Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amalgamat

Piosenki Bułata Okudżawy, kto pamięta?

Polecane posty

Fajne forum, chociaż ruch umiarkowany. No cóż, trzeba będzie \"sprzedać\" Bułata dziecku, bo gimnazjum to już chyba właściwa pora.

Gość zdaniem*faceta
gdzieś na półce z kasetami VHS mam taki koncert , który z tego co pamiętam zorganizował Wojciech Młynarski , obaj panowie przyjaźnili się i Okudżawa na ok. dwa lata przed śmiercią przyjął zaproszenie Młynarskiego i przyjechał do Polski na koncert , na początku tego koncertu polscy śpiewający aktorzy wykonali piosenki Okudżawy , druga cześć koncertu to był występ 'wielkiego poety' Okudżawy przy gitarze wykonał własnego tekstu piosenki , czy pamiętacie ten koncert ?

teks o umiarkowanym ruchu dotyczył oczywiście strony okudzawa.ovh.org ;-) Koncert w TVP znam tylko z fragmentów, które nadawano potem przez pewien czas, ale w całości nie. Pamiętam, że wredy jeszcze nie było mi do wspomnień, ważna była \"zjednoczona Europa\" i cały ten blichtr. Teraz to nagranie jest bezcenne. Nie jest jednak łatwo zdigitalizować i zakodować zapis VHS do divixa. Znając jednak parę zakątków sieci sądzę, że gdy tylko TV powtórzy kiedyś tę emisję, znajdziemy ją tam, gdzie wiadomo :-D

Wybieram się niedługo do teatru \"Syrena \" na przedstawienie \"Okudżawa - błękitny człowiek\", czy może ktoś był ?

Sprawdzę, kiedy to przedstawienie, bo na razie nic nie wiem. Ale za to uwaga, uwaga, znalazł się sposób na cyrylicę: Trzeba wejść np. w onet-słowniki, wybrać rosyjski, wtedy pokazuje się panel z czcionką, w którą można klikać. Wyklikane słowo przenosimy CtrC do okna w google i gotowe! W ten sposób od ręki można trafić tutaj: http://www.bards.ru/Okoudjava/

Ale ja wiem kiedy, pytam, czy może ktoś już widział... dla chętnych 16 i 17 listopada o 19