?? poza tym dobra uwaga, w internecie sa tego tpu informacje, co robic w razie... nie wiesz komu wierzyc czy ulotce czy lekarzowi, a uwierzysz pierwszej osobie, która wpisze Ci się do tego topiku?? zmasakrowaliście mnie...i jeszcze sie pytasz kiedy wsytępuje owulacja..gratuluje wam obydwojgu..jej odpowiedzialnego i dojrzałego partnera, a Tobie równie odpowiedzialnej kobiety...!!!!! seks nie jest dla dzieci!!!!! a później wychodza takie dramaty, że dziecko rodzi dziecko!!!!! wyedukowac sie a dopiero później ściagać majtki!!!!

Gość hehe dobre dobre

Gość mlody1245
no wlasnie to jest pomocna dlon ludzi tego forum lepiej sie posmiac, poobrazac, niz napisac cos normalnego, cos co bylo by chociaz czescia odpowiedzi na moje pytania? Uwazasz ze Twoja wypowiedz cos zmienila? dla mnie jestes czlowiekie, przede wszystkim zadufanym w sobie! mam nadziej, ze Ty nigdy nie bedziesz potrzebowac pomocy i wyjasnienia, bo widzisz jak Ciezko jest je uzyskac!

Gość kiedys balam sie
ze wpadlam, ale to z wlasnej glupoty, nie jestem zadufana, potrafie sie przyznac, do bledu, kiedys wlasnie kochalam sie z facetem bez zabezpieczenia , okres spoznil mi sie dlugo..(to byla chwila uniesienia) ale no litosci, zdawalam sobie sprawe, ze moge byc w ciazy zrobilam test, poszlam do lekarza...a nie zadwalam glupie pytania, teraz biore tabletki anty, z pelna swiadomoscia i odpowiedzialnoscia, a kiedy zdarzy mi sie zwymiotowac jestem na tyle siwadoma, ze wiem co mam robic...biore kolejna pigulke! instrukcja jest dosc prosta, a co ja teraz mam Ci powiedziec? cofnac czas? jak pwoiem, ze nie zostaniesz ojcem to poczujesz sie lepiej?? mnie wtedy koelzanka zrabala za moja nieodpowiedzialnosc, tyle ze na mnie to podzialalo, zgdozilam sie w calej rozciaglosci, to bylo nieodpowiedzialne!! dlatego nie mow, ze jestem zadufana// kazdy kto decyzuje sie na seks, powinien liczyc sie z jego konsekwencjami, no chyab ze ciagle wierzy ze dzieci przynosi bocian... po co brac hormowny jesli nie umie sie tego robic??

Gość moze jeszcze Cie mam
pochwalic? przeciez sam wiesz, ze to bylo nieodpowiedzialne, skoro teraz sie boisz ze zostaniesz ojcem... może taki wstrząs zmusi was nastepnym razem do zastanowienia sie, mi pomoglo

myślę że moniak dość wyczerpująco odpowiedziała na Twoje pytania. A zakładając takie topiki tutaj musisz się liczyć z tym, że zostaniesz \"opieprzony\" :P bo ja też uważam, że zanim zaczniesz zawracać głowę i stworzysz chyba milionowy topik na ten sam temat, powinieneś poszukać informacji przez google i się gruntownie nad nimi zastanowić. Zadawanie pytań na forum to dla mnie lenistwo.

Gość moze jeszcze Cie mam
jeszcze jedno, co innego wpadka, zdarza sie, wiadomo.. ale co innego brak elementarnej wiedzy o srodkach antykoncepcyjnych,kiedy sie je stosuje, czy cyklu menstruacyjnym w momencie gdy nie planuje sie dziecka jest karygodny!!!

Gość jola87
ja ciebie nie krytykuję dobrze,że się pytasz w końcu w google wszystkiego też się nie znajdzie a tu można dowiedzieć się od osób które miały już podobne przeżycia.Tak trzymaj!

Gość mlody1245
ja wiem ze takie zachowanie jest nieodpowiedzialne, gdybym tak nie myslal nie pytal bym sie Was, poporstu wiem ze duzo osb ma roznego rodzaju doswadczena i wiedze na ten teamt, daltego zadalem pytani roznie zrodla podaja czas wchlaniania tabletki ze to jest 3-4godz, natomiast lekarz mowi 2-3, jak jest jakis artykul powiedzmy Pani lekarz medycyny to pisze zawsze okolo 3godz, wiec jak moja dziewczyna zwymiotowala okolo 3godz od wziecia tabletki ,to chyba jest naprawde duza szansa ze sie wchlonela, a przynjamniej duza jej czesc, tym bardziej ze ona nie wymiotowala jakos strasznie mocno, to bylo delikatne zwrocenie, hehehe. stezenie hormonow w ogranizmie powinno byc nawet spore, bo tab bierze juz dlugo, a 3 godz powinny pozwloic na przynajmniej wchlonieice sie tab w polowie, kolejna tabletka normalnie i mam nadzieje ze wszystko jest ok!

Gość no to widzisz nie miej
pretensji, że powiedziałam co myślę, a skoro tak uważasz, to chyba nie powinienes sie czuc obrażony...tym bardziej, Ze ani Cie nie zwyzywałam ani nie poleciały w twoja stronę żadne chamskie epitety/// różnie różne źródła podają, ja nie wiem od czego to zależy, ale najlepiej gdybyz wymiotowała dopiero po 5 godzinach(tak przeczytałam w ulotce jednego z rodzajów środkow antykoncepcyjnych które brałam) moja kumpela też bierze jeszcze inne i u Niej też pisze, że od 4 - 5 godzin)...ja zwymiotowałam keidyś po trzech i wzięłam tabletkę, stężenie do końca nie jest ważne, bo jak wiesz wystarczy raz zapomniec pigułki i można zaliczyć wpadkę... zycze jednak, aby to sie więcej nie stało, i życzę, żebyście sobie naprawde troche poczytali na te tematy..