Gość jola87 Napisano Listopad 13, 2007 normalna płodność wynosi ona nie więcej niż 20 do 25% oznacza to,że gdybyśmy obserwowali 100 par nie używających środków anty. i odbywających stosunki płciowe to w pierwszym miesiącu obserwacji 20 do 25 kobiet powinno zajść w ciążę na tym poziomie kształtuje się płodność człowieka i nie da się jej zwiększyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bacio80 Napisano Listopad 13, 2007 psychika to podstawa, ale niby jak tu nie myslec skoro trzeba znalezc rozwiazanie. wlanie nadchodzi mi @ i nawet juz nie czuje rozczarowania. mysle(podswiadomie), ze dopoki nie zrobie badan, nic z tego nie wyjdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Listopad 14, 2007 pisac dziewczynki pisac, bo juz na s strone nas wywallilo :( Natalkaa i jak twoja @ dostalas?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 15, 2007 witam witam :-) termin @ mam na 27 listopada tyle ze wzoraj nie wytrzymalam juz i zrobilam test. wyszedl niestety negatywnie :-( wiec przedemną kolejny miesiac :-( a juz mialam nadzieje. zreszta mam ja o miesiac a jak tam troje staranka lusia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 15, 2007 znazy termin mam na 17 listopada :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bacio80 Napisano Listopad 15, 2007 czesc dziewczyny ja dostalam dzisiaj. lecz coz, dla mnie jest to juz norma. Gdybym nie dostala @ to by bylo zaskoczenie!!!! Kurcze, jestem wsciekla, bo musze isc po skierowanie na hormony (nawet jesli je zrobie prywatnie,bo wtedy place tyle co w szpitalu, ale omijam te durne kolejki). Hormony trzeba zrobic do 5 dc, a ja ani w sobote ani w poniedzialek nie mam czasu. zobacze, moze cos wykombinuje. Jak nie, to umowie sie na wizyte do gina. trzymam za was kciuki, ja za pare dni zaczynam starania. ale bylby piekny prezent pod choinke dla mojego mezusia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bacio80 Napisano Listopad 15, 2007 wyobrazam sobie, jak rozpakowuje prezent a tam para malutkich bucikow :))))) Ale pewnie bym nie wytrzymala i powiedzialabym wczesniej. Eh, ale sie rozmarzylam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 15, 2007 witaj bacio to widze ze my w tej samej sytuacji prawie powiem wam ze jeszze 3 miesiace temu bylam pewna ze uda mi sie zrobic wszystkim prezent pod choinke :-( ale oraz bardziej w to watpie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bacio80 Napisano Listopad 15, 2007 no nic. jak juz sie uda to chyba zjem z radosci to dzieciatko. nie moge uwierzyc, ze bylam taka naiwna, myslac ze to takie proste. CHOLERRRRRAAAA!!!!! pomyslec, ze sa dziewczyny co i za pierwszym razem zachodza, boze nie wiedza co traca!!:))) nie ma co narzekac, tylko brac sie do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 15, 2007 masz racje tyle ze moj cykl trwa 35 dni a dopiero w sobote dostane @ dni plodne beda za ok. 20 dni :-( :-( :-( tyle czekania jak zazdroszcze dziewczyna ktore maja kroiutkie cykle od tego czekania mozna zwariowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Listopad 15, 2007 Czesc dziewczynki U mnie staranka starankami , ale roboty mam w pracy tak duzo, ze nie mam nawet czasu pomyslec czy udalo sie w tym miesiacu czy nie, w sumie to chyba dobrze, bo mowia, ze im wiecej sie mysli sie o ciazy tym trudniej w nia zajsc, wiec zobaczymy ;)a w srode ide do gina moze dostane skierowanie na te hormony, w kazdym razie zbadam chociaz jajniki bo BOLĄ!!! A tymczasem czekam na @ na 26 ta cholere przewiduje, ale przez tabsy mam tak rozregulowany cykl ze zobaczymy, w kazdym razie jak cos to wlasnie 26 zrobie test. Natalkaa a ten test to robilas z porannego moczu?? jak nie dostaniesz 17 to zrob wtedy jeszcze jeden, ja w kazdym razie trzymam kciuki i pamietaj, ze jesli @ przyjdzie to po umowilysmy sie na mierzenie tempki :) bacio80 rzeczywiscie to bylby wspanialy prezent pod choinke wiadomosc o dzidziusiu, zobaczymy moze nam sie uda :P Trzymajcie sie dziewczynki i sorrki ze tyle wam tu nabazgrałam , gaduła ze mnie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Listopad 15, 2007 czesc dziewczynki u mnie staranka starankami, ale roboty mam tyle w pracy ze nie mam nawet czasu myslec czy w tym miesiacu sie udalo czy nie, zreszta moze to i dobrze, bo podobno im wiecej sie o ciazy mysli tym trudniej w nia zajsc, wiec nie mysle :P A tymczasem czekam na ta cholere @ ! spodziewm sie jej na 26, ale zobaczymy, bo po odstawieniu tabsow mam tak rozregulowany cykl, ze wszystkiego mozna sie spodziewac. W srode ide do gina moze dostane skierowanie na badanka hormonow a jak nie to chociaz moje jajniki obejrzy bo BOLĄ!!! natalkaa a robilas test z porannego moczu?? jak nie przyjdzie @ 26 to powtorz tylko rano, ja jakby co to nadal trzymam kciuki. A jesli w tym miesiacu sie nie uda to pamietaj ze umowilysmy sie na mierzenie tempki nie?? ;) bacio80 masz racje takie 2 kreseczki na tescie to bylby chyba moj wymarzony prezent choinkowy, oby nam sie wszystkim udało... Trzymajcie sie dziewczynki i sorrki ze tyle wam tu nabazgrałam , gaduła ze mnie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bacio80 Napisano Listopad 16, 2007 lusia''''''''''''''''''jak bedziesz wiedziala co z jajnikami, to daj znac. mnie przez jakies dwa, trzy mieisace cmily, tzn raz jeden innym razem drugi (choc przewaznie prawy). Mialam juz isc do gina, ale w miedzy czasie zaczelam brac wiesiolka. I dostalam jednodniowe krwawienie w trakcie cyklu(10dc), z kawalkami blony jak przy okresie.I dziwne, ale od tamtej pory juz mnie nie bola. Nie znam sie na tym, ale najwidoczniej cos sie uregulowalo. Zastanawialam sie nawet czy to nie bylo poronienie, bo przy tym caly ranek wymiotowaloam (6razy!!!) i mialam niesamowity bol glowy. Ale pewnie to zbieg okolicznosci, a krwawienie bylo okoloowulacyjne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 16, 2007 witam kobitki wiecie co ja mam tak raz na dwa miesiace ze bola mnie jajniki i tez nie wiem czym to jest spowodowane bacio a bylas z tym u lekarza bo to dziwne? a test to ja wiem ze troche za wczesnie zrobilam ale nie moglam juz wytrzymac oby jutrzejszy dzien nie przyniosl @ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Listopad 16, 2007 Ale ja nigdy nie mialam problemow z jajnikami! Jak bralam tabletki to oczywiste, ale nawet zanim zaczelam brac to nigdy nie mialam tego typu dolegliwosci, ba, ja chyba nawet nie wiedzialam gdzie wlasciwie mam te jajniki, bo nigdy ich nie odczuwalam :):):):) Niektore dziewczyny czuja klucie w jajnikach podczas owulacji lub miesiaczki, ale to nie to, bo mnie bola codziennie, na ogol wieczorkami :( Zreszta w srode wszystko wam napisze po wizycie u mojej ginekolog ok? :P Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Listopad 17, 2007 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowiutka30 0 Napisano Listopad 17, 2007 cześć dziewczyny w końcu się wygramoliłam z łóżka, dostałam spóźnioną @ jakoś fatalnie się czuję :( byłam we wtorek u ginekologa przepisał mi bromergon na obniżenie prolaktyny 27 idę na usg trzymajcie sie ciepło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 17, 2007 witam ja podobnie jak ty nowiutka nie jestem w dobrym nastroju dzis. niestety znow dostalam @ a co do mierzenia temperaturki lusia to ja wlasnie kupilam sobie na allegro termometr owulacyjny właśnie zastanawiam sie nad kupnem testow owulacyjnych. tyle ze nie wiem ile mam wziac ich 15 czy 20. kurcze ja mam dlugie cykle i kompletnie nie mam pojeia kiedy mam owulacje :-( najwyzej zostana na przyszly miesiac albo komus oddam no nic trzeba teraz powaznie zabrac sie do pracy. zostal mi ostatni miesiac do swiat. a tak bym chciala wszystkim a szczegolnie sobie zrobic niespodzianke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 18, 2007 oj cos dziewczynki żadko tu bywacie we mnie jakby dzisiaj nadzieja wstąpiła na nowo kupiłam sobie 20 sztuk testow owulacyjnych (mam tylko nadzieje ze mnie nie zawioda) jak tylko dostane termometr zaczynam mierzyc temperaturke :-) trzeba sie zabrac teraz ostro do roboty jejciu mam nadzieje ze to bedzie ten moj miesiac :-) i tego tez wam życze Ale ciesze sie że to forum istnieje. Jakoś z wami czuje się rażniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Listopad 18, 2007 natalkaa mi tez razniej z wami, jest sie komu wygadac Ja dzis sobie tez kupilam termometr owulacyjny tyle ze z apteki i powiem ci, ze dalam za niego tylko 6 zl takze jestem mile zaskoczona cena :) a z testami to jeszcze ze 2 m-ce poczekam, jak mnie zmeczy mierzenie tempki :P Kurcze chyba chora bede, tak mi dzis jakos raz zimno raz cieplo...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 18, 2007 no cos ty 6 zl? to ja kupilam na allegro za 7,50 + przesyłka!!!!!!!! chyba sie tak nauczylam juz ze na allegro zawsze jest taniej a jednak niekoniecznie tak jest jak sie okazuje no ja postanowilam sprobowac z tymi testami ale powiem ci lusia ze nawet spodobala mi sie ta stronka http://forum.28dni.pl w miare przejrzyscie to wszystko wyglada wyprobuj sobie chodz przez 1 miesiac (teraz musze stwierdzic ze warto) a jak ci sie skonczy okres to znow sie zarejestroj (wazne azeby wszysto to przepisac na papier zeby nie ziknelo) :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 18, 2007 chora :-( oj to niedobrze ja bylam w zeszlym miesiacu. chodz o dziwo okres dostalam prawidłowo. takze chyba wiekszych zmian choroba po sobie nie pozostawila wiec zdrowka lusia przede wszystkim dla ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Listopad 18, 2007 Noo dokładnie 6,36 za niego zaplacilam, tez sie zdziwilam bo widzialam te na allegro za 7,50 ale poszlam do apteki z mysla ze wole zaplacic wiecej niz czekac az przyjdzie z allegro, zwlaszcza ze w nastepny pon spodziewam sie @ i balam sie ze nie zdazy dojsc, a tu taka mila niespodzianka, jeszcze zaoszczedzilam :P Napisz mi jak sie sprawuja te testy owulacyjne bo tez jestem ich bardzo ciekawa. a z @ to zawsze jest na odwrot! wredna cholera, jak ma nie przyjsc to zjawi sie zawsze, nawet przed czasem i nawet przeziebienie jej nie powstrzyma Moja ma przyjsc w nastepny pon, choc oczywiscie wolalabym zeby w ogole nie przyszla :P Czekam do srody na wizyte u gina to zobaczymy co tam z tymi moimi jajnikami sie dzieje... Dziekuje natalkaa, ja tobie rowniez zycze duzo zdrowka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowiutka30 0 Napisano Listopad 19, 2007 nie wiedziałm, że jest termometr owulacyjny, ja zawsze używałam zwykłego :O czym się rózni owulacyjny od zwykłego ? Lusia życzę zdrówka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bacio80 Napisano Listopad 19, 2007 hej dziewczynyy:)))) No wlasnie, czym sie rozni?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bacio80 Napisano Listopad 19, 2007 Co do badania temperatury, to zbil mi sie termometr, ale to fajna sprawa. Przede wszystkim, jesli komus opada tempka przed @,w ten sposob wiesz na czym stoisz. Ale mi na przyklad opada dopiero po @[cz tez w trakcie]. Wiec nie moge przewidziec czy to fasolka, czy @. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bacio80 Napisano Listopad 19, 2007 Co do badania temperatury, to zbil mi sie termometr, ale to fajna sprawa. Przede wszystkim, jesli komus opada tempka przed @,w ten sposob wiesz na czym stoisz. Ale mi na przyklad opada dopiero po @[cz tez w trakcie]. Wiec nie moge przewidziec czy to fasolka, czy @. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natalkaa 0 Napisano Listopad 19, 2007 witam :-) termometr owulacyjny jest dokladniejszy niz ten normalny. jest wydluzona dlugosc dzialki. takze umozliwia odczy temperatur z dokładnością do 0.05 stopni C ja juz dostalam dzis termomert. takze od jutra zaczynam mierzyc :-) tylko troche ciazko z tym wstawaniem bedzie. trzeba bedzie budzik nastawic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia1983 0 Napisano Listopad 20, 2007 Czesc dziewczynki dziekuje nowiutka a zyczenie mi zdrowka, juz lepiej sie czuje :) Natalkaa jak tam dzis po pierwszym mierzeniu tempki? udalo ci sie wstac? Zycze ci duuuuzo wytwalosci i wspanialych wykresow! Dziewczynki a termometr owulacyjny moze znacie pod nazwa lekarski?? to ten sam i na prawde jest o wiele dokladniejszy. Pozdrawiam was wszystkie. Trzymajcie za mnie jutro kciuki, bo ide w koncu do ginekologa z janikami, jak wroce to napisze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowiutka30 0 Napisano Listopad 21, 2007 cześć chyba dołącze do Was i znowu zacznę mierzyć temp zaczełam brac bromek i jestem pełna nadziei, że tym razem się uda :) (bardzo spodobał mi się Wasz pomysł z tym prezentem pod choinkę Lusia trzymam kciuki i czekamy na wiesci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach