Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maammjh

przekluciee uszek 7 mies dziewczynki

Polecane posty

Gość chory pomysł
sama lubię kolczyki ....a zastanowiałas sie czy twoje dziecko tez je lubic bedzie ?

otóż własnie to napisałam ... \".....sama lubię kolczyki ....( mam je nie tylko w uszach) i cały czas ...się zastanawiam czy Julia nie powinna sama podjąć tej decyzji ...........\"

ja uszu nie miłam przekutych i nie będe mieć. Mam kolczyki ale nie w uszach w uszach mi by nie pasowały i ciesze sie że mi mama nie zafundowała takiego rarytasu

Gość chory pomysł
i słusznie wiaterku mnie zastanawia dlaczego matki nie pozwola decydowac o takich sparwach samym małym kobietkom ? meza tez bedziecie im wybierac?

Dla mnie to jest wyłącznie zaspokojenie widzi mi się mamy. Dziecko teraz jest nieświadome i nie wie, ze to \"urocze\" i uważam, ze dla tak małych dzieci nie powinno się przekłuwac uszu. Dopiero gdy dziecko samo będzie rozumiało co to i że nalezy uważać, no i przede wszystkim - jak samo będzie chciało.

Złote koczyki w maleńkich uszkach są takie pretensjonalne,mamusiom sie nudzi to się bawia dzieckiem jak lalka.Znam takie co potem na wyścigi się chwalą jakie to złote kolczyczki mają ich córunie.Moja córcia ma dwa latka i w życiu nie sprawiłabym jej bólu i nie narażała na niepotrzebny stres i ryzyko np.rozerwania uszka lub infekcji.

Ja np poprosiłam moja mamę jak miałam chyba z 8 lat i zgodziła sie:) Pamiętam to jak dziś:) Później zrobiłam sobie jeszcze dwie w jednym uchu, nosie i pępku. Miałam chyba z 16 lat. Teraz juz z nich nie korzystam, ale dziurki niestety zostały, a na pępku paskudna blizna, bo źle się goiło:o Ta młodość:)

Osłabia mnie ten topik :-o Niedługo jakaś kretynka będzie chciała zakolczykować język trzylatce... Mocne pizgnięcie się w łeb dobrze niektórym zrobi :-o

osobiscie nie podobaja mi sie kolczyki u tak malego dziecka( moja mama fundnela mi te przyjemnosc jak mialam 2 latka) dziewczynki wygladaja jak male cyganki. To oczywiscie jest sprawa rodzicow i kazdy zrobi to co uwaza za sluszne ale tak jak ktos to juz napisal jest to raczej fanaberia rodzicow i rzecz niebespieczna u malych dzieci.

Gość opanujcie się
dziewczyny! na litość boską, jak mozna niemowlakowi przekłuwać uszy? po cholere maleństwu kolczyki??? chore jesteście niektóre! ja przekłułam uszy w liceum, kiedy sama chciałam. a szanowna mądra autorko jedna do ciebie uwaga: KUC czy PRZEKUĆ to mozna żelazo Uszy się PRZEKŁUWA.

Aż miło się robi, jak czyta się tak dojrzałe emocjonalnie kobiety :) Cieszę się, że nie jestem osamotniona w swoim zdaniu na ten temat. Pozdrawiam wszystkie rozsądne mamy :)

Gość opanujcie się
a na komunię będziecie chciały przekłuć łechtaczkę? aaa przepraszam... PRZEKUĆ buhahahahahaaaaaaaaaa kujnijcie się w puste łby, powietrze zejdzie.

Gość opanujcie się
o to to to! póki gorące :)

Z własnych obserwacji zauważyłam ,że przekute uszka mają częściej dzieci pochodzące ze wsi.Wszak na wsi bardziej kochają złoto.

co ma wieś do kolczyków ...? szok ...........powinnam być cała w złocie :D

Gość Małgonia Mencz
to ma wies do kolczyków ze tylko wiesniary przebijaja uszy małym dzieciom

Gość Izma
Od wielu lat wyznacznikiem bogactwa na wsi było złoto ,kobiety obwieszają się nim na wszystkie okazje , zwlaszcza do kościoła ,dzieci też obwieszają -to daje prestiż na wsi.

Gość Małgonia Mencz
kolczyki u dzieci to dla mnie cyganstwo cyganie sie tym zachwycaja i juz niemowlakom zakładaja kolczyki idioci

ojk dziewczyny dziewczyny... teraz nie zlote kolczyki sa modne tylko takie ze stali chirurgicznej i nic ze wsią to nie ma wspolnego. Ale jak juz powiedzialam dla mnie kolczyki do bizuteria a bizuteria nie jest dla niemowląt.

no... z tą wsią nie do końca, ja świadomie wybudowałam dom na wsi, bo jest ciszej, spokojniej i nie żałuję. Nie lubię złota (ewentualnie białe, bo kolor złoty FUJ). Cała biżuteria jaką noszę to ciniutka obrączka właśnie z białego złota. Co do kolczyków u dziecka, to samo powinno podjąć decyzję. ALE powinien być zakaz kolczykowania na siłę, wszak dziecko to nie bydło, znakować nie trzeba. ;)

Gość i zakładają złote zęby
które na co dzień moczą się w szklance;)

Gość Strachy na lachy
A po jaką dżumę małemu dziecku kolczyki?? Pomijam aspekty zdrowotne, ale wedlug mnie taki maluch z kolczykami wyglada śmiesznie. To jest bobasek a nie stara baba.

Strach też tak myślę, po prostu te mamuśki chcą się bawić a nie wychowywać. Byle sobie przebierać, ubierać, obwieszać i cholera wie co jeszcze. Dla mnie to nadaje się na terapię.

Gość opanujcie się
autorka przepadła... pewnie poszła przebić dziecku uszy :(

Wpisujmy się, może dzięki nam - przeciwniczkom (w większości), uda się uratować jakieś dziecko przed zachcianką mamy... 🌻 pozdrawiam rozsądne i w górę topik

Gość oto sie objawila nowa mama 3
czyli mamy przekichane do lipca:o:o:o lansik na forum?