Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalkaa

czy sa tu jakies starajace sie o dzidzie?

Polecane posty

Gość bacio80
hej dziewczyny, ale w was zapalo az milo poczytac. ja robie dobra mine ale zaczynam juz podupadac.chyba naprawde zmienie gina, bo po roku staran powinno sie chyba zaczac robic jakies badania? a wy badalyscie hormony? czy najpierw mam wyslac mezusia?

Gość bacio80
dni owulacji znam jak w zegarku, martwi mnie tylko sluz plodny, bo nie mam go zbyt duzo. od tego miesiaca zaczelam mierzyc temperature, zobaczymy. moja szwagierka wlasnie zaszla w ciaze, po dwoch probach!!w dodatku zauwazyla dopiero pod koniec drugiego miesiaca, bo na poczatku miala skapa @.

bacio no ja niestety nie moge ci nic doradzic bo sama jestem malo zorientowana w tych tematach my zaczelismy sie starac dopiero miesiace temu chyodz mam cicha nadzieje ze niebawem bede mogla powiedziec ze staralam sie tylko miesiace

Gość bacio80
dwa miesiace to faktycznie krotko, zycze powodzonka!!!pamietam swoje poczatki, myslalam ze wystarczy znac dni owul, nie przyszlo mi nigdy do glowy ze moze to tyle potrwac. no i prosze stuknal rok. troche nazbieralam informacji na temat tego co pomaga a co przeszkadza. wiesiolek, magnez i wit b6 dla kobietki i witC oraz cynk na poprawienie sily wojownikow. Stosujemy to od miesiaca, zobaczymy z jakim skutkiem. Ponoc ze srodkow przeciwbolowy to tylko paracetamol jest wskazany.Ja znowu cierpie na ciagle bole glowy i szprycowalam sie ibupromem. Po pol roku, moj maz zwrocil mi na to uwage, zaczelam szukac w necie i okazuje sie ze ibuprofen dziala nawet ANTYKONCEPCYJNIE!!!chamuje wydzielanie jakiegos tam hormonu. Takze uwazajcie na te swinstwa.

Gość bacio80
nowiutka, cos mi sie wydaje ze podziele twoj los odnosnie gina. Minal rok, a on, niech pani bedzie cierpliwa!! dlaczego mam byc cierpliwa? chyba pedze zrobic hormony....

masz racje zmieniaj, ja tak zmieniałam przez 4 lata (tyle jestem po ślubie) i żałuję, że dałam się tak zwodzić z tego co czytałam ( i ja tak mam) to pierwsze dostajesz skierowanie na badania hormonalne a następnie zabiorą sie za mężusia jestem umówiona do gina na wtorek z wynikami zobaczymy co powie 15 mam dostać @ a dostanę na pewno bo mężusia odstawiłam (brałam antybiotyk:( natalkaa trzymam kciuki a kysz wstętna @ :)

Gość Gabi_82
czesc dziewczynki:) na szybko przejrzalam Wasze wpisy...oj sporo tego:) ale widze ze brzuszki jeszce nie rosna;) nie moge pisac z Wami tak czesto jakbym chciala:( za duzo pracuje, a w pracy nie mam dostepu do netu. jestem z Łodzi ktos pytal na co biore duphaston- biore z powodu niskiego progesteronu-od roku mam ten problem, a zaczelo sie kiedy po studiach zaczelam prace i schudlam 6kg (ze stresu) teraz staram sie duzo jesc, juz przytylam 5 kg, wiec moze wszystko wroci do normy

czesc dziewczynki ,🖐️ widze ze troche sie tu u nas dyskusja rozwinela :P natalkaa ty to jestes roztrzepaniec a my juz wszystkie trzymalysmy kciuki zeby twoja @ nie przyszla :) myszka24 dziekuje za rade, chetnie wybralabym sie na badanka bo lubie wiedziec na czym stoje , ale jak widze ze dziewczynom po roku staran nie daja skierowania na badania to gdzie ja sie bede pchac jak jeszcze dobrze nie zaczelam sie starac?? w kazdym razie witaminki bede łykac :) Gabi82 milo ze o nas nie zapomnialas :) To ja pytałam o duphaston, zastanawia mnie jakie mialas objawy obnizonego progesteronu ze Ci go przepisal gin?? robiłas badanka hormonalne?? bacio80 witam nowa kolezanka 🖐️ ja tam na twoim miejscu juz dawno zmienilabym gina jakbym widziala ze moj wszystko zlewa, warto poszukac innego bo pewnie sa w tym kraju jeszcze lekarze z powołania (chyba). Ja to bym hormony chciala zrobic juz! W nastepny pon chyba pojde do mojej gin i powiem ze mi pryszcze wyskoczyly do odstawieniu diane i powiem ze to wina hormonow to moze w ten sposob wymusze skierowanie na badanka ;) Jak myslicie??

Gość bacio80
czesc dziewczyny od nastepnego tygodnia biore sie za badanie hormonow!! bo to zejdzie z miesiac, biorac pod uwage ze kazdy sie robi w innej fazie cyklu, to (jesli dobrze zrozumialam) beda ze trzy wizyty.Moj gin jest dobrym fachowcem, wszyscy go chwala, moze i dlatego wie co mowi, kazac mi dac sobie na luz. Ma doswiadczenie. Ale w koncu wrozka nie jest, skad moze wiedziec czy hormony sa w porzadku, albo czy jest wystarczajaca ilosc oddzialow wojownikow? tak to juz jest jak chce sie zaplanowanej ciazy

u mnie pada śnieg :) bacio80 wyczytałam na innym forum, że masz 27 lat pocieszę Cię ja mam skończone we wrześniu 29 chciałabym przed 30stką już mieć swoje maleństwo więc chyba muszę się bardzo starać

Gość bacio80
nowiutka'''''''''''''''''''''nie martw sie, nikt nie mowi, ze z toba musi byc podobnie. moja szwagierka byla w takiej samej sytuacji jak ty.ona jednak najpierw bala sie ciazy i dlatego zwlekala i ciagle mowila wszystkim ze do trzydziestki ma czas. zaszla w ciaze za drugim razem,trzy miesiace przed 30tymi urodzinami, :))) nie znajac dni plodnych, nie biorac zadnych witamin itd. po prostu szczesciara. ale zorientowala sie dopiero pod koniec drugiego miesiaca, kiedy to druga @ nie nadchodzila, bo w pierwszym miesiacu miala skapa@. daj znac co powiedzial gin? zobaczymy, co mi powie moj. ja ide dopiero w nastepnym tygodniu, bo wlasnie nadchodzi wielkimi krokami @. wlasciwie to moj sluz juz mi to zdradza dwa dni przed. zostalam ekspertka.ciekawe jak bedzie z temperatura. Od tego miesiaca mierze codziennie. ponoc przed@ opada, natomiast jesli jestes w ciazy jest jeszcze podwyzszona przez ok 18 dni, dlatego mozna latwo sie zorientowac. choc to znowu tylko teoria. zobaczymy

Gość bacio80
wuzetka''''''''''''''''''''robilas jakies badania?

Gość Koralowa
mam pytanie do Nowiutkiej. Mogłabyś napisać jakie badania hormonalne robiłaś i w którym dniu cyklu. Będę wdzięczna za odpowiedź :)

witam dziewczynki :-) troche mnie tu nie bylo. ale mam doła dziś bo już zaczełam czuć zbliżajaca sie @ :-( chodz kumpela mnie pociesza ze ona tez czuła i nie nadeszla a widze tak w ogole ze mamy nowe koleżanki :-) to bardzo milo dobrze ze tu zajrzalyscie bo niebawem wszystkim tu zaczna 2 kreseczki wyskakiwac :-)

Gość bacio80
koralowa, wiem ze pyanie nie bylo skierowane do mnie, ale mysle, ze moge ci pomoc. jeszcze nie robilam tych badan, ale dosc duzo sie oczytalam, gdyz mam zamiar je zrobic(zobaczymy co powie gin). No wiec: *FSH i LH robi sie pomiedzy 3 a 5 dniem cyklu, *Estradiol w 14 dc, *Progesteron w 20 dc. Dodatkowo prolatyna i testosteron niezaleznie od nia cyklu.

Gość bacio80
natalko''''''''''''''''taz mam taka nadzieje. z tym okresem to tez trzeb byc uwazna, bo mowie ci, ze moja szwagierka w pierwszym miesiacu miala lekka @. tyle ze ona to w ogole wyjatkowym przypadkiem. Przez cala ciaze ani razu nie wymiotowala, tyle tylko ze miala zgage. Ponoc przy dziewczynkach to sie czesto zdarza.

Koralowa robiłam TSH, FT4, prolaktyna, FT3, FSH, LH i estradiol lekarz mówił, zebym zrobiła te badania jeszcze kiedy mam okes 2-3 dzień ja zrobiłam w 4 :)

estradiol można robić na początku u środku cyklu i po owulacji są podane normy do tych trzech faz (jest jeszcze menopauza :) tak jak FSH i LH przynajmniej ja mam tak rozpisane na wynikach zreszta jak dostaniesz skierowanie to lekarz Ci powie kiedy masz isć na badania

Gość Koralowa
bardzo wam dziękuję za odpowiedzi :)

Witajcie dziewczynki 🖐️ długo mnie juz tutaj nie było, ale w koncu namowiłam mojego mezusia na romantyczny wypad za miasto ;) ❤️ widze,ze dołaczyly do nas nowe kolezanki..:) 🌼 rozpisałyscie sie troszku o tych wszystkich badankach, ale to super bo ja w nastepnym tygodniu zamierzam isc do mojej ginekolog po jakies skierowanko na nie. A w ogole to myslicie ze dadza mi tak szybko skierowanie na badanka hormonow?? dopiero 2 miesiace sie staram, ale kiepsko z moja buzka po odstawieniu diane 35 i ostatnio cierpie na bole jajnikow co mi sie wczesniej nie zdazalo wiec moze?? :) Najwyzej sobie zrobie na wlasna reke...

Gość bacio
czy jest tu kto?

helo :-) ja jestem. ale niestety nie moge wam pomoc gdyz sama mam ten sam problem :-( ja jeszcze chce poczekac 2 miesiace jak sie nie uda to tez zamierzam jakies badania. ale tez nie jestem jeszcze obeznana w tych tematach. a czy ktoras z was leczy sie prywatnie?? ja nie wyobrazam sobie isc do mojego panstwowego gina. a kurcze zastanawiam sie ile beda mnie takie badania kosztowaly :-(

Gość bacio
hej dziewczyny:) mysle ze jak na razie mozecie spac spokojnie, w koncu to dopiero pare miesiecy. spokojna glowa, nikt nie powiedzial, ze bedzie pod gorke. ja chodze tylko prywatnie, mam gina-poloznik, ktory jest takze przy porodzie. to wazne, bo zawsze to daje jakies wsparcie. ile kosztuja badania w polsce to nie mam pojecia.

Gość bacio
pewnie nie da wam skierowania tak szybko. przynajmniej moj kazal lykac kwas foliowy i sie nie przejmowac. zrobilam tylko cytologie i usg. na wlasna reke zrobilam hormony tarczycy, bo ona tez moze hamowc zajscie, a ja mam ja czesto spuchnieta. ale wszystko ksiazkowo, okazuje sie ze to na tle nerwowym.

witajcie - pozwólcie, że się wtrącę - za komplet badań hormonalnych /1 cykl zapłaciłam w mojej okolicy 200zł - to tak orientacyjnie:)

voltare komplet badan tzn co sie w tym komplecie znajduje?? w sumie to i tak nie drogo myslalam ze duzo wiecej sobie licza... Jak nakrece dobrze moja ginekolog to mysle ze na prolaktyne bym dostala, w koncu odstawilam tabletki a po nich czesto zdarza sie ze jest podwyzszona, moze jeszcze na jakies androgeny?? Tarczyce badalam 2 lata temu bo bylo podejrzenie ze po mamusi dziedzicze ale jest ok.