Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oytajaca bo nie wieeem

czy te tabl anty to naprawde takie badziewie?

Polecane posty

ja mam 24 lata i chce je brac tylko przez pol roku- moze rok a za rok byc w ciazy nigdy wczesniej nie bralam czy ona naprawde zaszkodza mojemu przyszlemu dziecku i mi??? tyle sie wokolo slucha ze to gowno itp i te filmiki krazace w necie o "prawie" jajnku.... jakos sie przestraszylam :o biore yasminelle -podobno slabe

pfff... tabletki nie wpłyną na przyszłe dziecko ani sie powodują problemów z zajsciem w ciąze

jak czytam to forum to zaczynam sie bac i chce je odstawic ale metoda naturalnego planowania rodziny nie jest skuteczna a na prezerwatywy mam uczulenie....piecze mnie pozniej wszystko... nie mam skutkow ubocznych jak do tej pory...

Gość zuczek06
nie przejmuj sie kobieto! tabletki sa wporzadku. porozmawiaj z ginekologiem,wyjasni ci.na forum mozesz przeczytac straszne bzdury. to bardzo popularna , skuteczna i optymalna pod wzgledem bezpieczenstwa forma antykoncepcji.polecam jasmin.

biore yasminelle ale musze zmienic na yasmin bo mieszkam w uk a tu yasminelle nie maja jeszcze wlasnie wejdz na forum o yasmin to zobaczysz co laski tam pisza...ze na swiecie kobiety umierlaly ze tabl sa wycofane w usa i inne glupoty no i sie przestarszylam poza tym ten film z linka wyzej...

a boje sie, ze pozniej w ciaze nie bede mogla zajsc albo dostane jakis torbiel na jajniku czy inne cudo

oytajaca bo nie wieeem ja tez nigdy nie chcialam brac tabletek,zazekalam sie ze ich nie tkne.okazalo sie ze mam torbiele na jajnikach a nie sa bardzo duze wiec dzieki tabletkom moga sie wchlonac,wiec biore tabletki wlasnie dlatego.....czasem tak jest ze wlasnie po to zeby moc miec kiedys dziecko trzeba je wziac....ale zaznaczam ze nie jestem ich zwolenniczka

tabletki nie powodują problemow z późniejszym zajściem w ciąże- powtarzam po raz kolejny. sama brałam 14 miesięcy, jestem zdrowiutka, a moja sis 5 lat bez przerwy i teraz ma zdrowego 2-letniego synka

Autorko, wiesz, ile osób umierało po innych lekach? Jakie skutki uboczne (głuchota i uszkodzenia mięśnia sercowego to tylko część problemów) mają antybiotyki. Wiesz, że odkąd małym dzieciom (poniżej drugiego roku życia) masowo podaje się antybiotyki w ciemno i na wszystko liczba dzieci-alergików sięgnęła 50% wszystkich dzieci? Wiesz, co potrafi zrobić paracetamol? Zwykła aspiryna potrafi doprowadzić do równie groźnych uszkodzeń układu krążenia (tyle że w drugą stronę), co hormony. Wiesz, że są leki p/depresyjne, na których jest napisane \"odnotowano pojedyncze przypadki zgonów\"? Pomijając leki, które uznano za bezpieczne dla ludzi, a praktyka pokazała, że są dramatyczne i już je wycofano. Tabletki antykoncepcyjne nie są groźniejsze od innych leków. Tyle że potencjalne skutki złego stosowania, niedopasowanego do organizmu czy wreszcie - konsekwencje innych rzeczy, których podłoże pacjentki przeoczyły, a potem zrzucały winę na tabletki - są na tyle kontrowersyjne, cała otoczka religijna i światopoglądowa jest tak silna, że ludziom wydaje się, iż są bardziej szkodliwe od innych leków. Jeśli tabletki dobrane są dobrze i pod kątem Twojej fizjologii i ewnetualnych zaburzeń - nie będzie problemu.

Gość mlodamama
Brałam tabletki przez 6 lat. Zdecydowaliśmy się z mężem na dzidziusia i oczywiście miałam wiele wątpliwości jeśli chodzi o zajście w ciążę po pigułkach. Słyszałam, ze po odstawieniu pigułek trzeba się jeszcze zabezpieczać przez pół roku, ze są problemy z zajsciem w ciaze, itd, itp... Bylam u mojej ginekolog, która zapewniła mnie to są plotki - pełno dziewczyn wpada biorąc pigułki i rodzą zdrowe dzieci! Do tego miesiąc po odstawieniu zaszłam w ciąże! Oczywiście "nomina" ma racje, jeśli pigułki są źle dobrane to mogą Ci zaszkodzić, tak jak każde inne źle dobrane lekarstwo! Powodzenia!

Gość ja biore tabletki
od poł roku biore tabletki...musza byc naprawde dobre dobrane zeby nie miałay jakis skutków ubocznycj...trzeba trafic na dobrego lekarza który wkona serie badan...a nie tak jak ja mimo ze prywatnie miałam wykonane tylko badanie ginekologiczne.Biore tabletki pol roku i to moje ostatnie opakowanie! Nie namawiam do ich nie brania ale chce powiedziec co działo sie z moim organizmem!! Czuje sie fatalnie ciagle boli mnie głowa, jestem rozdrazniona moje libido jest rowne 0...wczesniej mogłam kochac sie 5 razy w ciagu dnia!!Suchosc pochwy to kolejny skutek uboczny.A najwiekszym z nich sa cholerne bole piersi..nie da sie wytrzymac szczegolnie wieczorem dwie godziny po tabletcce musze zakladac stanik sportowy zeby uciskało piersi i zeby tak nie bolało.Czesto zdarzaja sie tez bole podbrzusza.Mislałam ze to mnie niestety...Jedynym plusem tabletek jakie zauwazyłam to to ze okres mam regularnie co do godziny!:)No i trawa krutko ale naprawde nie warto.Moze keidys jeszcze sprobuje z innymi tabletkami !nie chce sie truc bo mam dopiero 19 lat;(

dzieki dziewczyny, troche mnie uspokoilyscie...zreszta ja chce je brac przez jakis rok bo pozniej chce miec dziecko. a po ciazy mozna jakis zastrzyk brac, ale ja narazie o tym nic nie czytalam :)

ja biore 2 miesiac i nie mam zadnych skutkow ubocznych. libido jak bylo wielkie tak jest :D ku zadowoleniu meza :D na suchosc pochwy tez nie narzekam, nie mam nastrojow ani bolacych piersi...nawet mi sie nie powiekszyly :P ale to dopiero 2 miesiac i zobaczymy co bedzie dalej... aha.i nie przytylam ani nie schudlam,waga stoi w miejscu caly czas co do badan to tez bylam prywatnie i mialam badanie tylko dopochwowe , jakies usg ale teraz po 2 miesiacach mam przyjsc na krew i jakies proby watrobowe i znowu usg...wiec zobacze co sie dzieje wewnatrz