Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosik cosik

DZIEWCZYNY MNIE ZOSTAWIAJĄ BO SŁUCHAM TEJ MUZYKI...

Polecane posty

stary wiesz o tym ze tak jest ? a na ilu byłes koncertach ? na ilu byłeś próbach takich kapel ? ...prosze cie...

Gość wariat na rolkach
z tym satanizmem w zespołach black metalowych jest jak z "przepisem" kościoła na temat sekt. w tym przepisie byly wypunktowane różne znaki szczególne sekt np: prowadzący mszę satanistyczna ubrany jest w dlugie szaty, postępują według własnego prawa (biblia), mają swoje modlitwy, rytuały itp. Najzabawniejsze jest to że wszystkie punkty pasowały idealnie do kościoła katolickiego, czyli jak by nie patrzeć wszyscy wierzący w jedynego słusznego boga to satanisci... nie traktujcie tego poważnie, bo to przepis z jakiejś książeczki rozdawanej przez kościół, a tam nic poważnie traktować nie można. Tak samo jest z satanizmem w zespołach black metalowych- pic na wode, fotomontaż dla spotęgowania klimatu żeby słuchacz wczuł się w odpowiedni nastrój. Dziwne by było aby grali w garniturach od armaniego (czy jakos tak) tak samo dziwne by bylo gdyby na koncercie muzyki poważnej pianista albo skrzypek grali w czarnych dziurawych skórzanych ubiorach z elementami typu pentagram...

Gość taki jeden gosc skads
bocian--no rozsmieszasz mnie mocno stary,no.To co piszesz szczegolnie o perkusistach blackmetalowych jest szczegolnie smieszne.To sa wlasnie najgorsi tlukowcy grajacy a wlasciwie walacy na dwie centrale zeby bylo szybko i glosno...Jest niestety tylko glosno,bo nawet nie jest szybko.Odsylam cie tu do takich wirtuozow perkusji jak Buddy Rich,Neil Peart,Bill Bruford itd.To sa wirtuozi.Metalowcy.Stary.To sa dyletanci.... Na you tube znajdziesz mistrzow.Posluchaj ich.Warto.Natomiast nie warto sie zasklepiac w jakims sztywnym swiecie i twierdzic ze nie ma niczego lepszego.Ja przeszedlem to dawno i wiem co pisze....

no właśnie oto chodzi.... a biedny facet myśli ze na koncertach blackmetalowych zajadmy sie kotami :D:D:D przeraża mnie taki zaścianek

wariat na rolkach-------stary,jak chcesz o czyms pisac,to najpierw proponuje zglebic temat.Nie musisz przy okazji pisac klamstw na temat Kosciola.OK?

Gość wariat na rolkach
niech Twoi wirtuozi perkusji zagraja przez 2 minuty tak szybko i głośno jak Ci nieudacznicy z black metalu... ręce i nogi by im odpadły zanim by dojechali do pierwszej minuty takiego "łupania" w dwie centrale :)

Gość
ale czemu od razu pisać o satanizmie :/ wartość muzyki to jedno, a ideologia drugie. jak już pisałam - wg niektórych publicystów KK KAŻDY zespół rockowy poświęca albumy szatanowi. i rzeczony Hendrix również święty nie był, jakkolwiek był mistrzem.

jeżeli mówimy o perkusistach to móimy o muzyce ciższej....i kazda gazeta muzyczna jaką czytałem potwierdzała ze najszybsze stopy, najszybsze rece, najlepsze zgranie w czasie i technice jest u perkusistów black i death metalowych....

nie zycze tobie ani nikomu,zeby ktos z twoich drogich tobie osob znalazl sie w szponach sekty.Kosciol piszac jakies rady,w ten sposob pomaga rozpoznac sekciarzy.Dzialalnosc sekt jest rowniez zabroniona przez prawo.Wiec o co tobie chodzi czlowieku?Chcialbys zeby bylo inaczej?

Gość wariat na rolkach
jakich kłamstw na temat kościoła? przeskanować Ci tą liste o której pisałem? zachowałem ją sobie bo szkoda wyrzucać taki skarb :) Sam byś zobaczył na własne oczy że każdy punkt pasuje do kościoła. I jak napisałem,nie traktuj tego zbyt poważnie, za bardzo bierzesz wszystko do siebie. Troche dystansu, jakby każdy zespół i słuchacz black metalu był satanistą to by wyginęli w przeciągu pół roku bo by sie nawzajem w ofierze poskładali...

Stary z tego co widze i ludzi do około(nie znajomych) to oni kościół w Polsce uważają jako mafie i sekte a są katolikami, wierzącymi... a przez takich fanatyków jak ty którzy przeczytali książki innych fanatyków i myślą że pozjadali wszystkie rozumy włąsnie tak sie dzieje

"jeżeli mówimy o perkusistach to móimy o muzyce ciższej....i kazda gazeta muzyczna jaką czytałem potwierdzała ze najszybsze stopy, najszybsze rece, najlepsze zgranie w czasie i technice jest u perkusistów black i death metalowych...."------------------------------------------------------------------stary---a wiesz kto jest wlascicielem takich gazet jak np.metalhammer?Odpowiem ci:ci sami ludzie,ktorzy sa wydawcami satanistycznych plyt.A zatem chwala oni SWOJ towar !!! Niezle co?

ty ja nie moge z tego kolesia :D:D:D:D:D umieram....pomocy :D:D:D:D to jest lepsze niż radio maryja :D nie wierze.....musze szybko skopiować tą rozmowe :D

Gość Optymistka
Moim zdaniem to przypadek. Ale może zadajesz się z pustymi dziewczęciami, które oceniają ludzi po ich gustach muzycznych. Spróbuj między ludźmi, którzy podzielają Twoją sympatię do tej muzyki.

ty a tak wogóle to ty jesteś katolikiem ? ty mi na jechowego wyglądasz :D

No a poza wszystkim.Czy m,am rozumiec,ze uznawany za perkusiste wszechczasow Buddy Rich zostal zdetronizowany....przez tych dyletantow....No nic tylko sie smiac....Hendrix-gitarzysta wszechczasow jak mysle---tez--hehehe. No niestety musze was rozczarowac :nie urodzil sie dotychczas,tzn od roku 1971(smierc J.Hendrix'a)nikt lepszy od niego,oraz od smierci Buddy Rich'a w 1986(o ile pamietam)nie urodzil sie lepszy drummer....

Gość Ignorance is bliss
22 lata. metal. gdybys jeszcze byl wierny, oddala bym za ciebie wszystko.

Gość wy chyba satanisty w zyciu
nie widzieliście ? :o:o:o jehowi znowu się kręcą szkoda czasu ... :o

Gość ktosik cosik
jestem wierny, ale mówie metalem nie jestem a co do optymistki....ci ludzie to zazwyczaj grono, tak zwana subkultura a ja jak juz wspomniałem nie należe do nich

Gość Ignorance is bliss
jakich konkretnie zespolow sluchasz? z metalu? ewentualnie rocka sluchasz? Przedemna sie nie musisz tlumaczyc ^.- z jakis satanistycznych pogladow ludzi na swit..

" Bocian Stary z tego co widze i ludzi do około(nie znajomych) to oni kościół w Polsce uważają jako mafie i sekte a są katolikami, wierzącymi... a przez takich fanatyków jak ty którzy przeczytali książki innych fanatyków i myślą że pozjadali wszystkie rozumy włąsnie tak sie dzieje"----Bocian,przy calym szacunku:ja nie jestem zadnym fanatykiem.Po prostu wierze w Boga.Ci o ktorych piszesz-to nie sa katolicy,tacy prawdziwi.Niestety.Ja pisze tobie prawde.Twoja sprawa w co bedziesz wierzyl..... Tak na marginesie zacytuje Ci jedno zdanie z Amortha:"gdybym sam tego nie zobaczyl na wlasne oczy-chyba bym nie uwierzyl".To pisze nazywany przez ciebie "fanatyk".....A moze sam przeczytasz.Wtedy bedziemy mogli podyskutowac szerzej.....

Gość
no to napisz coś więcej o dziewczynach i swoim sposobie bycia. wiesz np jak w liceum na dyżurze w szatni walnęłam metal to połowa ludzi się stamtąd zmyła, a kolega z klasy był w szoku, że ja słucham takiej muzyki, bo też w sumie \"normalnie\" wyglądałam...

stary ty piszesz swoją prawde a nie prawde....taka jest różnica i tyle. A dyskusje o Bogu KoŚciele Szatanie itp itd moge prowadzić przy wódce :D A tak pozatym mam to w dupie wszystko bo z tego co ty mówisz powinienem być rogatym diabłem, a chuja bo słucham tej muzyki, moi dziadkowie sa katolikami, ja w życiu żadnego kota nie zabiłem i WIERZE W SIEBIE, więc to wszystko burzy twoją teze bo nie jestem opętany przykro mi i nara ide spac bo już nie moge

Gość wariat na rolkach
nie ma czegoś takiego jak najlepszy perkusista,najlepszy basista itp. Jak oni to sprawdzają że są najlepsi? kto szybciej gra ten lepszy? albo kto wydobywa z instrumentu czystszy dzwięk? To jest kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje. Ty lubisz swoich mistrzów a ja swoich, bocian też ma kilku swoich... taka dyskusja może trwać do rana i gówno z niej wyniesiecie. Ja jestem ateistą, wole być ateistą niż fałszywym katolikiem jakich zdecydowana większość w Polsce. Nie żyję według tego co mówi rydzyk i jego świta i patrze na to wszystko z boku i mi sie śmiać chce jak niektórzy ludzie łykają te durnoty wygadywane w jedynym słusznym radiu. Na tacę da więcej niż wydaje na jedzenie, głosuje na pis bo ktoś z kościoła powiedział ze po to twór szatana, takie przykłady tylko piszę. To jest parodia w ładne słowa ubrana.

Mam kumpla do niedawna zafascynowanego metalem.Trivium,Iron Maden,Korn i inn. i td.Szkoda ze go nie slyszycie teraz.Tego co mowi o niedawnych swoich ulubiencach...Podpisalby sie pod moimi slowami opisujacymi ich umiejetnosci.Sam mi opowiada o smiesznych perkusistach grajacych tak samo przez cala kariere zespolu itd,itp.....Moj kumpel ma 22 lata....

Gość ktosik cosik
hmm sposobie bycia ? :D normalny, dżinsy bluza krótkie włosy :D a te laski hmm... trudno ich strata, chyba to jest racja że to były takie dyskotekowe pustaczki, chociarz komóre i skóre też mam :D

Gość Ignorance is bliss
KURWA.. czy wy nie widzicie ze ten temat jest bezsensu? nie probojcie nawracac i tlumaczyc kazdy ma swoj mozg, nie kazdy z niego korzysta. a tak btw to te laski a raczj ''cioty'' skoro cie zosatwiaja bo sluchasz takiej a nie innej muzyki uwierz mi - nie sa Ciebie warte.

Gość
tzn wiesz, oczywiście mogło im się nie podobać, ale moim zdaniem dziewczyna i chłopak jako potencjalni partnerzy powinni być otwarci na gusta drugiej osoby. tzn nie musi im się od razu to podobać... mnie by tam nie przeszkadzało, chociaż szczerze powiem że jak bywam na wakacjach u przyjaciółki i ona puszcza przez 4 dni tą samą płytę np. Moonspell pod rząd to mam już dosyć :classic_cool:

Ignorance is bliss jezeli to byl to twoj wokal.... to ładnie ale radze ci znikać bo kolega bedzie modły za twoją dusze odprawiać