Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wielokrotka25

Trudny facet i do tego DDA a mieszkanie razem

Polecane posty

Cześć! Pytanie: czy miałyście kiedyś faceta, który czepiał się o najmniejszy drobiazg, robił problem, że UWAGA: idziecie z 3 koleżankami na piwo, choć wcześniej mówiłyście mu, że umówiłyście się z PARĄ znajomych (plany mogły się zmienić w międzyczasie, zresztą to przecież bzdurne), który jest zazdrosny o byłych i ma silną potrzebę kontroli?? Ja od jutra mam z nim zamieszkać!!!!!! Poza tym jest DDA, czyli Dorosłym Dzieckiem Alkoholika... Proszę o rady!!! Błagam, jak sobie z nim poradzic???

czy wierzysz w przyczynę i skutek? tzn. że Twój dzisiejszy wybór staje się dniem jutrzejszym? Tak? to pomyśl o swoim życiu i w co sie pakujesz. Czemu chcesz sobie z nim \"radzić\"? nie dawać rady sobie można z dzieckiem. Facet ma dyc partnerem. Chcesz go wychowywać? resocjalizować? Po co?

Gość wojtek...123
ja wieże w przyczynę i skutek -------to logiczne cos ci powiem ---nie bierzecie przecież ślubu, jak wam nie wyjdzie to się rozstaniecie /lepiej to mieszkanie razem pocwiczyc przed slubem/ a to ze facet cie tak kontroluje to skutek jego milosci do ciebie, moze jej sam nie doświadczył gdy był mały........... rozwiazac to moze jedynie rozmowa, bo najwyraźniej gość źle to trochę pojmuje