Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oytajaca bo nie wieeem

obicinacie koncowke i poczatek z banana? bo ja cale zycie a moja kol zdziwona

Polecane posty

moja mama i wszyscy w rodzinie tak robia ...

Gość kicurkaaaa
Ja tez obcinam od zawsze,ale tylko ze strony tej od góry.Nie od ogonka :-)

Gość vsfvsfv
nie nie chce mi się nie jem tylko czubka (tego nie przy ogonku) bo bywa szkodliwy dla zdrowia (u mnie w rodzinie kiedyś się obcinało oba końce)

Ponoć to jedna z najbardziej trwałych plotek z tymi robakami... Ale jako że gdy byłem dzieciakiem, obcinało się końcówki - to robię tak do dziś, zupełnie bezrefleksyjnie

to pewnie te robale sa w calym bananie szczegolnie w takim przejrzalym:o

O, w przejrzałym to tak! Raz goniłem taką glizdę po całym domu, na szczęście idiotka w pewnym momencie uznała, że mikrofala to doskonała kryjówka :classic_cool:

No tak... glizda gliździe nierówna. Mój kolega z pracy raz trafił na bardzo inteligentną. Nauczył ją mówić w sanskrycie a wieczorami grywał z nią w warcaby. Tak się do niej przywiązał, że aż żona zagroziła rozwodem. Gość opowiadał, że nie chciał przeginać i pewnego ranka wygnał ją z chaty. :classic_cool: PS. Żonę, oczywiście :classic_cool:

Gość ergre
Ja wiedziełam że ktoś to w końcu powie i dopiero się zacznie... Ale jeśli przestanę szyć i ubierać glisty w te ubranka maskujące to zbankrutuję. Z samych pokrowców na kupy trawnikowe nie wyżyję.

Gość SĄ TAM TYLKO LABLIE
mój dzieciak je złapał...nie wim czy od banana czy nie ale pediatra....(!!), tak tak pediatra - powiedziała że to bardzo prawdopodobne....Bananów, już nie jemy,,minęło 1,5 roku, a tego skurwysyństwa (lamblii) dalej nie możemy wytępić (3 serie antybiotyków nie pomogły...)

Gość SĄ TAM TYLKO LABLIE
....ale serio .. w zbyt dojrzałych bananach i w końcówkach sa lamblie, ale nie martwcie sie bo normalny organizm je strawi pokona i wydali...tylko taki bardzo osłabiony (np. jak mój dzieciak) może mieć pecha...

Gość SĄ TAM TYLKO LABLIE
ps. i to nie kit.... ps. smacznego :-((

ja nie myje bo najczesciej lubie banana prosto z ziemi, czuje wtedy prawdziwy smak banana wprost jakbym dostala go od polskiego rolnika ze wsi :)

najbardziej lubi obieranie ze skorki, a co do tego ssania to owszem, lubi kiedy staram sie objac calego naraz:P ale przeciez dobrze wiemy ze to nigdy nie wychodzi, wiec musimy sie postarac skonczyc na dwoch, trzech glebszych:classic_cool: :P:P