Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ula retka

slub i wesele w piatek

Polecane posty

Gość ula retka

czy ludzie planuja w waszych okolicach slub w piatki? ponoc tak robia bo w piatek wszystkie usługi weselne sa tansze?sala orkietrsa video?? to prawda?

Nie wiem o jakim ślubie mówisz jeżeli o cywilnym to OK natomiast kościelnego na pewno nie będziesz mogła mieć w piątek . Jest to dzień postny i żaden ksiądz nie udzieli Ci ślubu.

i tu się mylisz Koralik***. Śluby kościelne w piątek również są organizowane - księża bez problemu wyrażają zgodę, chybaże się trafi na jakiegoś upartego. Pozdrawiam!

rainbowka > skoro tak \"mówisz \" to widocznie znasz przykłady. W mojej parafii nie ma możliwości brania ślubu w piątek (kazdy inny dzień tylko nie piątek) no i od znajomych wiem , że też takiej możliwości nie mieli (byli z innego miasta) . No ale skoro tak twierdzisz no to widocznie gdzieś księża udzielają ślubów w piątek (teraz wszystko jest możliwe;) ) Pozdrawiam

bylam na slubie w piatek. mozna nawet i w czartek - np. w oktawie Bozego Ciala. w dni niepostne mozna. np. rowniez w niedziele - 3 Maja, czesto sie zdarza. albo i 15.08 - tez swieto.