Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Enkaa19

Czy przytyje po Novynette lub Cilest??

Polecane posty

Gość Enkaa19

Moze dziwnie sformulowalam pytanie,ale wiecie dziewczyny co mam na mysli?? Przymierzam sie do tego typu antykoncepcji,ale bardzo,panicznie wrecz boje sie tego i obawiam,ze przytyje! :(

Gość Enkaa19
up

Gość Sonnie
Witam:) Szybciutko Ci odpisuję, bo doskonale rozumiem Twój niepokój- sama kiedyś stresowałam sie czymś takim:) Ja od 4 lat zazywam Cilest i powiem Ci, że nie przytyłam ani grama. Jedynym skutkiem ubocznym było to, że troszke powiększyły mi się piersi..:/ Ale za to bardzo poprawiła mi się cera:) w tabletkach starej generacji hormonów było bardzo dużo i mialy one działanie androgenne, więc powodowały m.in tycie, nadmierne owłosienie, problemy z cerą...W Cilescie jest minimalna dawka hormonów, są to juz tabletki nowej generacji- więc uważam, że nie masz się czym denerwować:) Pozdrawiam:)

Gość tak naprawde
ja do cilest przytylam kiedys 8 kilo w miesiac.straszne- nie polecam

Gość Enkaa19
Dzieki wielkie,ale moze ktos jeszcze podzieli sie ze mna opinią???

A ja przy Cileście schudłam prawie 8 kilo w 2 miesiące... Możliwe, że to zbieg okoliczności, ale to były moje początki z hormonami i wiążę to właśnie z Cielstem

Gość Enkaa19
Moniko a jak z apetytem?Bo niekotrzy twierdz wlasnie,ze to nie od pigulki sie tyje,ale od zwiekszonego apetytu.W takim razie zmalal Ci? Sama juz nei wiem,mam mase watpliwosci.Nie mam raczej tendencji do tycia,ale kiedys bralam Rigevidon(czy jak to tams ie pisze) i PRZYTYLAM POTWORNIE!

Hmmmm... trudno mi powiedzieć. Ja ogólnie jestem wielkim łakomczuchem. Byłam wtedy baaardzo zakochana i nic poza facetem nie pamiętam z tamtego czasu ;) Jestem z tych, którzy niczego sobie nie odmawiają, więc apetyt musiał mi się zmniejszyć. A to prawda, że już nie te czasy, kiedy tabletki zatrzymywały wodę w organizmie w takich duużych ilościach, więc przypuszczam, że dziewczyny tyją właśnie przez zwiększony apetyt. Ale nic takiego nie odczułam. Wydaje mi się, że ważną sprawą jest to, że odstawienie Cilestu nie sprawiło żadynch problemów. Cera ok, włosy ok, miesiączka regularna, samopoczucie też w normie...

Gość Enkaa19
Monisiu ja Rigevidon bralam ok 3,5 , 4 lat temu.Tez jestem łakomczuchem,dbam jednako linie i nie wyobrazam sobie przytyc.Mam 173 cm wzrostu i waze ok 62 kg-pisze "ok" bo dawno sie nei wazylam.Co mam wiec rbic?Cilest czy Nowvynette?

Gość -000
ja brałam Cilest kilka lat temu i na samym początku przytyłam bardzo - a potem waga wróciła do normy. ale nie polecam Cilestu z innego wzgledu - stracilam po nim kompletnie ochote na sex. Wymienilam pigułki na inne i jest OK.

Gość Enkaa19
Dzieki 00,mnie jdnak najbardziej zalezy na tej wadze.Wiem,jasne jest,ze kazdy organiz reaguje inaczej,jednak chcialabym jak najwiecej opinii na ten temat.

Gość Enkaa19
up

Gość Enkaa19
Dziewczyny a moze tu tez chodzi o to czy ktos ma tendencje czy nie do tycia?sama nei wiem,zielona jestem :O

Gość Sonnie
Witam:) Fakt jest jeden- od samego brania pigułek nie da sie przytyć. Ja tak jak Ci pisałam nic a nic nie przytyłam, a biorę go już 4 lata. Popytałam wśród moich koleżanek, jak to z nimi było. I mimo iz jedna bierze Yasmin, druga syndi-35 a trzecia używa plastrów Evra, żadna z nich nie przytyła. Ty też nie przytyjesz, jeśli nie będziesz jadła więcej:) I jeszcze jedna bardzo ważna kwestia... To co jest dobre dla jednej, wcale nie musi byc dobre dla Ciebie. Cilest są to moje trzecie pigułki, zaczynałlam od Harmonetu, który bardzo źle tolerowałam, potem był Minulet, tez dla mnie nie najlepszy, no i w końcu cilest, któremu jestem wierna od 4 lat:) Jeśli będziesz uważała na to, co jesz, nie ma mozliwości, żebyś przytyła. Pozdrawiam:)

Gość __lolek
Enkaa nie martw się pewnie ze swoim facetem stracisz zbędne gramy :D pozdrawiam

Gość rdrgfdgdc
ja przytylam 25 kg w 2 lata.powaznie

Gość rdrgfdgdc
po novynette

Gość domilka
a ja schudlam po novynette,wzrosło mi ciśnienie,a jak odstawiłam wypadła mi połowa włosów-nigdy wiecej żadnych tabsów!

Gość ladyyyyy
Biorę novynetki już 4 lata i nic nie przytyłam od czasu jak je biorę!!

Biorę Yasmin- nie mam większego apetytu- nie jem więcej- nie tyję. Tabletki mogą zatrzymać wodę w organizmie, ale to najwyżej 2 kg. Jak poczujesz, że apetyt Ci się zwiększył, że ciągle jesteś głodna i więcej jesz, to najwyżej zmienisz tabletki na inne. Ja je tyle co zwykle, także waga nie poszła w górę.