Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umnaja23

co tak naprawdę myślicie o zboczeńcach

Polecane posty

Gość guauuaua
"oczywiście, że zdecydowana większość kultur w warstwie podstawowej jest równocenna: zakazują mordować, kraść, uczą miłości i poszanowania innych ale to nie wszystko co się liczy. Jedne kultury zastygły na poziomie neolitu, a drugie stworzyły naukę i technikę ... i wysłały człowieka na Książyc itp" Acha, czyli wartość kultury mierzysz postępem technicznym tak? Super. Wiesz, żadna inna kultura nie stworzyła technologii umożliwiającej dwie wojny światowe, tudzież trzecią, która może zmieść cały gatunek z powierzchni ziemi.

Gość guauuaua
Bo mnie się wydawało, że kultury jak już porównywać, to dorobkiem kulturowym i duchowym. Rozumiem, że Starożytna Gracja w tym rankingu jest bardzo nisko, no bo przecież nawet prostego dynamo nie zbudowali.

Gość antyzboczeniec
to moze zrobimy konkurs na najwyzsza wieze, ja zbuduje wigwam z patykow, ty zaplanujesz budowle na miare wiez w kuala lumppur, tylko ja co tydzien bede przychodzil i niszczyl twoja prace, czy po 3 latach, gdy ja bede mial wigwam a ty kupe gruzu przyznasz mi ze moja techika jest bardizej rozwinieta?

Gość guauuaua
No i wiesz, hitelowskie Niemcy tudzież komunistyczny Soviet Union też miał niezłą technologię. W końcu to ci no może nie na księżyć ale człowieka w kosmos pierwsi wystrzelili. Patrz, co to była za cywilizacja!

Gość parófkasz
teraz nikt nie tępi homo, teraz niektórzy chcą tępić się hetero ! Kościół akcetuje miłość homoseksualną ale odrzuca seks homo. Natomist politycy lewicowi popierają homo tak bardzo że zatracją granice rozsądku. W#prowadza się zamiast małżeństwa "związki poliamoryczne", zamiast rodziny "zwiażki płciowo-obojętne", w kalifonijskich szkołach nie wolno mówić mama i tata bo mogłoby to kogoś urazić, w Hiszpanii na dokumentach słowa matka i ojciec zastąpiono określeniami rodzic A i rodzic B ... przykłady mozna by mnożyć. Do na ten syf jeszcze nie dotarł więc wielu życje w neiświadomości jak to ich ślepe popieranie postulatów propagandy lewicowej się może skończyć.

Gość III rzesza i Sowieci
to były epizody ... w sumie wszystko co dobre można użyc do złych celów.

Gość Xixol
ludzie, wam odbiło ? Co uważacie, że wpieprzanie robaków, zaijanie się kamieniami i mieszkanie w szałasie jest lepsze niż życie w Warszawie teraz ? przecież wy się nadajecie do leczenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość guauuaua
Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale wyznajesz poglądy którym blisko do faszyzmu. Uważaj, tak się to zaczyna: poczuciem wyższości czegoś nad czymś. A kończy ludzką hekatombą. Trochę przerażające, bo gęsią bez wykształcenia najwyraźniej nie jesteś, coś tam poczytałaś. Tyle. że jak pisał paskudny anty-polak i żydo-fil Miłosz: "po teorie nie sięgaj grzecznie i pokornie" bo "jesteś jak gąbka - wchłaniasz wszystko". Nie zaszkodziłoby ci trochę zmysłu krytycznego i trzeźwego myślenia. "Potrzebna tobie dyscyplina - ELIMINACJI". Ale co ja cytuje Miłosza. Do ciebie to by przemówił lepiej piewca własnego narodu wieszcz Sienkiewicz. Ech.

Gość guauuaua
NIE MA kultur lepszych i gorszych, szkoda że uczą tego dopiero na studiach. Ci co mieszkali w szałasach napisali Biblię, Koran i Wedy. I bywali mądrzejsi od nas otoczonych elektronicznymi gadżetami. Ty potrafisz tyle, że wiesz, który guzik przycisnąć. Zginąłbyś zostawiony na noc w dżungli. Oni nie. I zapewniam cię,że lepiej rozumieli świat niż ty, dumny z mieszkania w Warszawie. Ale ta dyskusja schodzi na taki poziomom, że sorry szkoda czasu i pereł przed wieprze. Adios!!!!

Gość antyzboczeniec
Kogo masz namysli, kto zyje w szalasie? Moze meiszkancy Iraku, ktorym co jakis czas spragniony ropy zachod rozpieprza domy w imie demokracji? Gdyby mieli spokoj to by byli daleko przed nami. Wystarczy porownac Persje do owczesnej Europy. Europa i Ameryka Polnocna sa w tej chwili najlepiej rozwineitymi czesciami swiata nei dlatego ze sa najmadrzejsci, a dlatego ze najlpeiej rozwineli rzemioslo wojenne.

Gość Larominia
t nie jest żaden faszyzm tylko najoczywistsza prawda, która ze względu na jej nieuczciwe wykorzystanie w propagandzie miedzywojennej. Po prostu teraz już można mówić prawdę choć lewica ciągle chce t prawdę ukrywać. Nie wiem czy wiesz ale poprawność polityczna mimo, że zelżała już znacznie w sprawach porółnywania kultur nie pozwala na pełne porównywanie kultur i aby to osiągnąć o pewnych faktach się nie pisze. Na przykład o tym, że niektóre plemiona aborygeńskie jadły swoje dzieci. To jest temat tabu a przed wojną pisał o tym również znany polski uczony Krzywicki. Przed wojną to nie było tabu.

Gość antyzboczeniec
tia, twoja najoczywistsza prawda :D

Gość Larominia
spiesząc się popeniam przeoczenia: to nie jest żaden faszyzm tylko najoczywistsza prawda, która ze względu na jej nieuczciwe wykorzystanie w propagandzie miedzywojennej była przez pół wieku tabu.

Gość antyzboczeniec
Wobec argumentow "Oczywistych oczywistosci" "Bo tak" jestem bezsilny :D Poddaje sie i zycze spotykania baroidzej tolerancyjnych ludzi na swej drodze niz Wy. Pozdrowienia.

Gość Larominia
antyzboczeńcu, czytam więc wiem ... a wierz mi trzeba się sporo namęczyć by wyjść poza to co głosi się w mediach, na uczelniach czy w szkołach. Inna sprawa, że jak pisałam to tabu na te tematy jest coraz śmielej znoszone i wkrótce będziesz to widział sam. Dobrym przykładem tego procesu jest sprawa pochodzenia Słowian. Wcześniej polska nauka głosiła fałszywy pogląd, że na ziemiach polskich Słowiania byli od zawsze. Roiono tak ponieważ międzywojenna nauka niemiecka dla poparcia tezy o wyższości Germanów nad Słowianami wykorzystywa ła naukowe prawdy politycznie je interpretując. Teraz można już jednak pisać w Polsce prawdę bo niebezpieczeństwo minęło. Możemy pisać, że Slowianie przybyli na przełomie V i VI wieku n.e., że wcześniej byli tu Germanie, że Słowianie mieli strasznie prymitywną kulturę.

Gość antyzboczeniec
Tylko co to ma do uznania geyow i lesbijek za zboczencow? A w ogole to dlaczego tak uwazasz? Podaj ukrywana przez historie argumentacje.

Gość paróffkasz
zboczeniec to określenie a nie epiet. To tyle co dewiant.

Gość antyzboczeniec
Okreslenie zel przez ciebie uzywane, dlatego ze w zachowaniach homoseksualnych nie ma nic zboczonego.

Gość Larominia
w kulturze czynnik materialny jest równie ważny jak duchowy. Kultury, które rozwijały tylko ten pierwszy marnie kończyły - współcześnie Tybetańczycy. Po dugie najwyższe osiągnięcia nauki i techniki są możliwe tylko dzięki duchowym przezyciom. Kto zna historię i psychologię nauki ten wie. Powiem wam - nie rozumiem dlaczego tak nisko cenicie cywilizację z której dobrodziejstw korzystacie pełnymi garściami ? Dla mnie to dowód jakiegoś pomieszania wewnętrznego.

Gość Larominia
poprawka - powinno być: Kultury, które rozwijały tylko ten drugi ... Poza tym oczywiście kultury nazbyt materialistrycznie nie są w stanie sie rozwijać bo brakuje wewnętrzych, emocjonalnych motorów rozwoju. W Europie osiągnięto sensowną równowagę pomiezy tym co materialne i tym co duchowe. Wynikiem jest wspaniałe osiągnięcia naszej cywilizacji.

Gość antyzboczeniec
Nie neguje osiagniec naszej cywilizacji, jedynie uwazam ze droga do nich prowadzaca nie jest powodem do dumy dla nas, raczej wstydu :( Dlatego nie zamierzam slepo wierzyc w chrzescijanizm, tylo dlatego ze byc moze dzieki niemu mam samochod (ok, przyklad bez sensu ale nic innego mi nie przyszlo do glowy, sorry ale nie widze niczego co mam rzekomo dzieki chrzescijanstwu a nie moglbym miec bez niego). Jednakoz zauwazam wiele zlych rzeczy ktore nadal sa obecne w naszej cywilizacji.

Gość Larominia
rozumiem, żę fakt, że nie zagraża ci chłłód ani tym bardziej głód, ani śmierć z byle choroby - do połowy XIX wieku co kilkanście lat wybuchały epidemie w Europie i klęski głodu, że możesz korzystać z komputera, że masz światło i możesz sobie jeżdzić po świecie to dla ciebie nioc, albo gorzej powód do wstydu. Człowieku ty jesteś jakimś współczesnym manicheistą, kimś kto uważa, że żyje wśród zła i tym samym nic co go otacza nie ma wartości. Jesteś wyznawcą poglądu, że im im lepiej tym gorzej. To są typowe objawy choroby, która za sprawą lewicy, toczy Europę od kilkudziesięciu lat. Na szczęście ci, kŧórzy wychowali całe pokolenia europejczykół w nienawiści do siebie i swojej cywilizacji odchodzą w przeszłość. Ale ile napsuli ...

Gość antyzboczeniec
Przekrecasz moje slowa, uwazam ze osiagniecia ktore wymienilas nie sa wynikiem pogladow ktore glosisz! Co wiecej, uwazam ze poglady ktore glosisz byly hamulcem do jeszcze wiekszego rozwoju. Dodatkowo srodowiska z nimi zwiazane dyskredytuja sie w moich oczach gloszac nienawisc do homoseksualistow, wyznawcow wszystkich innych religii czy bezwyznawocow, czarnych , zoltych czy czerwonych. Uwazam ze jedynie rozwazna tolerancja mozemy osiagnac wiecej niz mamy, bo idac dalej torem wytyczanym przez roznego rodzaju oszolomow, gloszacych neinawisc do wszytkich "innych" dazymy co najwyzej do zaglady ludzkosci - co w koncu bedzie mozliwe dzieki osiagnieciom techniocznym.

Gość antyzboczeniec
i masz racje, nei zagraza mi glod, nei zagraza mi glod, ani choroby. ALe zagraza mi smierc z reki ogolonych na lyso polglowkow, biegajacych z kijami bejzbolowymi i zabijajacyh wszystkich innych w imie zasad. Bo ma dlugie wlosy, bo jest pedalem, bo zydem, bo komuchem itd. Bo spoleczenstwo przestalo byc dla wszystkicj jednakowo przyjazne, epidemia nie wybierala, sprawiedliwie usmiercala bogatych i biednych, madrych i glupich, hetero i homoseksualnych, kazdy czul sie jednakowo niepewnie, nie bylo lepszych i gorszych. Teraz nektorzy uwazaja ze sa.

Gość Larominia
nikt nie głosi nienawiści do gejów w Europie. Głosi się za to w imię gejów poglądy, które mają zniszczyć naszą cywilizację. Podstawą cywilizacji jest polityka demograficzna, a więc rodzina. Polityka progejowska jest nastawiona na zastąpienie rodziny związkiem neutralnym płciowo. Aby zrównać pary hetero z parami homo trzeba głosić pogląð, że posiadanie dzieci to nie jest ważna sprawa, że Europejczyków jest za dużo ... wbrew oczywistemu faktowi, że Europa wymiera , a mnożą się w niej tylko wrodzy jej imigranci muzułmańscy. O to idzie gra w Europie. Stąd w ogóle problem gejów. Środowiska próbują wszystkich wskazujący na szkodliwość ich pomysłow stygmatyzują określeniami faszysci, homofoby itp. wbrew oczywistym faktom. Środowiska te żźądają szacunku dla gejów jednocześnie popierają ekscesy wymierzone w synbolikę i wartości chrześcijański - np. krucyfiks w urynie. Oczywiście muzułman nie zaczepiają bo wiedzą, że to skończyłoby się krwawo. Poza tym chcą wykorzystać islam przeciw chrześcijaństwu. taka jest prawda.

Gość Larominia
współcześni politycy prawicowi usiłują się dogadać ze środowiskami gejowskimi aby zaprzestać wyniszczającej cywilizację sporów, podobnie katolicy. I bardzo dobrze. Kiedy odejdą nienawistni ideolodzy pozostaną rozsądni .. i oby.

Gość antyzboczeniec
to co proponujesz to szczescie ogolu kosztem jednostki, i to nei ma nic z wspolnego z cywilizacja. Cyli ktos kto nei chce miec dzici jest bezwartosciowy dla spoleczenstwa? A co do "propagacji" homoseksualistu to to wielka bzdura! Nie ma czegos takiego, homoseksualista sie rodzi, co najwyzej spoleczenstwo swoja presja moze zmusic taka osobe do zachowan heteroseksualnych, skazujac ja na zycie w nieszczesciu. A dzieci powinno sie rodzic tylko w szczesliwych zwiazkach, ktore ich chca i beda w stanie je wychowac i zapenic przyszlosc. Jakosc przed ilosc.

Gość Larominia
Nie ma szczęścia jednostki poza społeczeństwem. Dlatego kiedyś w wielu społeczeństwach najsroższą karą było wykluczenie ze współnoty. Pisał zresztą już o tym filozof Hobbes uważanego za jednego prekursorów liberalizmu. Musi być równowaga miedzy interesem jednostki i interesem wspólnoty. Kiedyś było ona zachwiana na korzyść wspólnoty ale obecnie jest silnie zachwiana na korzyść jednostki. Dlatego teraz będzie się to powoli odkręcać na Zachodzie. Homoseksualistą człowiek się najprawdopodobniej nie rodzi. Wszystkie wcześniejsze badania wskazujące na genetyczne podłoże homoseksualizmu zostały obalone ... a pikanterii sprawie dodaje fakt, że doniesienia o jakoby genetycznym podłożu homo były wynikiem badań prowadzonych przez naukowców homo. Czy to przypadek, ze dostali wyniki zgodne z oficjalną linią środowisk progejowskich ? Tak naprawdę nie wiadomo jeszcze co jest żródłem homoseksualizmu ale z pewnością udział środowiska jest duży. To co smutne, że środowiska progejowskie usiłują zablokować ze względów politycznych jkakąkolwiek sensowną dykusję ze względów ideologicznych.

Gość kuszciał
niech se te homochłopy zyją w spokoju byle by nie mąciły tyle co tera

Gość Waliuszkin
co was tak margines rodzaju ludzkiego interesuje ? Bo mnie wcale !