Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madlen85

Po aborcji

Polecane posty

Gość Madlen85
głupia dysusja. Jak bedziesz miał/miała cos sensownego do napisania to zapraszam

Gość pluplu
tak to juz twoja natura dawac dupy komu wlezie i usuwac no cóz

Gość bbbaaz
malen ale czego sie boisz? masz goraczke? masz kontakt z lekarzem bo pewnie do byle ktorego isc teraz nie mozesz (chyba ze aborcja byla legalna)

Gość Jakimos
Nie usunełam ciaży dla zabawy. Nie potrzebuje sie tu wam tłumaczyc. To było straszne przezycie i poniosłam juz swoja karę. Madlen ja jestem teraz po pierwszej miesiaczce i z antykoncepcja poczekam na drugi okres. Teraz niech sie wszystko unormuje. Krwawiłam tak około tygodnia , potem spokój, tylko lekkie brudzenie, gdzies po 2,5 tyg. zaczęłam wiecej krwawic-myslałam,ze to okres ale to było jakies nie wiem co. Dopiero po miesiacu dostałam okres,, który uwazam za normalny. Przy nasttepnym rozpoczne antykoncepcje. Jestem wsciekła bo po tabletach tyje. Przestałam brac, troche spadłam z wagi i teraz znowu bede musiała to swinstwo brac. A tak w ogóle to nie byłam na zadnej kontroli u lekarza, miałam jakiegos stracha. Lekarz zobaczy,ze jestes po skrobance. Nie chcialam pytań. Teraz juz odżyłam. Ide do ginekologa. Ale mam nadzieje ,ze jest wszuystko ok, bonic mi nie dolega.

Gość a ja napisze zupełnie poważnie
Akurat, tępaku, tabletki antykoncepcyjne mają to do siebie, że u około 30% ich skuteczność jest ograniczona. NIe jesteś ginekologiem, więc pewnie niewiele o tym wiesz. Czytaj dalej Naj i uważaj się za eksperta🖐️

Madlen85 najlepiej idź do lekarza. Chcialas sie tu czego konkretnego dowiedziec a tu nic tylko kłótnie. Pozdrawiam

Gość pluplu
albo spytaj tego kochasia co ci dzieciątko zorbił on twoja cipke zna najlepiej

Gość Madlen85
Lekarz ktory mi to zrobił przyjmuje ponad 200km od mojej miejscowosci . Dzowniłam do niego mówil ze jest wszystko oke. Zaraz po zabiegu mowil ze bede przez kilka dni krwawic, plamic a nic z tych rzeczy nie było. Myśle ze przez krwawienie organizm sie w jakims stopniu oczyszcza

Gość Jakimos
Mozna isc do innego lekarza. Kobieta w naszym prawie nie jest skazywana za skrobanke tylko lekarz. Mozna powiedzieć,ze miałas skrobanke w jakis panstwie np anglii gdzie usuwanie jest legalne. Albo powiedziec ,ze sie poroniło i robili ci wyłeżeczkowanie po poronieniu w gabinecie prywatnym w innnym miescie. Alez konspiracja. Ja poprostu powiem,ze usunełam i tyle. Nie bede sie tłumaczyc.

Gość bbbaaz
ale czy masz goraczke musisz na to uwazac bo goraczka moze byc oznaka sepsy

Gość pluplu
jutro umrzesz i po problemie

Gość Jakimos
Powinnas sie oczyscic. Mi leciało malutko ale zawsze cos. Jeżeli dobrze sie czujesz to spoko ale zebys czasami nie dostała jakiegos stanu zapalnego. Ja na twoim miejscu chyba bym poszła do lekarza

Gość Jakimos
pluplu kretynko, aż brakuje słow

Gość Madlen85
wiem ze moge isc spokojnie do lekarza. Tylko po tym zabiegu jakos sie boje . zabieg był strasznie bolesny. Sa rozne organizmy i wiem ze kazdy moze to przechodzic inaczej chciałam zapytac ,, moze któras z Was miala tak jak ja. >>>Jakimos Gdzie miałas zabieg?

Gość Madlen85
chyba ze mnie tak oczyscili ze juz nie ma co sie wyczyszczac .

Gość pluplu
a mózg tez ci wyczyscili

Gość pluplu
Jakimos sama jestes beznadziejnym głupim stworem

Gość bbbaaz
madlen ja sie na skrobankach kompletnie nie znam ale znam przypadki zagrozen sprsa po skrobaniu lozyska po naturalnych porodach z tym nie ma zartow -jak zakazenie wejdzie w ostry stan minuty dziela cie od smierci lakarz 200km od ciebie nic ci nie pomoze poszlabym na twoim miejscu do ginekologa

Gość Jakimos
Ja miałam zabieg u starego lekarza. Warunki okropne,sprzet jak z lat 70. Syf okropny. Typowa rzeźnia. Facet podał mi tylko zastrzyk przeciwbólowy i myślałam,ze bede na głos wrzeszczec tak bolało. Czy tobie na początku zabiegu tez wlewał cos takiego co parzyło jak wrzatek.

Gość Madlen85
goraczki nie mam ; ]

Gość Jakimos
który byłaś tydzień

W ktorym tygodniu usunelas ciaze i czy miałas jakies objawy ciazy - poza testem? Gdzie znalazłas takiego lekarza. Pisze bo tez mam taki problem...

Gość Jakimos
wszystko czułam, koszmar , okropnie bolałao

Gość Sylwia__--
ja się nie znam, nigdy tego nie robiłam i nie planuję (ale nigdy nie mów nigdy to moje motto). Ale uważam, że powinnaś dłużej krwawić, masz rację, że przez to organizm się oczyszcza (macica). po porodzie krwawi isę do 6 tygodni, więc po aborcji/poronieniu chyba te ż "wypadałoby" krwawić kilka dni. p.s. mam kochanego synka, ale mimo to że mam dziecko, nie oceniam Cię.

Gość cierp ciało
coś chciało. EGOISTKI!!! Dziecko czuło sie znacznie gorzej

Gość Madlen85
Tydzien 7 . Warunkii niezłe Prywatny gabinet w centrum miasta. Na poczatku dostłam tabletke na powiekszenie szyjki macicy, po ok 1,5 godz był zabieg Wyłam strasznie myslałam ze mi brzuch rozerwie....

Gość Jakimos
Ja akurat wiedziałam,który lekarz w moim miescie usuwa, bo ten lekarz ma z 80 lat i to juz historia w naszym miescie. Ale jak jestes na poczatku do 9 tyg miożesz spróbować tabletkami - w wyszukiwarce wpisz aboracja i szukaj. Albo otwórz gazeta np wyborczą i szukaj a ogłoszeniachantykoncepcja tanio lub dyskretnie i takie tam

Gość Madlen85
Znajoma znajomej u niego usuwała, wszystko jest oke ale wiadomo kazdy organizm jest inny. U mnie podobno był to dosyc skomplikowany zabieg ze wzgledu na moja budowe

Gość Jakimos
No to madlen sie ciesz, ja nie dostałam zadnej tabletki. Facet wszystko narzedziami rozwierał. Potem jeszcze nie uprzatnął miski z płodem i wszystko widziałam co ze mnie wyjął. Byłam pełne 3 miesiace w ciaży 13 tydzień.