Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Tabletki wczesnoporonne -pomocy!

Polecane posty

Nie wiem dlaczego ktos wykasowal mój temat ktory byl calkowicie na miejscu. Jest tu wiele kobiet ktore poronily a ja potrzebuje pomocy i zalezy mi na odpowiedzi. To jest temat do dzialu ciaza poród maciezynstwo bo dotyczy ciazy! Niedonoszenej ale ciazy!!! Prosze zeby tego nie kasowac! Pytalam czy jesli stwierdzono u kobiety w 3 miesiacu ciazy ze dziecko jest martwe to lekarze powinni podac środki wczesno poronne czy zrobic lyzeczkowanie?

dziewczyny kobieta jest w szpitalu i sie zastanawia co zrobic poradzcie cos bo to wazne. moze powinna jechac na jakies inne usg zeby to potwierdzic? co robic? wziasc te tabl;etki? pomóżncie prosze!

MaMani- nie wiem co będzie lepsze myśle że lekarze powinni wytłumaczyć co jest bezpieczniejsze i mniej zrani dziewczyne . Myśle że łyżeczkowanie. Dokładniej oczyszczą jej macice i nie bedzie musiała patrzeć na martwe dziecko w przypadku tabletek

chodzi o to ze ona mieszka teraz na wsi i w najblizszym miescie jest jeden szpital z nieza dobra reputacja. Jej maz jest teraz w krakowie i ma akurat noge w gipsie wiec nawet nie moze do niej pojechac. Ona ma juz synka 7 letniego a pierwsza ciaza zakonczyla sie tragicznie :( dzieciaczek w 7 miesiacu sie urodzil- martwy :( No i nie wiem co jej doradzic Boje sie ze ci lekarze nie sa zabardzo kompetentni i te ich metody moga byc troszke z innej epoki :(

Gość nanjbueabytfd
sadze,ze lepsze sa tabletki..... zreszta lekarz oceni najlepiej... nie zawsze potrzebne jest czyszczenie po poronieniu, zwlaszcza wczesnym...

ona nie poronila. Wczoraj zrobila test i wyszly jej dwie kresko i poleciala na usg okazalo sie ze jest ciaza ale dziecku nie boje serduszko, dzis sprawdzili i nadal to samo.

hb przepraszam ze pytam ale ile miala twoja ciąza wtedy? Byla juz tak zaawansowana?

hb a mialas poźniej jakies komplikacje czy wszystko bylo ok?

wszystko bylo ok,lezalam w szpitalu 3 dni,poronilam naturlanie i wsyzstko bylo ok,potem kontrole przez 2 miesiace czy nic nie zostalo,a po 6 miesiacach zaszlam w ciaze mam dzis synka!

byłam w 7 tygodniu ciąży kiedy stwierdzili że to ciąża martwa. Płód się nie poruszał i nie biło serce , jednak lekarze zadecydowali aby poczekać i poczekaliśmy :) teraz ten martwy płód ma prawie 15 lat :) udało się . W razie konieczności proponowali mi łyżeczkowanie ale to było w poprzedniej epoce więc co jest lepsze nie powiem. .....może jest jeszcze nadzieja ?

hb bardzo Ci dziekuje za odpowiedz i przepraszam ze tak wypytuje :( Jaj jej poradzilam zeby jechala jeszcze do innego szpitala na usg sprawdzic czynapewno dziecko niezyje :( Moze ci lekarze maja zle usg i moze to nieprawda :(

dobzre poradzilas dla pewnosci trzeba spr zawse jest nadziekja mnie badalo 3 roznych lekazry diagnoza byla ta sama--brak akcji serca!

Moim zdaniem powinno się potwierdzić diagnozę i potem zdać się na lekarzy, a jeśli nie ma do tego zespołu zaufania to niech zmieni szpital - bo najważniejsze zaufanie i poczucie bezpieczeństwa. Jak chodzi o postępowanie z obumarlą ciążą to istnieją standardy - czyli dokładne zalecenia co nalezy w którym momencie ciązy podać/robić i w każdym szpitalu stosują się lekarze do tego.

u mnie w 12 tyg ciazy odkryta ze jest martwa. bylam na łącznie 3 usg-kazde potwierdzilo :( pojechalam wiec do szpitala i najpierw sostalam cytotek.zero reakcji ze strony organizmu.nazajutrz dostalam kolejna dawke.znowu nic. wiec juz lekarze nie czekali na samoistne ..poronienie (nie wiem jak inaczej to nazwac ) i zostalam wylyzeczkowana.