Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elżunia panna

jak to zrobic

Polecane posty

Gość elżunia panna

otóż mamy taka sytuacje mamy trójke dzieci 12 lat i dwie dziewczynkli po 8 lat i to one w przyszłym roku idą do komunii nie mamy sluby w zwiazku z tym ksiądz powiedział że jesli sie nie pobierzemy to dziewczynki nie przystapia do komunii w zwiazku z tym pobieramy sie i moje pytabnie jak to zrobic no wiecie trójka dzieci i nie mamy pieniedzy,jak się ubrac czy wypada prosic w takiej sytuacji kogoś do domu na obiad?

Prosic wypada. Zawsze mozna zrobic baaaardzo kameralne spotkanie z rodzicami i rodzenstwem. Jakby nie bylo wziecie slubu (w kazdym wieku) to wazna uroczystosc.

Gość elzunia panna
nie dodałam że pochodzę z licznej rodziny mam czwórke rodzenstwa gdybym chciał prosic tylko rodziców rodzenstwo i ich dzieci to bedzie ponad 20 osób nawet nie mam tyle miejsca w domu żeby wszyscy usiedli przy stole

Gość tak po krótce
to zparos TYLKO swiadków i rodziców myślę, ze rodzenstwo powinno zrozumiec Wasza sytuacje

Gość elzunia panna
troche głupio ale co mam zrobic poradzcie jak sie ubrać

Gość mała frania
ja zaprosiłabym rodziców i świadków zamówić małą salke w lokalu a ubrac sie powinnas skromnie nie pamiętam ale tutaj na forum dziewczyny pokazywały suknie ślubna białe ale krótsze były piękne

a po co dzieci ida do komunii, jesli Wy nie jestescie praktykujacy i nie macie slubu koscielnego? Ja na pewno nie biore koscielnego i nie bede dzieci swoich do komunii wysylac, tylko dlatego ze inne dzieci ze szkoly beda miec biale sukienki i rower w prezencie :-S

Gość to zależy od księdza
moja kuzynka ma tylko cywilny i nie miała nigdy żadnego problemu dzieci były u komuni jest prektykujaca oczywiscie w miare księdza puszczają po koledzie porozmawiaj moze z innym księdzem

Gość kilimandas
pogadaj z swoim facetem