Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosik cosik

DZIEWCZYNY MNIE ZOSTAWIAJĄ BO SŁUCHAM TEJ MUZYKI...

Polecane posty

Gość ktosik cosik

mam 22 lata wyglądam że tak powiem modnie ? normalnie ? nie jestem metalem, słucham muzyki każdej dużo elektroniki ale kocham BLACK METAL i najwięcej tego słucham w domu... i tu jest problem zawsze jak już jestem z dziewczyną na etapie bliższym i jej puszcze co lubie to sie zrażają....dobra mają tam wokal jakby kogos obierali ze skóry, teksty są niekiety satanistyczne itd. ale kocham tą muzyke. czekam na odpowiedź na pytanie czy: na swojej drodze miałem "głupie laski" ? :/

Gość fadgg
dlaczego kochasz taka muzyke? co cie w niej tak fascynuje? pytam z czystej ciekawosci.. zawsze sie nad tym zastanawialam

znam sie na muzyce, i jak to slysze potrafie rozłożyć to co dla ciebie bylo by wyciem i nieładem na pojedyncze dzwięki i kompozycje, delektuje się tym, a pozatym jest tam przekaz......ale to inna bajka i napewno nie tu :D

Gość taki jeden gosc skads
facet---no nie rozsmieszaj mnie:"teksty maja niekiedy satanistyczne"..... Nie tylko teksty---koles.Slyszales cos wiecej o tych kolesiach ktorych "muzyke"tak uwielbiasz?.....

Gość ktosik cosik
jak chcesz gadac o tym to zaloz swoj topic, ten jest o czym innym, a troche wiem bo siedze w tym od paru dobrych lat i co roku na WACKEN jezdze

bocian---ty piszesz te teksty serio---tzn,ze znasz sie na muzyce?

Gość fadgg
no przekaz swoją droga, w to nie watpie.. ale jakos mam inne wyobrazenie o muzyce.. i nie potrafie sie delektowac tym 'wyciem'

a mnie sie czepiają bo jestem emo. Mi by to nie przeszkadzało że słuchasz black metalu :classic_cool:

Gość ktosik cosik
emo ?

skoro twierdzisz,ze ja pisze nie na temat--to dlaczego sam piszesz o satanizmie?....Dobrze wiesz o tym,ze oni sa satanistami.Dlatego cie tak to wkurza.....Drugi smieszny koles ktory twierdzi a jakze ze sie zna na muzyce(tak jak ty...)widzi w black metalu.....artyzm.No coz,jest to tak,jakby ktos widzial artyzm w ....disco polo....To mniej wiecej ten sam poziom.U satanistow jest tylko glosniej i szybciej....To taka z grubsza roznica.

taki jeden gosc skads a ty co wiesz cos o tych czarnych duszach ?:D

uhum takie jest twoje zdanie... czyli gowno wiesz :D i nawet nie chce mi sie tlumaczyc

tak-wiem--bocianie.To sa satanisci.Wiekszosc z nich odprawia ryrualy satanistyczne nad wszystkimi swoimi wydawnictwami.Chodzi o to,zeby sluchacze byli wciagani w krag satanistow.Poza tym---no nie wiem czy ktos z was"znawcow"muzyki wie jak ci ,powiedzmy wokalisci dochodza do takiego glosu.Ma on z zalozenia kojarzyc sie z szatanem.Ale jak oni do niego dochodza?Wie ktos ze "znawcow"?

no pewno--bocian.Ja gowno wiem,podobnie jak inni ktorzy mowia ci prawde.Ty natomiast jestes oswiecony"prawda"prosto od ktoregos z satanistow.To ci dopiero zagadka.No nie?Dla zagmatwania twoich dwoch splotow mozgowych dodam,ze szatan nazywany jest przez samego Chrystusa Ojcem klamstwa....Reszte dopowiedz sobie sam....

ty jestes kurwa nienormalny ! wystraszylem sie ciebie bardziej niz niektorych okladek ! wokal jak szatan ma moze twoja stara pacanie, oni w kazym badz razie jak glowne kapele jak MAYHEM DIMMU BORGIR MARDUK, biora lekcje operowe zeby ich gardlo pociagnelo taką tonacje ty kościelny patafianie ! a po drugie nie każdy jest satanistom ty RYDZOWY IGNORANCIE jak już to ATEISTĄ i do tego głównie sie sprowadzają teksty by wierzyć w siebie a nie w obłude i kłamstwo ogółu. Jesteś poniżej kreski, dlatego nie będe kontynuować z tobą rozmowy ślepa krowko z klapkami na oczach

bocian---przeczytaj teraz to,co napisales do mnie.A teraz odpowiedz mi:czy chcialbys przeczytac takie obelgi pod swoim adresem? A teraz cie oswiece:przelacznik w mikrofonie,ktory przelacza na specjalny filtr....A teraz wybierz jedna z obelg napisanych pod moim adresem---dla siebie---prostaku..."znawco"muzyki...

Gość
:D ja słuchałam black metalu w liceum i lulał mnie do snu skutecznie :P taaaaa wg kościołowych wydawnictw nawet zwykłe zespoły rockowe poświęcają swoje albumy szatanowi na czarnej mszy przed wydaniem ich :P ok, dobra, przekaz podprogowy bla bla itd. i co za tym idzie?

ty powiedz mi jak można wogóle zabierać zdanie i pleść takie śmieszne herezje na miare radia maryja nieznając kompletnie tematu ! ty go totalnie nie znasz a sie tak mądrujesz, to mnie wkurwilo..... bo jak sie kluce juz o cos to jestem pewny ze tego tematu chociarz dotknalem a nie pierdole trzy po trzy i sie ośmieszam

kuraiko-ty moze sie nie wypowiadaj.Jestes co prawda nauczycielka,ale na rozne tematy wiesz ciut jakby malo.Poczytaj moze troche to sie dowiesz czegos .....

Gość
no właśnie czytałam wydawnictwa katolickie na ten temat... i dlatego też się pytam CIEBIE o więcej. jak mogło na mnie wpłynąć słuchanie takiej muzyki? zwłaszcza że obecnie słucham innej, to był krótki epizod.

a pstryczkiem w mikrofonie to ksiądz ci przełacza.... pewnie isteniją różne przestery służące modyfikacji dzwieku jak np. echo albo chorus...... ale ja tu mowie o samym wokal a nie koncowym efekcie...tak na marginesie pstryczku ty mONdraliński

Gość black metal to lipa
nie wiecie chyba co to znaczy mocna muza :o

rzecz gustu nie ? ja lubie black ty techno, ja chude dziewczyny ty grube....tak np :P

Gość
aha, a do założyciela topiku: no to zależy za jakie laski się bierzesz. napisałeś że słuchasz elektro, wyglądasz modnie (no nie za bardzo wiem co to znaczy, bo mi przychodzą do głowy dwa różne style, musiałbyś opisać). ale jeśli chodzisz np na dyskoteki, tam poznajesz laskę. to ona weźmie cię za takiego właśnie elektro, techno, fura i komóra, żel na włosach, itd. a potem jej zapuszczasz w domu black metal :D to nie dziwne że panna spirza aż się kurzy :P ale oczywiście to teoria, bo za mało napisałeś o sobie i tych dziewczynach, więc mogę się mylić w 100%....

bocian--to nie jest tlumaczenie.Tak sie po prostu ludzi nie traktuje.Szacunek chcesz miec,to szacunek dawaj.Poza tym---ja siedze wyjatkowo gleboko w muzyce,od wielu lat.Interesuje mnie wszystko.cala muza.badalem temat black metalu.nIE WIDZE TAM NICZEGO GODNEGO UWAGI.JEST TO LOMOT,KTORY PRZYKRYWA BRAKI TECHNICZNE,aranzacyjne,kompozycyjne.Posluchaj sobie chociazby solowek granych na jednej wzglednie dwoch strunach.Porownaj sobie to np.z John'em Mc.Laughlin'em.Jezeli wiesz kto to taki.Warto poszukac tego goscia.No dobra zdradze ci-to gitarzysta jazzowy.Posluchaj sobie np.koncertu w japonii w 1993....Dowiesz sie -co znaczy grac na gitarze.mnie interesuje perfekcja.Jarzysz to?Albo posluchaj Hendrixa.To jest poezja.Zwroc uwage np.na wykonczenie fraz....

Gość
a mnie to nie odpowiedziałeś na pytanie :P ale uwagi co do stylu - może i trafne, chociaż do mnie akurat jazz nie trafia :P (mieszkałam 9 miesięcy z muzykiem jazzowym i mam uraz O.o)

śmiesz mówić o perfekcji stary ? i technice ? załamujesz mnie swoją wiedzą.... najszybści i najdokładnieści perkuśici to blackmetalowi.... a gitarzyści ? ty mi tu wyjeżdzasz z zupełnie innym gatunkiem muzyki, wytykasz mi klasyków którzy by nie byli w stanie zagrać gitarowych rifów w black metalu.... i twierdzisz ze nie amsz tam ładu i porządku ? chyba nie wiesz jednak ze black metal jest tez łączony z muzyką symfoniczną, jest to muzyka bardzo szybka bardzo szybkie nuty i przejścia których jak widać po prostu nie jestes w stanie wyodrębnić, a co za tym idzie wszystko musi być idealnie dopasowane ! nawet nic ci nie zaproponuje do posłuchania bo nie chce żebyś był opętany hehehe

Gabryel Amorth-egzorcysta diecezji rzymskiej.Napisal kilka ciekawych ksiazek.Ja polecem szczegolnie dwie:1).Nowe wyznania egzorcysty.2).Egzorcysci i psychiatrzy. Bocian--przelacznik w mikrofonie.Czytalem o tym i wiem na 100 % ze tak jest.