Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszla mama23

kaszel u 3 mc dziecka

Polecane posty

jak w temacie, moja coreczka od rana ma kaszel lecz jak spi to ten kaszel niknie, zapewne jest on spowodowany katarem ale nie zabardzo wiem czy powinna isc z nia do lekarza czy sama leczyc ja w domu, katar jest na bierzaco odciagam nawilzam nosek woda orska na kaloryferach powiesilam mokra pieluszke, goraczki nie ma, wiec jak myslicie poczekac czy biec do lekarza?

Gość ojojojojojoj
ja nie odważyłabym sie sama leczyć 3 miesięcznego dziecka!Katar to jeszcze jako tako ale z kaszlem?Katar plus mokry kaszel to tylko krok do zapalenia oskrzeli i zastrzyków.Wizyta w przychodni nie kosztuje więc pędź

Gość ojojojojojoj
a nie ma jakiejś dyżurnej przychodni?Jedź.Ja bym się bała,tymbardziej,że jutro sobota,niedziela.......Moje dziecko to 3 latek ,ale przy tych objawach jak opisałaś było zapalenie oskrzeli:(Tez przez sen kaszlu nie było,goraczki tez nie.Mam nadzieję,że to nic nie będzie.ale po co masz się martwić?

Gość ojojojojojoj
daj znak po wizycie czy wszystko ok :)

pędź do szpitala , u mojej koleżanki tak sie szybko rozwinęło , że w ciągu dwóch dni mała miała zapalenie płuc obustronne 3 tyg leżały w szpitalu , teraz jest bardzo chorowita , przy takim małym dziecku bardzo szybko rozwija sie infekcja . życze zdrówka dla Maleńkiej

W każdym mieście są poradnie pomocy dorażnej,radze iść do lekarza.Przy tak małym dziecku infekcje zamieniaja się w poważne dolegliwości bardzo szybko.

Gość ojojojojojoj
i tu się mylisz.W duzych miastach może tak ,ale w małych trzeba do szpitala.A w moim to nawet na pogotowie a tam lekarz ogólny,nie pediatra,bo pediatra nawet z oddziału nie zejdzie:(Tak to jest w małych miejscowościach.W święta i dni wolne oraz po 18 zostaje ci tylko wizyta prywatna,jak lekarz ma życzenie przyjąć.

Pediatra ma obowiazek zejść,dla mnie to zadne wytłumaczenie.Nalegasz i tyle,kwestia kto jak mocno na to nalega.

Gość ojojojojojoj
nie ma niestety obowiązku zejść.U mnie lekarz nie zejdzie.Obowiązek ma tylko ten lekarz,który jest na dyżurze w pogotowiu.Jest tak naprawdę w takich zadupiach jak moje.Możesz sie wykłócić i ew.wejśc na oddział pediatrii ,ale nie masz gwarancji,że lekarz ruszy tyłek

ojojojojo masz rację dla mnie pogotowie jako instytucje mogli by zlikwidować , on sa tylko dobrzy do wypisywania zgonów a nie do leczenia , nawet jak człowiek sie wije z bólu to stwierdza aby poczekać i iść do rodzinnego lepiej jechać do szpitala od razu, tam muszą cię zbadać chociaż i tam człowieka lekceważą ale jest trochę lepiej.

Gość ojojojojojoj
jak ja byłam ostatnio z moim dzieckiem na pogotowiu to przyszedł lekarz i nie wiedział jak się zabrać do badania małego dziecka.Potem o lekach to w ogóle nie miał pojęcia,wyciągnął 3 książki i z nich wypisał leki,ale sam jakiś przekonany nie był.Wyszłam i poszłam prosto do szpitala na oddział,a tam pielęgniarka z buźką na mnie,że jak dziecko nie leży na oddziale to po co ja tu przyszłam?Pani doktor ma dużo dzieci na oddziale i na pewno mnie nie przyjmie.Myślałam ,że jej oczy wydrapię.Nie dałam się pozbyć,o nie.Siedziałam tam ół godz. i w pewnym momencie zobaczyłam na korytarzu lekarkę jak wychodziła z toalety.I to była moja pediatra...........Udało mi się,ale gdyby to była inna lekarka to na pewno by mnie nie chciała zobaczyć.Tak jest naprawdę pewnie w wielu miejscach w kraju.A mógłby być przecież jakiś dyżurny,choćby na telefon pediatra.Ale pewnie jak zwykle na to nie ma kasy.

To jeżeli dyzur ma chirurg to pozwalacie zbadać 3 tyg noworodka?No wybaczcie....od tego jest pediatra.Kilka razy skozystałam z izby przyjęć za każdym razem wołajac [pediatre.owszem robili miny ale lekarz przyszedł.

Gość ojojojojojoj
nie chce mi sie z toba dyskutować,bo pewnych rzeczy nie zrozumiesz widzę i tyle.Nie każdy mieszka w dużym mieście,gdzie jest kilka szpitali i piękne izby przyjęć.Gdzie przede wszystkim są szpitale dziecięce i wielu lekarzy na dyżurze.W moim miasteczku jest obskórny szpital tylko z kilkoma podstawowymi oddziałami.Izba przyjęć i pogotowie to jedno.Idziesz do tego lekarza ,na którego akurat trafisz,a to czy pozwolisz zbadać to zależy od ciebie.Jak chcesz.Jak zapytałam pediatrę dlaczego wtedy nie zeszła do izby przyjęć to mi powiedziała,że ona jest sama na dyżurze na oddziale i nie może zostawic oddziaału bo za niego odpowiada.Nie,nie pozwoliłabym zbadać noworodka przypadkowemu lekarzowi.Ale niestety zapłaciłabym za wizytę prywatną.

ojojoj słuchaj ,ja z Toba nie dyskutuje i nie wymagam tego od Ciebie.Jeżeli nie rozumiesz moich wypowiedzi to poprostu na nie nie odpowiadaj.i nie zauwazyłam w moich postach,że poszłam do \"wielkiego miejskiego\" szpitala.Pisze,że nie dałabym zbadać dziecka lekarzowi innej specjalności,i wołałabym pediatre, nie napisałam ,że nie skozystałabym z prywatnego gdyby była taka potrzeba.Pisze to co doswiadczyłam sama ,i mam język i znam swoje prawa jako pacjent.zreszta.....autorko..poszas do lekarza?

Gość adam

Myślę, że podobnie jak ja możecie zainwestować w Silent Mesh, to dobra jakość a jednocześnie możecie liczyć na dobrą cenę.