Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalkaa

czy sa tu jakies starajace sie o dzidzie?

Polecane posty

no i nie mam okresu i tempka od 3 tygodni wysoka :) No i więcej objawów bym nie chciała, bo mdłości ani wymioty nie ułatwiłyby mi życia

no co ty powiesz :-) moja kumpela też jest w ciąży i boi się wyjść z domu bo stale wymioty :-/ też mam nadzieje że mnie to minie :-)

wymioty to chyba najgorszy objaw ciąży, no bo jak tu wyjść do pracy, skoro ciągle się wymiotuje. Mam nadzieję że mnie też one bedą omijać.

hej. Mirabelka ciesze sie ze 3 test wyszedl pozytywny.Tu juz nie mozna mowic o braku ciazy.Mnie jeszcze zostalo 7 dni do testowanka.Narazie nie mam zadnych objawow ani na @ ani na ciaze:) Pozdrawiam dziewczynki.Oby ten tydzien sie juz skonczyl.

Czy ktoras z dziewczyn moze zrobic podsumownie naszego topiku na dzien dzisiejszy.Poniewaz jestem tu krotko nie jestem w stanie zrobic go dokladnie.A chcialabym poznac blizej dziewczyny, ktore sie dopiero staraja i te ktore szczesliwie beda mamusiami.

no cóż, jak na razie jestem ja, Lusia, Natalka i ty - Maju. Mi się udało zajść w ciaże w 3 cyklu starań. Nie wiem dokładnie, ale wydaje mi się że pozostałe dziewczyny dopiero zaczęły się starać i mierzyć temperaturkę :). Podejrzewam że drugą z kolei która będzie tesować będziesz ty - już za 7 dni, a więc trzymamy kciuki.

Więc: Nick Wiek Cykl starań Ostatnia @ Ciąża Mirabelka 25 3 - 3/4 tydz :) Lusia Natalka Maja 22 1 16.11 ? Dziewczyny uzupełnijcie:)

Nick Wiek Cykl starań Ostatnia @ Ciąża Mirabelka 25 3 26 październik 3 tydz. Lusia Natalka Maja 22 1 16.11 ?

:-) no nareszcie znów coś sie z forum działo ze nie moglam wejsc ja mam tak: 23 3 17.11 :-)

Nick Wiek Cykl starań Ostatnia @ Ciąża Mirabelka 25 3 26.10 3 tydz. Lusia 23 3 17.11 Natalka Maja 22 1 16.11 ? Lusia pozwoliłam sobie uzupełnić twoje dane w tabelce

Ale sie zakrecilam.Wychodzi na to ze ja, Lusia i Natalka jestesmy o jednym czasie:).Więc: Nick------------Wiek----------Cykl staran--------Ostatnia@---------Ciąża Mirabelka------25---------------3--------------------26.10--------------3 tydz:) Lusia-----------23---------------3--------------------17.11---------------? Natalka--------23---------------3--------------------17.11---------------? Maja-----------22---------------1--------------------16.11---------------? Ale sie dobralysmy:)Mam nadzieje ze wszystkie wkroce razem zaciazymy:)

no podobne :-) tyle tylko ze moj cykl trwa 35 dni :-( a wiec do testowanka mi jeszcze troszeczke zostało Maja a czy ty też miezrzysz temperature??

Nick------------Wiek----------Cykl staran--------Ostatnia@---------Ciąża Mirabelka------25---------------3--------------------26. 10--------------3 tydz Lusia Natalka--------23---------------3--------------------17. 11---------------? Maja-----------22---------------1--------------------16. 11---------------? W poprzednich tabelkach była pomyłka. Lusia nie podała nam jeszcze swoich danych, więc czekamy :)

Ok.Sorki za pomylke.Ja Natalko staram sie dopiero pierwszy miesiac o dzidzie i narazie stwierdzilam ze bedzie bez mierzenia temperatury ale monitorowalam swoj sluz.Robilam to juz od bardzo dawna dlatego mniej wiecej potrafie okreslic swoje plodne dni.Jezeli nie uda sie za kolejnym razem to moze zdecyduje sie na mierzenie temperatury.

Nio to ja dziewczyny jestem jeszcze do tylu z ta temperatura.Jezeli w srodku mojego cyklu bedzie najwyzsza to oznacza jajeczkowanie? Wiem bardzo ogolnie o tej metodzie.Moze przyblizycie mi jej dzialanie.

Mirabelka ja mam takie temperatury: 36,4 36,33 36,5 36,3 tu i w poprzednim dniu mnie bolaly jajniki wiec byla chyba owulacja 36,6 36,62 36,7 36,72 36,8 36,8 36,8 36,8 nie zabardzo sie na tym znam ale chyba mam 8 dzien podwyzszonej

ja też za bardzo się nie znam, ale podstawy znam. Masz rację Natalka, od 8 dni masz podwyższoną, więc jak utrzyma się jeszcze przez 10 dni to rób teścik :). Maja temperatury są niskie w 1 fazie przed owulacją, po owu albo w trakcie jej wzrastają i jak się utrzymują przez 18 dni to można podejrzewać ciąże. Ja robiłam test w 15 dniu podwyższonej i już wyszła blada kreseczka.

mirabelko czy to moze oznaczac ze natalce sie udało?Ma ladna wysoka temperature od kilku dni.To polega na tym ze codziennie mierze temperature?W jakich porach(rano czy wieczorem) i jakim termometrem najlepiej (elektroniczny czy rteciowy)?Sorki za takie glupie pytania ale widze ze wasze doswiadczenie jest wieksze:)

ja mierze tempke zwykłym termometrem rtęciowym i koniecznie trzeba mierzyć rano przed wstaniem z łóżka mniej więcej o tej samej porze. Termometr kładź blisko siebie byś nie musiała po niego wstawać. Ja mierzę w pochwie przez ok 7 minut, co dzień rano o 5.30. Najlepiej mierzyć nie później niż do 8 rano. A co do Natalki to nie zapeszajmy, jak temp się utrzyma dłużej niż 16 -1 7 dni to można po cichutku coś gdybać

ja polecam termometr rtęciowy - koniecznie owulacyjne gdyz jest bardzo dokladny chyba ze elektroniczny też moze byc. Ale jakis lepszy bo te zwykle to czesto swiruja a temperatura musi sie utrzymywac ok16 dni zeby podejrzewac ciaze temperature musisz mierzyc zawsze rano przed wstaniem z łużka i o tej samej lub mocno zblizonej godzienie od poczatku cyklu ale nie koniecznie od 1 dnia

dziekuje wam za informacje. jezeli nie wyjdzie mi przez najblizszy czas to zdecyduje sie na wasza metode.Nie wiem czy pamietacie ale koncze wlasnie brac luteine poniewaz nie dostalam w zeszlym miesiacu okresu.Dlatego mysle ze w tym miesiace nie uda sie mi jeszcze zajsc w ciaze.Biore od 15 dc do 27 dc i mam nadzieje ze za tydzien nie dostane okresu ale wiecie z jakiego powodu:)

dziewczyny ja się już dziś żegnam, jeszcze tylko jutro 8 godzin w pracy i bede znała wyniki bety. Wg moich oblicze jestem w 3 tygodniu no ale się okaże